Jeg fik en god belønning før jeg gik i seng. Der var en flot solnedgang over dalen og bjergene og ude på mose gik en stor elg.

Da vi stod op, var der lidt mere kaos da Karen skulle have nyt tøj på, langt undertøj og shorts. Vi kunne bevæge os videre i pænt vejr, dejlig sol og forsat en kølig vind.

Vi gik ikke ret hurtigt i dag, stien er lidt mindre og vi går i krat, vandpytter og en del små vandløb. Så jeg må hjælpe Karen lidt, ud over hun har mange kloge ting hun lige skal fortælle mig, virker ikke som om hun har særlig travlt.

Vi så en del rener på afstand, der ofte gik i kanterne af de store moser. Ellers er der myretuer over alt, har aldrig set så mange over så kort afstand.

Vandløbene tog lidt tid, en af gangene måtte jeg bygge en lille bro af gamle stammer. Dino den klovn troede to gange at han kunne hoppe over selv, med det resultat at efter et stort plask, kom en del vuf, til jeg fik ham hevet op. Han stod på bunden med sine bagben og forbene på kanten, men hans taske med hundemad og soveposer, var i vandet hver gang, godt det holdt forholdsvis tæt.


Den sidste gang Dino røg i, holdt vi pause, jeg var lige ned ved åen, lige der lå et elggevir igen, det er vildt, den gemte vi også. Kort efter fandt vi næste et fuldt ren skellet, vi studerede og tog billeder af, Karen synes det er så spændende.

Kort efter begyndt Karen at brokke sig over sine hæle igen, jeg prøvede at tag sålerne ud, så gik det bare over i brok. Det er også mange dage, vi har gået. Jeg begyndte at overveje at stoppe igen, pludselig lød et skrig og en større fugl fløj tæt forbi os, så ud til den slog på Dino. Da den landede i et træ kunne jeg se det var en ugle igen, den blev ved med at hoppe rundt og skrige. Det har jeg set i Grønland før, når det er tæt på reden. Vi slog lejr kort efter og gik en tur, for at tage billeder og hente vand. Pludselig kom uglen igen, denne gang to stykker. De havde en lav flugt fra træ til træ. Det var helt klart Dino de havde øje på. Jeg kikkede op ved vandløbet, og der oppe i træet sad en ugle unge, helt roligt. Forældrene holdt sig på afstand. Fik gode billeder af alle, og jeg satte mit videokamera op og lod det køre en 30 minutter. Som jeg kan se i fuglebogen er det en Høgeugle familie. Så fed en oplevelse.


Da jeg slog telt, kikkede jeg ned af en skråning, en elg løb kom små løbene op, var lige ved at løbe igennem lejreren, men drejede af 20 meter før, fed oplevelse igen.

Vi fik ordnet lejr, fik mad, har leget ind og ude. Karen blev ved med at ville ud, kun i sit langeundetøj, hun bliver ved med at teste grænser. Jeg er så træt af hun ikke forstår det, så jeg sagde ja. Jeg kunne se sejren i hendes øjne. Mens vi gjorde klar, smid jeg shorts ud, så da vi kom ud, stod jeg med shorts. Havde ventet en vild kamp, men hun hoppe bare i, så vi fik lavet foto safari, gemme, fange og en masse andre lege.

I mens har vi tørret alt Dino bar på.

Igen en god dag med mange belønninger. I morgen begynder vi at gå ned igen, den dal her har givet os så mange fede oplevelse og godt vejr.

Erik

Dag/Lejr: 7/7
Dato: 15. juni
Km (grov luftlinie): 4,8 km (ialt 47,7 km)
Vandre tid (med pauser): 10.05-14.00
Højde: 489 meter
Pos: 67 56 776 / 18 55 650
Vejr: 2-15 grader. En masse sol, få skyer. Kølig frisk vind fra sydvest.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 19. februar 2021

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen