Dato: 5. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 119  / Dag 154
Finland Lejr 9 / Dag 10
Pos (google):  63 31 47.7 / 22 17 55.0 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  9,8 km (i alt 5350,1 km)
Distance roet i Finland: 378,1 km (i alt)
Rotid: 2t50m (07.20 til 10.10)(Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 4/8 til 1/8 mellem og sol. 4-8 m/s fra syd. 14-20 grader
Bølger 10 til 60 cm fra syd
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Selv om jeg var sent i land, faktisk i sidste lys, så lykkes det mig at komme i posen kl. 22.50. Op kl.6 var tusmørke så måtte have pandelampe på, dagen bliver mærkbart korter for tiden. Fik pakket ned i mellem alle træerne. Kunne ro ud kl. 07.20 vandet var stille kun en 10 cm bølger, vinden kom fra syd, så var godt i læg men kunne se i trætoppene at vinden var kraftig, samt vejrudsigten sagde til 8 m/s fra syd i dag og i morgen. Så var spændt på dagens udvikling. De første 4 km gik mod vest, så jeg havde nærmest rygvind og nød det gode vejr, så en helt del måger, samt et svane par med 6 unger der kun var ca. 1/3 størrelse af de voksne, synes de er meget små i forhold til vi er i sep. Efter en 40 min runde jeg et kap og roede syd på. Fik med det sammen en 6 m/s fra syd og bølger på en 40 cm. Men solen stod lavt over horisonten og skyerne forsvandt mere og mere, så jeg var glad. Hastigheden var omkring de 4 km/t så det var fint. Jeg skråede lidt over mod næsten kap, før jeg skal lidt mere ud i det åbne, men kort efter første pause, så tog vinden hurtigt til, til omkring 8 m/s lig i hovedet, bølgerne blev utroligt hurtigt tætter og steg til en 60 cm. Så pludselig var hastigheden omkring de 2 km/t med 10 km ned til kappet, besluttede jeg hurtigt det var spil af kræfter og ændre krus lidt mere ind mod land, en sydøst. Så kom jeg lidt skråt på vind og bølger, så hastighed gik lidt op til mellem 2 og 3 km/t men det tog lang tid at komme ind til land. Da jeg endelig kom ind til land, var der rigtig mange hytter igen, men denne gang var der mange sandstrande. Jeg besluttede at stoppe, fordi hvis jeg skal videre, skal jeg ud i det åbne og kan forvente at ro 2 km/t giver ingen mening. Så gik i land efter 2t50m 0g sølle 9,8 km. De første gode 5 km klaret på først time. Som altid var jeg meget i tvivl da jeg kom i land, fordi ramte en lille fin sandstrand i læg, så her var det sen sommer, med 20 grader. Så snart jeg gik 30 meter ud til siden kunne jeg mærke vinden.

Min mave er ikke helt i orden i nu, så måtte en tur i skoven, før jeg slog lejr, stille og roligt, kunne hænge mit tøj til tørre i træerne, det er længe siden jeg har kunnet det. Der kom en kvinde ned med sit lille barn vel omkring 1,5 år og legede på stranden, vi hilse, men snakkede ikke.

Jeg fik lidt at spise og drikke, fik skiftet det sidste tøj og fik styr på alle stumper, så gik jeg en kort tur. Tog en masse billeder, her er så mange flotte svampe, det skal jeg have lært, at kende dem der kan spise. Så lidt på hytterne ser ud til jeg kan få strøm. Klokken 12.30 var jeg tilbage, så var det på computer og se vejr. Det var et nedtrykkende syn. Siger 8-10 m/s de næste to dage med, men drejer fra syd / sydvest til sydøst, måske det giver bare lidt mere læg her. Har virkelig set mange vejrudsigter, måske et lille hul i morgen tidlig til at komme lidt mere ned i læg, men bliver nogle hårdere dag de næste, hvis det overhovedet er til at ro. Men det siger også til skyer og regn. Så bliver jeg helt i tvivl om i dag, men 2 km/t er ikke nok til at ro en hele dag. Håber ikke vejrudsigten holder, må følge den lidt de næste timer.

Så var det tid til at svare mail, osv. stille og roligt.

Kan også konstater at i dag har jeg været af sted i kajakken i 5 måneder, startede den 5. april. Tiden går, men mål nærmere sig også.

Resten af dagen skal gå med at ordne div. små ting, smat fylde i hovedet. Skal tidligt i seng, så jeg forhåbentlig kan tag et lille stykke mere i morgen.

Erik

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!