Tankerne står aldrig stille med hensyn til at forbedre, sin Ekspeditions påklædning. Nu har jeg endelig “fået”, mine fleece bukser, med lynlås i siderne. Fra min militærtid, var jeg glad for, militærs termobukser, med lynlås i siderne, de var geniale til, at tage hurtigt på, når man kom frem og skulle stå vagt. Desværre var de meget korte og løse i det. Men på vinter ture, har jeg altid savnet, et par mellem tykke fleece bukser, man nemt kunne tag på eller af. De kan bruges, når man lægger ud om morgen, man ved det er koldt de første timer, men hvis man tager et par ekstra bukser, på bliver de alt for varme efter par timer eller når vinden tager til, ønsker man et lag til, men man har ikke mulighed, for at stoppe og tage støvler og bukser af for at tag dem på.

Det problem er løs nu, ikke ved hjælp af nogen friluftsbutikker, de kender ingen der udbyder det, og har ikke hørt om behovet. Så jeg tog et par fleece bukser, jeg aldrig brugte, og i samråd med min søde svigermor, blev de sprættet op i siderne og syet lynlås i, med et lille overlæg, så lynlåsen ligger på fleecen og ikke ind på benet. Ved livet er der blev syet, velcro, i hver side, så man hurtigt kan holde dem oppe, når de skal på, i stærk vind, med fy sneen, farende ind i bukserne, så kan de nemt lynes bagefter. Vupti så har man et par ekstra bukser på, dejligt.

Hvis du vil prøve det af, så prøv at købe militærets termobukser med lynlås i siden og prøv det. De koster en 50-70 kr. i overskudslagerne. Køb dem så store at du kan havde dem uden på dit andet tøj, de er super telt bukser.

Der er også kommet en del meget letter tynde dun eller primaloft busker, men det er dyre løsninger, så prøv det andet af først.

Jeg har lavet en video et langt indlæg om “Lag på lag princippet” du kan se her: [Fif og råd] Lag på lag princippet

 

Erik

P.S: Indlægget er opdateret 7. feb. 2018

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022