(Gæsten indlæg af Michael Kim Jensen)

Sidder her på toppen af min eskimokarriere med Eriks satellitgrej for at skrive lidt på bloggen. Dagen i dag var virkelig hård, så jeg er faktisk ret glad for endelig at sidde i teltet.

Igen i morges var sigtbarheden dårlig, sneen var ”tung” og det gik stødt op ad bakke. Næsten halvdelen af gruppen var sløje i form af en krasbørstig hoste, som bliver ved med at plage os.

Erik snakkede flere gange om at holde en halv hviledag for at have folk friske til i morgen. Vi fandt heldigvis ind i et tempo, hvor alle kunne være med. Desuden har vi Hulken fra Amager, Kenneth, med på turen – en 26 år ung mand, som er lavet af 85 kg. ren ondskab og 5-10 kg. fodboldanekdoter. Det rager overhovedet ikke Hulken, om den skal slæbe 95 kg. eller 200 kg. – det’ ligemeget! Meget klicheagtigt løfter vi i flok, og kom faktisk helt tilfredsstillende igennem dagen. Helt utrolig flot kæmpet af de som er ramt sygdom – respekt fra Asien!

Sidst på eftermiddagen kom solen, og pludselig gav turen mening igen. Det er helt utrolig, hvor smukt det er herude, når himlen er blå, vinden stille og solen skinner.

Erik passer godt på os, og han er faktisk en flink fyr. Han råber lidt, hvis det går for langsomt med at bygge snemur. Udover det, så tror jeg ikke, at man kan finde en mere kompetent person til krydsning af indlandsisen.

Her kommer lige en bette hilsen til en skøn dame derhjemme:

Jeg glæder mig så meget til kindkys og krammer hjemme i Thy d. 17. maj! Håber du har det dejligt og det går godt i dit nye job. Tænker rigtig meget på dig. Selvom jeg har den dejligste teltmakker i form af Vagn, som jeg elsker at putte med, så er du altså min ynglings! J Savner dig, Lisa Tidemand!!

Dato: 20. april

Dag / Lejr: Dag 12 / Lejr 11

Pos: 66 39 53.8 / 47 10 15.3

Distance / Højde: 15,9 km, 1834 højde meter (gået 139 højde meter op.)

Føre: Ny sne 3 cm, under det hård sne, få små vind skagler af ny sne. Meget trægt føre, grundet kulden

Vejr: Morgen minus 21 grader og vindstille. Lidt sne. I løbet af dagen minus 13 grader og sol. Morgen over skyet, senere på dagen få skyer over os, men skyer rundt i horisonten.

Sigt: 2-5 km svært at se nøjagtigt.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020