Det blev igen en af de her råkolde og regnfulde nætter, men hvad gør det, når vi ligger i vores varme soveposer. Dog er lysten til at skulle op og igang ikke så stor. Vi fik dog pakket sammen og slæbt ned til vandet, selv om alt var vådt og fugtigt.

Nu var det tid til padling igen, videre ned mod vores andet og sidst depot. Det første stykke var stille, men det var ikke langt, efter 1-2 km kom den første foss. Det var en forholdsvis let fos, men den bare blev ved og ved. I 40-50 min, var det bare fra fos til fos. Selv om de var lette, slider det på mig hele tiden, at skulle kikke og være lidt i alarm beredskab. Efter en time i kanoen, passede det med en pause og få lidt vand ud i af kanoen, efter et par gode bølger.

  
 
Vi fik et langt og dejligt stykke, hver gang det sker, så er der også mange hytter. Der er forsat meget få mennesker, det overrasker mig.

Der dukkede en mini campingplads op på højre side, her lå 5 campingvogne. Her var også en lille båd med to fiskere i, de sejlede forbi og vi kunne udveklse høfligeheder. De sagde der kom en ok fos og så en stor. Vi kom i den første foss, imens tænkte jeg på , at det altid er super svært at bruges folks råd til noget, fordi jeg ved ikke om de har været der, eller er vant til kano.

I bunden af fossen var et roligt sving, og så kom en foss mere. Vi lå og tog lidt billeder og kikkede på næste fos. Den så ok ud, men med gang i den! Da vi skulle til at padle der ned ad, fortrød jeg lidt. En hurtig vurdering af fossen, og jeg turde ikke gå mod land, så hellerepadle ned. Råbte til Karen, at hun skulle hold godt fast, og jeg valgte en bane ned 1/3 fra højre kanten. Må indrømme her bagefter, at det var lidt af en fejlvurdering, den var voldsom. Det kunne jeg ikke gøre noget ved nu, nu skulle der bare padles. Vi bankede igennem de første bølger, først i slutning, ramte vi de helt store bølger, der nærmeste stoppede kanoen og vi blev totalt bordfuldt. Nøjagtigt som at padle et fuldt badekar. De sidste par bølger var noget spændende med at holde balancen, men vi kom igennem og padlede langsomt til land i det stillevand i siderne. Jeg måtte stige langsom ud for ikke at forskyde vægten. Der kunne ikke være en dråbe mere i kanoen. Jeg væltede kanoen om på siden, da Karen og Dino var i land, så vandet kunne rende lidt ud. Resten skovle og pumpede jeg ud. Fy for katten. Karen snakkede om lejr her, men det var en dum halvø vi var på og lidt længere ned ventede en lidt mindre foss. Det kunne være godt at få den overstået og 2,1 km længere nede var der en ø, vi kunne slå lejr på.

  
Karen gik med til at tage en tur til, selv om hun var totalt gennemblødt af at sidde i badekaret. Jeg skubbede fra og padlede hårdt til for at komme til at ligge ordentligt til næste foss. Det var lidt med bankede hjerte, vi tog derned af. Den var kort og endte i stille vand, men der var nogle store bølger til sidst. Det lykkedes mig at komme forbi de første store bølger, ved at dreje mod mere stille vand, men de sidste kunne jeg ikke undgå og de var store, så endnu en gang væltede vandet ned over os, og kanoen var totalt fuld igen, denne gang var det lettere at lægge til land og tømme vandet ud. Det sidst stykke til øen var i let fos. Allerede klokken 12.15 lagde vi til ved den lille ø, nu skulle der slås lejr. Karen var fuldstændig gennemblødt, og jeg havde lovet hende at vi stoppede for dagen. Jeg fik tømt kanoen, det lovede ikke godt, meget var vådt. Teltet kom op, men meget af vores tøj var vådt. Selv om det var i pakket i 3 lag vandtætte poser, så var der kommet vand ind. Heldigvis var der nok tørt tøj til Karen og vores soveposer var tørre. Pludselig åbnede skyerne sig, og solen begyndte at skinne, det var lige hvad vi har brug for. Hele eftermiddagen er stort set gået med at pakke alt ud og lave en kæmpe tørresnor, så tingene kunne tørre. Vi kunne også få lavet lidt strøm imens. Dog har der været byger forbi løbende, men det har solen kunne tørre igen.

  
Selv om det tog mange timer, har vi hygget os, Karen har leget med mudder, danset og snakket, mens jeg har arbejdet. Vi fik også fisket lidt, uden resultat. Sikke en dag, kan mærke at de her foss, skal jeg ikke tage med Karen mere, de var lige voldsomme nok til, at det er sjovt. Tror allerede, at vi 5 km her fra må bære igen, eller trække kanoen ned over. Vi har 28,5 km i luftline til Depot 2, så det passer fint. Vi tager den med ro, det skal være hyggeligt og sikkert. Jeg har drillet Karen med, at hun ikke skal hoppe i vandet, når vi padler. Så råber hun ”Det gjorde jeg ikke far, det var kanoen, der var fyldt med vand”. Jeg var ikke våd, da jeg har tør bukser og semi tør jakke, dejligt.

Vi har haft glæden af en masse ænder og småfugle idag. Der kom også en elg der svømmede over floden, 300 meter længere nede. Vi fik også en lille regnbue. 

   
Vi har fået en masse nye eventyr igen i dag.

Erik

Dag/Lejr: 26/24
Dato: 4. juli
Km (grov luftlinie): 13,6 km (Ialt 153,1 km)(vandret ialt 87,9 km)
Padle tid (med pauser) padlet: 09.40-12.15 Højde: 273 meter
Pos: 67 22 074 / 21 56 017
Vejr: 4-15 grader. Regn hele natten og til morgen. Skyet formiddag. En del sol over middag med byger. Let til frisk vind fra nordvest.

Samarbejdspartner Far og datter i Vildmarken, Nordsverige

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen