Jeg blev super glad da jeg vågnede til sol og ikke regnvejr som lovet. Det tog lang tid at få Karen op, spise og pakke sammen, så først lidt i 10 kunne vi drage afsted.

Solen skinnede, men det blæste en frisk kølig vind, så vi havde lidt svært ved at klæde os rigtig. Vi gik videre mod syd og lidt opad. Vi vandrede mest i en høj mose, med små birketræer. Stien veksler mellem et vinter og sommerspor der veksler lidt hvad der bedst at gå efter. Området generelt er meget vådt og der ligger, en lille smule sne rundt omkring.

Vi endte også med at måtte lave en enkelt flod krydsning, da broen lå langt væk. Jeg smed støvler og sokker og vadede over, først med mine ting, så trak jeg Dino over, for til slut at bære Karen over. Så var mine tær også kolde. Ellers var der bro og planker rundt over floder og vådområderne. Hele dagen løb lemmingerne rundt omkring os, jeg har aldrig i mit liv set så mange. De er også pænt dumme. En løb lige igennem benene på Dino idag.

Vi har mødt 5 hold i dag, fra 1-3 personer per hold. De 4 var på vej ned, men meget let oppakning. Den ene var fra Abiskojaure Fjeldstation, han skulle bare se om alt var ok til de åbner den 13 eller 14 juni.

  

Fra middag har vi gået i regn, der først rigtig tog til klokken 16, lige som vi stoppede og slog lejr. God timing.

Det er gået godt i dag. Karen prøver sin stakkels far af, for at finde spillereglerne. Igår måtte jeg sige sengetid kl 22 og hun skulle presses op. Dagen igennem, har det gjort ondt i nakken, ryggen og fødder. Dog ikke mere end hver gang hun ser noget sjovt, løber hun frem, ud til Dino eller snakker løs. Pauser er i høj kurs og hun forslår dem lystigt. Det er dog lykkes at gå 40-60 min i træk flere gange. På grund af mange ændring i vejret, har vi haft en del stop, så Karen kunne få andet tøj på. Karen synes også der var mange fine lejrpladser, så var der godt at klatre, flot udsigt, godt underlag og hvad hun kunne finde ud af. Jeg måtte forklare hende at, hvis sne situation skulle tillade os at gå frem til vores kano, så skal vi fremad for ellers har vi ikke mad nok. Det kunne hun godt se, indtil næste gode lejrplads, sår var det glemt igen.

Eftermiddagen i telt er gået med skole, leg , vask i fugtservietter og spise. Lige da vi havde slået lejr og var kravlet ind, kom en mand med hund. Da Dino sagde vuf, kikkede jeg ud. Han stoppede 15 meter væk og spurgte om jeg var Erik B. Jørgensen? Jeg var et stort spørgsmålstegn. Han gentog det og jeg gik ud. Han stod med mit videokamera i hånden. Dagens redningsmand, jeg havde tabt det lidt før, uden jeg havde set det endnu. Hvor heldig må jeg være. Tusind tak til denne Belgiske mand.

En god dag og god start på vores vandring. Selv om der er vådt og meget sne i forhold til set før. Vi har set ryper i dag, de er stadig hvide. Der var været lidt ænder og måger i vandet og de mange lemminger.

Erik

Dag/Lejr: 2/2
Dato: 10. juni
Km (grov luftlinie):10,6 km (ialt 12,6 km)
Vandre tid (med pauser): 09.53-15.55
Pos: 68 17 049 / 18 35 711
Vejr: formiddag 6-8 grader, let vind og sol. Middag 2-4 grader regn, frisk vind fra syd.

  
  
Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen