Så fandt jeg endelig verdens bedste sokker igen. Ved Slædepatruljen Sirius brugte vi uldsokker under patrulje og hjemme på stationen. På slædeturene, havde vi to par sokker på, to tykke par, for at holde varmen. Efter behov, skiftede vi, det ene par til et nyt. Så var inder sokken ny og ydre sokken gammel.

Men de sokker vi brugte, hed Eskimo sokker, en ren uld sok, uden forstærkninger, som man kender på vandre sokker, men den er bare dejlig og holder sin pas form utroligt godt.

Til vandring, vil jeg stadig have en tynder indersok, og hvis det er lange vandringer vil jeg vælge en ydersok med forstærkninger, her er Eskimo sokken ikke 100%. Min egen erfaring og hvad jeg har oplevet fra de fleste er at, SmartWool giver mange problemer med vabler og de holder ikke ret længe. Det var især tilfældet på indlandsis krydsningerne.

Hvorimod Bridgedale sokker har jeg utrolige gode erfaringer med, jeg har par der har holdt alle mine 5 år i Jægerkorpset. Jeg er selv til uld inderst og en forholdsvis kraft indersok, mange vil heler have en tynder indersok. Jeg personligt fryser på fødderne, hvis det er sved transporterende indersokker. Men man må prøve sig frem.

Men tilbage til Eskimo sokker, de er perfekt til vinterfjeldet, Indlandsisen hvor man godt kan bruge en tykkere sok, og den er billige i forhold til traditionelle vandre sokker. De kan skaffes flere steder, søg på “Eskimo sokker”, så kommer der flere steder, set fra 59-100 kr. per par.

Erik

Relateret link

 

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022