Vi lå igen og sov til vinden der legede med teltet. Men da vi stod op, var vinden klart aftagende.
Lige før vi skulle ud af teltene døde vinden helt. Men så snart vi gik ud af teltene begyndte det at blæse igen.
Igen måtte vi alle pakkes ind i hætter og huer. Jeg havde bestemt, at vi tog stegeiser på igen, fordi der var så meget is her og så kunne vi for første gang på turen, tage fuldt læs og vandre af sted med alt på en gang.
Det er selvfølgelig lidt hårdere, men vi kommer noget længere frem da vi ikke skal gå frem og tilbage. Det var en herlig følelse at, hvert skridt var fremad.
Vi havde dog de obligatoriske stop, hvor udstyr skal rettes og stegeiser falder af. Så er det som om at alt sider fast efter en 30 min.
Vinden tog bare til og til, fygningen kom for alvor tilbage. Efter vi havde gået et par timer, og havde passeret et par af de punkter vi gik efter , for at komme sikkert op gennem bræfaldet, blæste det så meget, at vi måtte havde skibriller på, da luften var fyldt af fygesne.
Nu var det ikke lidt vind mere, men rigtig storm. Det er vejr vi normalt ville ligge stille i, men når vi nu var her ude, er det heller ikke let at slå telt op, så vi forsatte fremad.
Selv om det blev stejlere, forsatte vi med fuldt læs, fordi sikkerhedsmæssigt, ville jeg ikke efterlad udstyr i sådan et vejr. Vi havde ca. 20 m/s, med stød op til 30 m/s. Det var sådan når man blev ramt af et vindstød, mistede man balancen, eller ikke kunne gå frem.
Alle tog det i højt humør og knoklede løs, selv om vejret ikke var med os. Det er noget tidligt at have storm.
Efter 4 timers vandren, besluttede jeg vi slog lejr, fordi i sådan et vejr, tager det laaang tid at slå telt og gøre klar.
Vi måtte først bygge to store snemurer, så der var lidt læ at sætte telte op i, og selv om det gav lidt læ, måtte vi alle 6 personer samarbejde om at rejse et telt ad gangen. Det var et knokle arbejde og vi råbte løs, da det var svært at høre for vinden. 2 timer efter havde vi slået lejr og kunne gå i teltene og indrette os.
Det blev faktisk en ok dag. I det her vejr og med fuldt læs, gik vi 5,8 km på 4 timer, det er super godt, på det her tidspunkt af turen.
At vi så skulle bruge 2 timer på at få teltene op og lang tid på at tømme ting for sne og lægge vores våde handsker, jakker og alt det tøj vi havde på til tørre, er noget mere træls. Det er alt for tidligt på turen at have storm. Det er derfor, det er så vigtigt, vi får øvet alt de 4 dage vi har før vi tager afsted. Vi håber på bedre vejr fordi i det her vejr, må vi blive liggende.
Erik

Dato: 4/4
Dag/lejr: 3/3
Km/km i alt: 5,8/14,2 (forventer i alt ca. 570 km)
P.S:
. Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: https://komud.dk/gps-kort/
. Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: http://diteventyr.dk/kryds-indlandsisen/

 

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022