Her lørdag den 12. marts. 2011 var der verdens premiere på Empower den nye fuldblods havkajak fra ArrowKayaks. Den kajak jeg skal ro rundt Skandinavien rundt i.

Jeg skulle holde et lille oplæg om min tur rundt Danmark under isvinteren 2009/2010 om min oplevelser med Play også fra ArrowKayaks, samt lidt om min nye tur. Men jeg var nu meget spændt på at se min nye kajak. Der var åbent hus fra klokken 14 ved Nicus Nature, der vrimlede ind med folk, først skulle sulten og tørsten slukkes i den pølsevogn der var sat op uden i lageret. Jeg nåede ikke meget rundt, fordi jeg blev ved med at møde bekendt fra alle mulig afskygninger af kajakverden, m.v.

Tiden gik og omkring 14.45 var det tid, min kajak havde ikke været åbnet endnu, den lå forsat i trækassen den var kommet i. Folk samlet sig og Nicolai Ilcus ejeren af Nicus Nature og ArrowKayaks holdt en kort tale. Han var rundet de 40 år, Nicus Nature havde været i gang i 10 år, samt der var verdens premiere på den 4 kajak i ArrowKayaks serie.

Jeg viste der var en overraskelse til mig i kassen, og Nicolais mor komme måske til at afsløre det lidt før tid, men Nicolai havde fået min kajak velsignet i Thailand af en munk.

Kajakken var i to omgang blevet fragtet til det lokale kloster, hvor den øverste munk, havde velsignet kajak, med bønder, håndspålæggelses, finger mærker, bedetørklæde, m.v. mod en donation til klosteret.

Det er tradition i Thailand at få velsignet en båd før en lang rejse, men det var første gang at denne kæmpe kajak og surf fabrik havde set en kajak blive velsignet. Tror det har gjort stort indtryk på dem.

Den historie fik vi, før Jeg og Jesper designer på Empower kunne åbne kassen og få kajakken frem i lyset. Jeg blev glad, var meget flotter end jeg ture håbe (nu måtte jeg se den i vandet). Vi fik alle en gennemgang af tankerne bag, med nedfræset luge, så bølger ikke sprøjter op, cockpitkanten er sænket ned bag til, så kajakken er nem og hurtig at komme ud og ind af, og mange andre tanker. Læs mere om designet her i gæste indlæg af Designeren Jesper.

Herefter kunne folk se på kajakken og jeg holdt mit oplæg til dem der ville høre det.

Jesper, designer tog den første tur. Så var det min tur til at sætte mig i mit ”hjem” det næste ½ år, en speciel fornemmelse, det blev til en kort tur i havnen og en del rul, for god tid til at være sammen med den det næste stykke tid.

Men jeg var meget positiv, den virker hurtigt og meget manøvrerbar. Selv om den er 5,6 meter, følte jeg den var utrolig let at dreje på kant, den kom hurtigt op i fart, mit smil blev større og større. Den var overraskende let at rulle, den mere runde bund og højre knækspand, gjorder den følelse nem at rulle, både bagover, forover, osv.

Virker virkelig som om jeg har taget det rigtige valg. (video til slut med kort rul)

Der var et par andre der gerne ville prøve vidunderet så jeg trak op, til et interview, til det Svenske padle blad, Paddling.nu.

Aften gik med en middag i byen med en stak kajak folk og min familie.

Nu venter jeg bare på vi skal til Struer her torsdag den 17. marts og have premiere på Empower i Jylland. Planen er at jeg overtager kajak søndag den 20. marts så kan jeg komme i gang med mine små forberedelser, tilpasninger, osv.

Det er jo snart der er afgang

Erik

 

Relateret indlæg

https://www.youtube.com/watch?v=7cNv4axYg54&feature=youtu.be

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!