Dato: 4. april 2011
Lejr / dag: Oprejse dag. 4 Grænsestation (soldat igen ;-))
Pos (google): 69 42 49.3 / 30 52 10.1 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 0
Rotid: 0
Vejr: Stadig forår morgen 1 grad dag 10 grader. Sol og blå himmel, ser ud til at holde de næste mange dag, dejligt.

Sikke et døgn. Først den kæmpe gæstfrihed ved Dag. Sov super op til morgenmad og en ny snak om min tur og Kirkenes. Morgen gik med at opdater ting på min computer. Kl. 09.30 kørte Leif og jeg en rund tur i byen for at se, samt jeg fik købt lidt fiskegrej, fuel til depot, telefon kort Norsk nummer. Samt vi var på Dag’s kontor han havde lavet mig et kort med de VHF arbejdskanaler der er her oppe, vejrmeldinger osv. Han har været virkelig flink til at søger for ting og give råd. Fik sagt pænt farvel, håber jeg kan gøre gengæld en anden gang.

Vi fik lidt mad og kørte retur til Dag’s hus, her gennemgik jeg alle min ting endnu engang og endt foran computeren igen igen. Har lavet et lille depot med mad, fuel, osv, jeg får sammen med mit andet telekort når det kommer, med hurtig færgen.
Lidt over 15, kørt vi stille og roligt mod Jacobselv, kl. 17 skulle vi mødes 29 km før hvor vejen ophøre med at være ryddet. Vi var der i god tid, fordi jeg ønskede at være 100% sikker på at bilen var tømt for mine ting.

Vi fik lidt vente tid men var det vær. Der kom også en journalist fra den lokale avis. Mægtig flink pige som tog med ud til Grænsestationen.
For kl. 17 kom en BIVI et militæret bæltekøretøj, med to værnepligtige, vi fik alt mit grej ind og kajakken på taget af bagerst vogn.
Så kunne vi 3 hoppe ind og køre af sted, det gik op og ned over snedriver af vejen mod grænsen. En meget flot tur, tænkt lidt på min kajak på taget, heldigvis gjorden den værnepligtige det også, så vi havde et stop og tjekke om den sad ordentlig fast.
Turen der ud tog ca. en time, en sjov oplevelse.
Vi blev vel modtaget med kaffe og the, og en snak med stationschefen og journalisten.

Til aften holdt jeg foredrag for soldaterne, de valgte mit foredrag om ”Jægerkorpset” samt de fik en lille forklaring om min tur nu.
Vi fik lov til at plyndre køleskabet og de havde lavet vafler. Her er så hyggeligt at man for lyst til at blive soldat igen. De har 6 måneders grunduddannelse og herefter 6 måneder på en grænse station, med en 30 til 40 mand, her har de kun 3×3 ugers ferie fra undervejs, eller er de på Grænsestation eller på patruljer, vagt, osv.
Minder meget i stemning om Sirius. Her er alt, træningsrum, tv, osv. meget socialt her.

Nu kan vi hygge lidt før det bliver senge tid, div. computer, gps og alt skal tjekkes op.

En fantastik begyndelse ind til videre. Tak til alle i Kirkenes og her for alt den hjælp og interesse.

Erik

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!