Dato: 7. april 2011
Lejr / dag:  Lejr 3 / Dag 3
Pos (google):  70 21 57.9 / 31 05 41.0 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 39,7 km
Rotid: 7t20m (08.10 til 15.30)
Vejr:  4/8 til 6/8 mellem skyer, vindstille til 4 m/s fra skiftende retning mest syd. 0 til 6 grader.

Bølger, fra havblik få steder ofte en 50 cm, ved kap en del strøm bølger 1 til 1,5 meter over korter perioder.

Morgen startede ok, har sovet ok men en del tanker på min strøm, jeg er ikke meget vær uden strøm.

Fik gjort klar noget skyet og lidt køligere når solen ikke er på. Fik ringet til en ven i nød, Niels der blev sat på opgave med strøm løsning. Så jeg kunne komme på vandet. Det var helt højvande, så vandet gik lige til snekanten, perfekt kunne bare sætte mig i kajak på sne og så kurre direkte i vandet, super let. Min krop har det overraskede godt, forsatte med min wing-pagaj og nød jeg kunne se land. Det er vildt stort her oppe man kan se så langt og det ligner hinanden noget. Men der kommer en bil en gang i mellem.

Efter 1,5 time så jeg pludselig to fugle i vandet, det er der ikke noget nyt i, der er mange her. Men de her blev liggende og da jeg nærmede mig, undrede det mig  at de lå med røven mod hinanden? Kunne pludselige se noget gult net stikke op mellem dem, de begyndt at baske for at komme væk, lidt svært når de flyver hver sin vej. Fik fat i den ens hals og trak dem ombord, så havde jeg en fugle hængende i hver arm, de nappede helt vildt med deres næb. Deres ben var viklet fuldstændig ind i et fiskenet, stakkels fugle. Overvejede hvad jeg skulle gøre, slå dem ihjel er prøve at skære dem fri? Valgte at lægge dem over sprayskirtet og ro ind, selv om der var lidt sten, kom jeg i land, mens de to fugle hakkede i mig. Kom i land og smed dem ned i cockpittet og trak kajakken i land. Tog fuglene op på land og gav dem hver en luffe over hovedet.  Så blev de stille, var overraskende nemt at skære dem fri. Så kunne jeg slippe dem løs, de løb ud i vandet og svømmede væk, håber de er ok. Stod og tænkte på hvorfor jeg hjælper dem, nogen gang skyder jeg dyr, i teltet spiser jeg rette med kød, og fuglene svømmer ud og spiser nogle fisk. En stor fødekæde, men skidt i moralen, jeg havde det godt med at hjælpe de to fugle i dag skulle de ikke død.

Jeg roede videre synes kajakken har været helt perfekt de dage her, men nu fik jeg nogle bølger ind fra siden jeg bande over jeg ikke kunne holde kurs, kæmpede noget i 20 min, pludselig kom hjerne tilbage til mig, ved ikke om det var de fugle, havde kørt finde den forkert vej til fuldt ud, skulle bare have halv så gik den lige som en drøm igen. Der er en del der har spurgt hvordan Empoweren er, jeg er super godt tilfreds, nem i de bølger der er, nem at trimme med finnen så den går lige, sidder godt og min fodpumpe er dejlig. Jeg ved jeg giver designeren Jesper og producenten Nicolai grå hår i hovedet over alle de kg, jeg hælder i den, men den går stadig super godt. De burde vide bedre, når de sender mig af sted ;-)

Jeg kom til der hvor det bure lidt rundt mod Vardø, her var der en masse krabbølger, refleksbølger fra klipperne samt på grund af havdybden var advaret om det. Der var 1 til 1,5 meter bølger, men ikke noget der gav problemer, men godt jeg har været i Wales, giver ro nu. Tak til Nick Cunliffe.

Endelig kom jeg forbi, så var der også ved at være udsolgt. Kunne næsten ikke overskue at ro til Vardsø men det skulle jeg. Heldigvis blev vandet roligt og solen komme frem da jeg roede over, jeg roede lige på land, fandt et lille hul og gik i land, nu var jeg træt. Slog telt op på et lille stykke græs mellem nogle klipper, fik pakket ud og spist lidt af pølsen fra Nicolai. Så skulle jeg op i byen og handle lidt, samt mit telekort var kommet, sammen med lidt forsyninger, der var en overraskelse fra Dag, tørret rensdyr hjerte, det glæder jeg mig til at spise.

Så mødes jeg med en mand der havde et stort batteri og en lader, så jeg kan få strøm tør ikke stole på min solcelle, den slår meget fra (derfor min tracker ikke virker, ingen strøm). 1600 Norske kroner fattigere havde, jeg et  20A jeg kan lade alle de gange jeg er ind, en meget simplere løsning. Så skulle jeg havde burger mens jeg arbejdet med mit telefonkort. Virker ikke så måtte gå tilbage til mit telt noget nedtrykt. Her fik jeg så af vide af Niels at man skal på net for at få sin iPhone lås op, men det er jo den der skal være net, ak. Så måtte gå ned i byen igen og spørger på hotellet om jeg måtte låne deres net. Heldigvis måtte jeg det, ville havde en cola men mine penge have jeg glemt /tabt. Men fik en da han hørte om min tur, mange tak.

Klokken er mange, jeg er helt rundt på gulvet, har været så mange små ting, men kan ikke tillade mig at holde en hviledag da vejret er så smukt. Ser ud til jeg skal op kl. 03.30 i nat, for at få min solcelle og det med færge, så jeg kan få det sendt hjem, videre frem af ruten, da Dag kender nogen der.

Beklager hvis det har været lidt hektisk de sidste dag, skal nok samle op.

Erik

P.S. Tak til Niels og Dag for jeres støtte og hjælp i dag, uden jer var det ikke gået så nemt.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!