Dato: 19. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 56 / Dag 75
Pos (google):  58 13 41.9 / 06 31 45.1 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  65,5 km (i alt 2413,4 km)
Rotid: 11t40m (05.50 til 17.30)
Vejr: 4/8 mellem til 8/8 lave, en del sol, små bygger. Vindstille til 4 m/s v-nv. 9 til 14 grader.
Bølger havblik til 50 cm. Dønning fra 1 til 2 meter, udsatte steder, det meste af turen.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften gik hurtigt var oppe og ordne tøj og snakke med Tor. Samt gøre klar til i dag. Der kom en ung mand og skulle prøve hans nye kajak, han roede lidt ud og en del i havnen og tog hjem igen lille time efter. Vi fik en kort snak. Men ellers var det mest arbejde. Kunne lægge mig kl. 21, sov virkelig igennem i nat herligt, vågede først ved vækkeuret kl. 4. Min krop og jeg synes det er meget tidligt, men op kom jeg, startede med at gå op til Tor og hente alt min elektronik der stod til opladning, så kunne jeg spise og gøre klar. Fik pakket og kunne ro ud i dejligt vejr kl. 05.50. Der var en let brise og næsten havblik. Der var meget mørke skyer og en sol der stod op, hvilke gav et meget flot landskab med de kontraster der kom i lyset.

Kort efter start kom jeg til en lille lav ø, den var fyldt med måger, ænder og skav. Holdt mig lidt ude for ikke at skramme alle væk. Vinde havde jeg i rygge og der var ikke rigtig nogle dønninger endnu, virkelig flot her, men solen lavt over de store sandstrande og klitter. Jeg lå som altid et stykke ud og gik fra kap til kap. Hurtigt tog dønningerne til og kom op på en meter ca. men de var hoved sagligt med mig.

Så det gik bare der ud af, men efter jeg var kommet ud forbi Eigerøy Fyr, kom der noget større dønninger, nu kom der store gamle dønninger ind på 1-2 meter, samt lidt små krapbølger. Så det gik op og ned og bagende blev skubbet lidt en gang i mellem af krapsøen. Det hele gik godt, men nu ændre kysten sig fra sandstrande til store lodret klipper men store dønninger der hammer ind. Ikke mange gode landgangs steder mere. Jeg holdt bare på, pauserne var kort, når der var bølger og tissepauserne prøvede jeg at holde i læg af øer, når det var muligt. Ud for Hauge by, ville jeg gerne på toilet, men gad ikke ro ind til byen så prøvede at finde en lille ø men det lykkes ikke, til gengæld blev jeg lidt øer i hovedet, så tog to søsygepiller. Samt en masse vand. Kan godt forstå jeg er lidt ør i hovedet, fordi det går bare op og ned så horisont hopper rundt og forsvinder til tider.

Valgt at forsætte så langt som muligt da vejrudsigten ikke så god ud for de næste dag i morges.

Jeg mødte en del små fiskebåde og joller de må være tysker. Jeg kunne mærke at jeg nok blev nød til at komme på toilet, så jeg måtte gå ind ved Berrefjod, kom ind mellem to øer, i nogle store dønninger men ingen fare på færre, men det samme blev vandet roligt og jeg fandt et sted at gå nemt i land, tøjet blev flået af og jeg kom på toilet, ville gerne af sted igen, fordi hvis det bliver dårligt vejr vil jeg gerne være ved en by, håber der er bytik i Kirkehavn. Så forsatte en 5 km mere, dønningerne var lidt mindre igen ca. 1 meter, til gengæld blæser det lidt mere omkring de 4 m/s komme en ordentlig byge.

Så snart jeg komme nær Kirkehavn og kommer ind blandt øerne bliver det havblik og vindstille, helt fantastik. Kommer ind i Kirkehavn, snakker med en dame som er i sommerhus, hun fortæller der er butik, fiskeudsalg og pub, herligt. Tager mig ikke længe at finde en lejrplads nær byen. Desværre åbner butikken først i morgen så ingen cola i dag. Op med lejr, er noget træt men godt tilfreds med de 65,5 km i bølger selv om det tog 11t40m.

Spise håndmander til aftensmad. Jeg er meget søvnning så skal tidligt i seng. Har fået bekræftiget at de næste to dag ser meget dårlige ud, håber det ændre sig. Ville helle om på den anden side af Lindenes hvor jeg har flere invitationer.

Godnat

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!