Tid til endnu et mikroeventyr, som en lille bikepackingtur. Tid til eventyr, tur, natur, dyreliv, se på nærområdet, historie, motion lige med ren kvalitetstid!

Fra tirsdag den 3. dec. til onsdag den 4. dec. 2019, kørte jeg fra Lyngby, over Skodsborg, Helsingør, via Nordkyststien til Hundested, overnatning nær Hundested, i Grønnæsse Skov (er fri teltning i skoven)Her fra hjem over, via noget af ”Fjordstien”, forbi Frederiksværk, Frederikssund, retur mod Farum og retur til Lyngby.

Jeg elsker at være på tur ”uden for sæson”, fordi så er der ikke mange mennesker derude. Det var en god mulighed for at cykle ”Nordkyststien”, fra Helsingør til Hundested (68 km). Det er en rute, der gå igennem sommerhusområder, feriebyer og strand, så der vil være sort af mennesker om sommeren. Derfor var det oplagt nu. For at komme der op, valgt jeg at cykle fra Lyngby, køre ud til Strandvejen ved Skodsborg, en anderledes ture, op igennem de små byer og gamle fiskelejer, med de store villaer og gamle fiskehuse. ”Nordkyststien”  (cykeldelen) var fin, med de forventninger jeg havde. Dog var der ikke overensstemmelse med de GPS-spor jeg fandt (dem på udinaturen.dk virkede ikke), og selve ruten. Ruten er ok mærket de fleste steder, men der er flere store mangler i skiltningen undervejs.

Jeg kom sent til Hundested, så det var pænt mørkt, men jeg fik besøg Knud Rasmussen Hus, et rigtig fint sted.

Jeg sov lige sydøst for Hundested, i Grønnæsse Skov, i mit lille telt.

Hjemturen, gik via ”Fjordstien”, der går rundt om hele Roskilde Fjord og Isefjorden, i alt 275 km. Jeg tog strækningen fra Hundested, via Frederiksværk til Frederikssund (35 km), ikke en imponerende rute, meget by og sommerhusområder, men små flotte steder undervejs. Her passede GPS-spor og skiltning heller ikke, der var også mange mangler i skiltningen.

Fra Frederikssund kørt jeg af cykelruten ”N2” der løber fra Hanstholm-København (420 km). Jeg kørte af ruten til Farum. Her fra cykle jeg retur til Lyngby.

Det blev til:

  • 110 km, over 7,5 time, tirsdag
  • 65 km, over 3,5 time, onsdag

Så herligt at være på tur igen. Dog var der ikke meget bikepacking-rute over det, kunne køres på alle slags cykler. Mikroeventyr er en fin og let måde at komme på tur og få et afbræk. Det er også en god måde at se et område, noget historie og natur.

Undervejs nævner jeg en tur og et tv-program, de er her:

Håber du fik noget ud af mit lille mikroeventyr!

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.