Som altid slutter vores dag med en god omgang mad. I dag lavet af Per, men hans egen lille krydderi blanding. Ud over det hygge vi med the, historier fra hyttebøgerne og andre røverhistorie.

Vi alle var trætte da vi krøb til køjs. Jeg sov i gang og de 3 andre i stuen, hvor der er en fin alkove i to etager. Klokken var allerede 06.30.

Vi sove alle igennem. Først kl. 14 var der stille og roligt gang i hytten igen. Per var frisk og lavede pande igen. Mens vi andre nød morgenmaden, en bog og udsigten.

Vi gav os god tid, vi skulle først i gang klokken 18. Tiden blev udnytte til fotomik, læsning og korte gå ture.

Klokken 18 begynde vi at skille kajak af og fordel vores grej i bære tasker.

Vi efterlod sovegrej og personligt udstyr. Det var blevet til 10 tasker vi skulle have med.

Endelig var vi klar, med læs på nakken. Karavanen begav sig af sted i 265 grader. Først over en lille slette, videre ind i de små bakker. Alt vegetation er meget små og er MANGE år om at vokse op. Det ligner mest en gammel grusgrav med en lille små grønt.

Efter en kort tur frem, lage vi læsset og vente tilbage efter et nyt læs. Hurtigt fandt vi rytmen og gik frem og tilbage. Der var 7 omgang hver gang, for at bringe det frem. Nogle læs var sjover og nemmere end andre. Sådan hygge vi os rigtig. Herligt at gå frem og tilbage, op og ned af små banker. Så fik vi set terrænet fra flere vinkler og et par gang. Efter 4 timer, holdt vi den først fælles pause. Endelig kunne vi se ud over slette til Moskusokse Fjorden. Efter 5,5 timer stoppede vi for i dag og lage depot. Jeg forventer vi skal ca. 9 km over før vi kan padle igen. I dag nåede vi 5,2 km ind og jeg havde gået 21,8 km på det tidspunkt.

Så en hård dag venter i morgen, da vi skal have resten af vores grej med.

Vi vente om kun med vores lille rygsæk med drikke og slik samt vores to rifler.

Vi valgte at gå en anden vej hjem for at se området.

Dag igennem har vi været privilegeret med mange dyr. Et hav af moskusokser, mange islom, der er ikke en lille sø uden deres egent par. Mange gæs og på vejen hjem så vi 6 snehare. Vi møder forsat mange gamle moskusokser skellet som ligger som små kunstværker, ned i jorden, med blomster og pil op igennem, eller ude i vandet, osv.

Vi kom godt trætte hjem efter 28,7 km gang på min GPS. Bjørn sprang i køkkenet og lavede rigtig mad. Vi fik oksebøffe, pasta og cola. Mange venlige tanker blev sendt til Slædepatruljen Sirius for denne lille surprice.

Igen en god dag, nye muskler blev brugt og en dejlig alsidig natur igen. Herligt at få luften de ældre mennesker. Så er der ro i aften.

Dato: 30-31. juli

Dag / Lejr: 8/7

Pos: 73 40 577 / 21 51 417 samme som igår

Distance: Gået 5,2 km i luftline ind med depot. Gik i salt 28,7 km

Vejr: 5-8 grader, frisk til hård vind først fra syd senere nord. Let skyet til mange skyer. En del sol.

Sigt: 20-30 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020