Efter en uge som instruktør på uge kursus var jeg her i fredags  på rullekursus,. Hvilken oplevelse!

Igennem mit liv, især ved Jægerkorpset, har jeg set hvor effektivt det er at lære fra de bedste i verden. Ved jæger korpset var vi  rundt på kurser i verden, ved de bedste til skydning, klatring, osv. for på den måde at blive bedre hurtigt og effektivt. Det er noget jeg har brugt lige siden. Hvis jeg skal lære noget nyt, prøver jeg at finde ud af hvor kan jeg lærer tingene af de bedst muligt, i forhold til tid, økonomi, osv. Læs. hele mit indlæg om at lære af de bedste her: Lær af de bedste – genvej til dine mål! [Motivation]

Inden for kajak, har jeg også prøvet at opsøge nogen der er bedre end mig, også  bare i dagligdagen,  prøve at komme ud at ro med nogen der er bedre end en selv, for at lære. Det at underviser, giver også meget, da jeg skal formidle min egen viden. Det gør jeg  får tænkt det hele igennem, samt bliver tvunget til at kunne formidle det på forskellige måder, da folk lære forskelligt.

Da jeg har undervist meget her over sommeren, blev jeg meget glad for selv at  kunne komme på kurs. Det lykkedes at få tid til og få plads på Rulle kursus med Dubside ved Nicus Nature. Et kursus der ramme lige ind i det, jeg mener med at lære fra de bedste. Da jeg mødte op, havde jeg et sikker rul bag over til bage sider, samt C-C til højre, med traditionel pagaj. Min tid men en Grønlands pagaj var 2 gange 10 min roning.

Først så Dubside ens sikre rul, så udfordre han mig, til at rulle med halve pagajer, tage pagaj under vandet og rulle op, også med halve. Rulle op til højre for øjeblikkeligt at falde i, igen og rulle op til venstre. Så fik jeg en grønlands pagaj i hånden, og skulle prøve. Så kan jeg love for der gik rul i den, har aldrig rullet så mange gange på to timer. Hvad der sket ved jeg ikke, men i løbet af kurset kom jeg rundt i 8 nye rul, bag over, frem over, endt med at kunne rulle frem over kun med kastetræ (Norsamik Masikkut). Hvilke sus, dette gav. Følte jeg er gået lysår frem i rul og forståelsen af det.

Til orientering for di kajak interesserede rullede jeg i en Nigel Fosters Sihouette.

Efterfølgende blev det til en hyggelig aften med Dubside og en masse fra Nicus Nature. Dubside sov ved os, før han skulle med toget næste dag. En stor fornøjelse at møde en mand der er så skarp til at lære fra sig. Noget jeg absolut skal på igen.

Det skal da lige nævnes at jeg fik fornøjelse af at drømme rul hele fredag nat, helt overvældende.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 24. september 2022