Dato: 7. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 93 / Dag 125
Sverige Lejr 30 / Dag 40
Pos (google): 61 05 50.7 / 17 11 19.8 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet: 62,4 km (i alt 4293,0 km)
Distance roet i Sverige: 1513,0 km (i alt)
Rotid: 10t50m (06.30 til 17.20)
Vejr: Meget blandet. 2/8 høje til 8/8 lav, byger til slag regn. Vindstille til 8 m/s syd til øst. 15-24 grader
Bølger op og ned men fra havblik til 1,5 meter bølger
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Det blev en fin aften med solen som tørrede mit tøj og jeg nåede noget lund alt det jeg skulle. Lage mig 21.20 for som altid at stå op kl. 5, synes jeg kan mærke det er mange dage i træk jeg har kørt på nu 9 dage i gang med 10 dage siden min lille ”ferie”. Men krop kom i gang og jeg fik pakket ned.

Synes det blæser lidt her hvor jeg burde være i læg, så besluttede at trække i min kortærmede jakke i dag. Fordi jeg skulle starte med endnu et kryds. Jeg kom af sted kl. 06.30, så snart jeg kom ud begyndt jeg at krydse over bugten til Gävle, en 13 km, der var lidt vind lidt høje skyer og bølger på en 20 cm, så var fint også med jakken så varmt var det helle ikke.

Kom fint over og ramte land ved Utvälnäs, så fuldt jeg land og tog den inden om Eskön en større ø, men her i sundet mellem ø og land, var der virkelig hyggeligt. Så en del shelters, det ene beboet af to mænd i kano med bål og det hele. Sundet var fyldt med sommerhus og hvad der, der til høre. Faktisk lå der utroligt mange kanoer rundt ved husende, meget sjovt, fordi indtil videre har jeg næsten kun set kajakker. Så en kajak på vandet her en kap / tur kajak, som lå også snakkede med en båd.

Sol var virkelig kommet frem og det var næsten skyfrit, så jeg havde det varmt, men regnede med vinden ville kom lidt igen når jeg kom fri af sundet, men det gjorder den ikke rigtigt, så jeg holdt et kort stop på vandet og fik min kortærmet jakke af. Så blev temperaturen noget bedre at holde ud.

Roede og hyggede mig, havde lidt skrå rygvind, med strøm, så det kørte, så ikke så mange fugle, men der var lidt rundt omkring. Ville også ro inden om næsten ø / tange Iggön, det viste mit søkort var muligt. Men ligge som jeg skulle igennem sundet, kaldte en lokal mig hen, han sagde at sundet ikke var sejlbart der er 100 meter der ikke er vand, fordi Gävle kommune ikke har gravet ud i mange år. Meget flinkt af ham, men der spildt jeg lige en 3-5 km, fordi jeg måtte vende og ro uden om.

Det begyndte at blæse op og bølgerne steg, efter hånd som jeg kom rundt om tangen fik bølger på en 70 cm, så blev lidt kold. Så snart jeg var rundt Iggön lage jeg mg i læg og fik jakken på igen, fordi der kom mørke skyer ind fra syd og jeg skulle igen ud og krydse lidt en 14 km, hvis jeg ikke ville ro en bue ind om land, og det ville jeg ikke. Men det blæste mere op som de mørke skyer kom og det begyndte at regne lidt, godt jeg fik jakke på. Bølgerne rejste sig igen til en 70 cm. Men da jeg manglede de sidste 6 km steg de yderligere til 1,5 meter bag fra, men var ikke helt så tætte som normalt, så var rimelige at ro i. Men var nu glad nok for at komme i læg og få tisset af, her bag øerne , var der næsten havblik og vindstille, utroligt så meget det skifter.

Videre det gik, men så snart jeg slap øerne var bølger og vind tilbage. Tiden var ved at løbe ud, så jeg roede ind til nogle øer og kap men det lykkes mig faktisk ikke at finde en lejrplads, her var store sten over alt langt op på land og de fleste øer, var bare løse sten med træer imellem, helt umuligt at slå telt. Så måtte forsætte, var ved at gå tør for energi og begyndt at blive kold. Men der dukkede til slut en lille fin badestrand op, uden mennesker i det her vejr.

Op med teltet i regn og blæst, vinden er mere i øst her, skulle ellers være sydvest ifølge vejrudsigten. Kom noget lund i telt uden alle ting var våde og fik pakket ud. Her efter aftensmaden er det blæst kraftig op er i hver tilfald 8 m/s ind i denne lille bugt og det står ned i stænger, telt hopper rundt. Men meget hyggeligt når jeg nu er i teltet og har fået varmen igen. Skulle holde op til i morgen, men synes det er noget kraftigere end forvente, så må se.
Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!