NJ26041 NJ26042

Jeg tror alle kunne lægge sig til at sove i går med et lille smil på læben, efter den super aftensmad og med første delmål i hus. Men da jeg vågende hen på natten til et hoppede telt, var jeg lidt træt af det.

Da vækkeuret sagde at nu skulle vi i gang, råbte jeg for en gangs skyld ikke godmorgen, jeg tog mit tøj på og gik ud for at se på forholdene. Det blæste en 10 m/s fra syd, men var en ok sigt. Jeg behøvede ikke en gang at råbe godmorgen, fordi i mellem tiden, var folk begyndt at råbe godmorgen, godt at se at de er vågnede, hvis jeg skulle sove over mig.

Beslutningen var let, det var afgang. Da vi skulle have teltene ned, var det blæst lidt mere op og sigten var endnu dårligere, typisk. Men vi er ikke et hold der ligger over på simi dårlige dage. Det var bare frem med kompasset til forreste mand og afgang.

Det gode i dag var at temperaturen var gået op til minus 10 grader. Så det føles meget bedre og sne var også mere blød så det gled lidt bedre. Vinden stod ind skråt forfra, men var ikke så irriterende som de andre dagen.

Det dårlig var at vi kunne hygge os i endnu en dag med white out. Det har vi prøvet så rigeligt nu, kan jeg sige for alles vedkommende. Men vi sled os igennem igen, hver med deres 15 min i intetheden foran, i mere eller mindre zig-zak. I korte periode kom der en 100 meter sigt, så sammenlagt en time, har vi kunne gå normalt, hvor det kun er mig der har haft et kompas.

Det var den helt store Grønlandske vindmaskine, der var tændt i dag, men vind mellem 8-14 m/s fra syd, sne fygning og i periode snevejr oven i. Så alle var i deres lille verden i pauser osv. Kunne være meget rat at se lidt af omgivelserne snart og få lidt mere fart på.

Mit gode hjerte løb af med mig, så vi stoppede efter 7 omgang, vi skulle have haft 8 x 45 min. Men grundet blæsten, viste jeg at det ville tag tid at slå lejr. Det tog også lidt tid, inden alle teltet var oppe og der var snemur, toilet og alt grej var inde.

Selv om tempoet har været lavt i dag og vi kun nåede 16,2 km, var jeg forsat godt tilfreds. Fordi vejret har været så ringe, at det var super tæt på en vejrfast dag. Så super fedt at alle kæmpe sig igennem endnu en dag i vindmaskine.

Heldigvis er humøret altid højt og vi kan nyde en god gang aftensmad (lavet af Torben og Søren), surprice og lidt hygge.

Vi håber på lidt sigt snart så vi kan nyde en fantastisk indlandsis.

–0–

Søren Nielsen: Hilsen til familie, venner og kollegaer på Thule Airbase. Speciel hilsen til Mette, det var specielt godt at høre din stemme – men det kunne du nok høre J Solvejg og Thorning, glæder mig som var det juleaften til karbonader på Hjejlen, også hilsen til familien i Børkop. Her alt vel. Kh Søren

–0–

Dato: 25. april

Dag / Lejr: Dag 17 / Lejr 15

Pos: 66 28 11.3 / 45 35 32.9

Distance / Højde: 16,2 km, 2178 højde meter (gået 101 højde meter op.)

Føre: Hård sne, men et par cm lag ny sne. En del små faner af nysne.

Vejr: Morgen minus 10 grader og 8-10 m/s fra syd. I løbet af dagen minus 6-10 grader vind fra 8-14 m/s fra syd. Sidst på dagen faldt vinden til en 6-8 m/s fra sydvest. Det meste af dagen totalt overskyet, enkelt periode med lidt blå himmel.

Sigt: 0-100 meter

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020