Dato: 3. april 2011
Lejr / dag:  Oprejse dag 3. Hesseng
Pos (google):  69 41 05.4 / 29 59 35.4 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 0
Rotid: 0
Vejr: Vildt flot vejr i dag, sol det meste af dagen, rigtig forår 6-10 grader. En masse sne over alt, vejene næsten sne fri.

Det blev til endnu en aften på computer før jeg kunne gå i seng på det dejlige hotel.

Vi mødes til det store morgenmad kl. 07.30 da det åbnede og nød stilheden før stormen.
Så kunne vi indtage vores pladser i bilen, efterhånden øm i røven af at køre bil. Vejret viste sig fra sin flotteste side og efterhånden forsvandt de sidste skyer og solen kunne bage ned.  Der er sne og is over alt, nogle af søerne og fjordene er der lidt åbent vand, men ikke meget. Rundt i de forskellige byer, kørte folk på snescooter, løb på ski, is fiskede, osv. Så der ikke meget forår over det hele.
Vi holdt på der op af og fik tanket inden vi skulle ind i Finland, dumt noget billigere i Finland. Vi havde snakket meget om det øde Finland vi skulle op igennem, men der tog vi fejl. Finland var der bare styr på tingende, byerne er velholdte, der er skiltet til nærmeste hotel og spisested hele tiden og øde var det ikke. Der var masser af turist steder (ikke åbnet endnu) Julemand land, guldgraver land, Samer boder, osv.
Dog var der en lang strækning med lige vej og skov, som mindede lidt meget om hinanden og humøret dalede lidt. Men pludselig kunne vi se at vi nærmede os noget hurtigere mål end forvente. Og nej jeg køre ikke forstærket til jer der har skrevet en sms ;-) der er faktisk 100 km/t mange steder.

Jeg fik ringet til Dag ved Kirkenes som sagde vi bare skulle komme og den lille vej der indad var fin, så vi vente var lige kommet lidt forbi, da vi synes den så noget snefyldt ud. Men vejen var rimelig og der var rener. Men nu gider vi heller ikke køre mere, stakkels Leif der skal køre hjem igen.
Så klokken 21.20 kunne vi køre i ”mål”. Dag tog i mod os, som vi altid havde kendt hinanden og jeg fik en the og kaffe, samt en lang snak om min tur, en masse lokal råd og vejledning. Vi så på en masse kort og snakkede ruten igennem, lånte en Norsk los bog, osv.

Vejret ser perfekt ud de næste dage. I morgen håber jeg vi får styr på de sidste ting og kommer ud til militæret og får holdt et foredrag. Så jeg kan starte onsdag morgen / formiddag, men lad os nu se.
Mit simkort får jeg senere med hurtig færgen, da jeg har telefon, satellit telefon, osv. så jeg kan klare mig uden problemer indtil jeg får et lidt billiger simkort.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!