Dato: 4. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 23 / Dag 30
Pos (google): 69 06 16.5 / 17 38 11.9 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  41,3 km (i alt 868,3 km)
Rotid: 8t30m (08.50 til 17.20)
Vejr: 7/8 til 8/8 høje tynde og 3/8 lave, sol men med tynd lag skyer for. Vindstile til 4-5 m/s syd og vest. 4-6 grader.
Bølger, lidt havblink. 20 til 30 cm vindbølger enkelt steder 50 cm.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

 

Fik ordnet mine ting og tid til lidt underholdning før jeg fald om kl. 23.30. Sov noget uroligt, men vågende dog udhvilet kl. 7. Som altid alt skal ordnes, spise mysli med tørmælk og chokolade, varmes vand til termokander, toilet, pakke alt ned, smøre madpakke, osv.  Kunne pakke direkte i kajakken i dag, da der kun er 15 meter sandstrand til vandet og jeg kan rolle den på min fender ned. Men var meget påpasselig med at pakke for at undgå der kom sand på alt. Var noget overrasket over strømmen var mod mig, synes jeg skulle have en time uden strøm, men det var den og med det samme kom der modvind og en 20 til 30 cm bølger mod mig, godmorgen.

Kæmpede mig mod Finnsnes, krydsede over til land for at se om der var bedre der, men kunne holde en 5 til 6 km/t så skal ikke klage. Det var et valg at jeg tog af sted nu, ifølge tidevandet skulle jeg tage af sted kl. 02.50 eller 15.00 det synes jeg ikke var holdbart. Så jeg måtte tage strømmen som var noget mere end forventet.

Efter to timer holdt jeg tisse pause, klikket fast i et ankerpunkt, kunne nemlig se John komme mod mig i hans kajak, så ville have tisse af inden og skiftet batterier i min GPS. John kom hen og hilste på i sin Greenland kajak, med sin Avannaq pagaj, det var her igennem vi havde mødes. Hyggeligt og specielt at få selskab, det er første gang på turen jeg roer med nogen. Vi roede mod Finnsnes strøm tog til jo nærmere vi kom byen, men snak gik og jeg tænkte ikke så meget over det. Blev taget en del billeder og hygget.

Vi fik vente verden, forbi Finnsnes og videre sydpå, efter 2,5 time vente John ved Vågan. Et super hyggeligt møde, så blev jeg klogere på Finnsnes også.

Vi skiltes i havblink og ingen strøm, så var noget glad for den videre færden, men det skulle jeg ikke være, fordi 500 meter efter kom der modvind, 3-5 m/s og modbølger og strøm igen, ak. Krydsede over, for at se kom i læg samt strømmen skulle snart vende. Men strømmen vendte ikke som den skulle, ved ikke om vinden hindre det, eller jeg har misforstået det. Så blev en hård tur ud af Solbergfjorden. Kunne holder omkring de 5 km/t, dog er det utroligt smukt her, som hele turen. Her er der flere huse og mere frodigt. Så et Kystvagt skib og flere andre skib. Kræfterne begyndt at svinde, men holdt på til jeg kunne se Dyrøy. Så fandt jeg en lejrplads, yders heldig var lige en meter med små rulle sten og en ok lejrplads bag, fandt oven i købet vand ved siden af.

Pakkede ud, må dog indrømme at min puls og terperament steg lidt da der knark et mellem led i en stang, efter jeg havde fået alle ting ind i telt, men kunne ordne det uden at tømme telte.

Jeg har overvejet kraftig om jeg skal ud til Sortland eller gå inden om, alt er jo flot. Har set Sortland før, flere råder mig til forskellige ting, men som det ser ud lige nu går jeg inden om og syd på vil heller havde tiden længer nede. Men jeg må se hvad jeg gør.

I dag lidt fugle ikke så mange, men edderfugle, en anden slags ænder jeg ikke ved hvad er, 2 bramgæs, måger. Nogle landfugle jeg har set mange af på turen, en slags vandefugl, som en sneppe, må finde ud af hvad den her.

Glemte at fortælle jeg så 3 marsvin i går. Samt jeg lærte de ikke hedder Springer på Norsk som jeg troede men Nesser / nisser eller hvordan det staves.

Men synes det går super, selv om jeg er lidt brugt i dag. Går godt der ud af, nu må jeg til og se på vejr, osv.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!