Tørdragt, Ursuit MPS Drysuit til kajak og kano [Anmeldelse] af Erik B. Jørgensen

Jeg bliver nogle gange overrasket!

I forbindelse med min træning til “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt” og “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Grønland“, var jeg meget forbi Kim fra ”Kanokajakcenteret”, da mine kajakker ligger ved deres kajakhotel i Frederidsdal. En dag sagde han, du skal lige prøve den her tynde Gore-tex semitørdragt. Jeg synes godt nok den så tynd ud, det var dejligt, men den havde ingen fals til sparyskirtet, som jeg altid vil have, samt den havde lynlåsen foran. Kim skubbede til mig nogle gange, men en dag hoppede jeg i den, på en træningstur. Hold da op, hvor var den behagelig at have på, og så tynd, i forhold til hvad jeg ellers plejede at padle i. Jeg var så positiv overrasket.

Senere prøvede jeg også at rulle i den, da det er en simi-tørdragt, der kom overraskede lidt vand ind, der kom lidt ind ved håndleddene, samt meget lidt ind ved brystet. Mest overraskede var det, at der ikke kom mærkbart vand i kajakken, mellem dragt og fals.

Jeg prøvede den nogle gange og endt med at købe to stk. primært til vores “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Grønland” tur/ekspedition.

Men jeg havde den faktisk også med under “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”, som en backup hvis, jeg skulle blive for kold, men her padlede jeg primært i short, trøje og en nødjakke.

Grunden til den var den Ursuit MPS Drysuit, vi tog med til Grønland, var vi padlede i min store dobbeltkajak, i koldt vand. Men det var sommer og derved ofte varmt, når vi var i solen. Så en fuldblods tørdragt, synes jeg ofte bliver for varm og ubehagelig at have på i lang tid. I vores Ursuit MPS Drysuit, havde vi et til to lag langt undertøj, min datter ofte lidt mere. Det er for at holde varmen, hvis vi evt. skulle falde i vandet. Men dragten ånder godt, samt når lynlåsen sidder foran, så kunne den stå åben i godt og varmt vejr, så vi kunne lufte lidt ud. Var det råkoldt, regn eller pludseligt dårligt vejr, kunne vi lyne lynlåsen op og være lukket godt til. Så for os var det et virkelig godt kompromis.

Det skal også nævnes, at det er en tovejs lynlås, så som herre, er det let at tisse. Skal sige for nogle at det er klogt at lukke den helt, hvis man skal hoppe i vandet!

I de 45 dage vi var afsted, havde vi den på omkring de 35 dage. Vi gik forholdsvis meget i den, når vi skulle bære grej til lejr eller retur til kajakken igen. Vi har ikke oplevet nogle utætheder endnu.

En anden ting jeg er virkelig glad for min Ursuit MPS Drysuit, er til packrafting. Fordi når jeg har min lille packraft med, havde jeg normalt regntøj og så en flydevest. Men en flydevest fylder og giver ikke mere opdrift med min dragt. Så nu kan jeg padle i min tørdragt, være tør og endnu mere tryk, i min packraft, også lade flydevest være hjemme, så længe det er i små vand som åer, vandløbe og små søer. Ved det får jeg mindre volumen og mere sikkerhed. Samt jeg kan supplere med min regnjakke, hvis jeg vil have hætte og lommer.

Det er ikke en dragt til hårdt brug, surf og mange timer i vandet, ved rulletræning, der ville jeg have en fuldblods tørdragt. Men padler du primært ture, så er den perfekt. Især også om sommeren, hvor jeg padler i short og trøjer. Så fylder den intet at have med, til en dag med dårligt vejr, eller en god råkold dag.

 


Data på Ursuit MPS Drysuit, tørdragt

Tørdragt, Ursuit MPS Drysuit til kajak og kano [Anmeldelse] Data af Erik B. Jørgensen

 • Tørdragter: Neopren, Semi tørdragt
 • Materiale:
 • Dragten og sokker: GoreTex
 • Manchet og hals: Neopren
 • Mærke: Ursuit
 • Vægt:
  • XL 825 gram (min dragt)
  • XS 646 gram (min datters dragt)
 • Medfølger: opbevaringstaske, træningshue og lappesæt
 • Pris, vejledende: 5.500 kr.
 • Kan bl.a. købes her ved ”Kanokajakcenteret”

 


Jeg elsker den er så allround og let, den kommer med på mange ture i fremtiden!

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 26. marts 2022