Opdateringer fra Danmark rundt i kajak - Hurtigst muligt, start. Foto Claus Lillevang. Kajak Panthera, fra Struer Boats

Sikke en tur, var vildt at komme i mål efter 14 dage, men usandsynligt mange timer i kajakken og mange strabadser. Her kan du læse de opdateringer der var undervejs på Sociale medier, de er skrevet af min kæreste Tine, som har noteret dages oplevelser, når vi talte i telefon. Men her kan du skabe dig et overblik over turen og rekordforsøget.

Her efterfølgende, er jeg ved at komme mig. Især min vabler på underlæben er ikke kønne, min håndled er hævet og har lidt væske i sig. Min højre skuldre stråler lidt. Samt jeg har lidt sår på min lægge. Jeg er selvfølgelig træt og brugt. Men jeg har det overraskende godt og ingen slidsår eller vabler og min røv, har heller ikke haft problemer.

Her opslag fra 1. juni til 14. juni 2021

Klar til start 🌞
Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt
Tak til min fotograf: Fotograf Claus Lillevang
For at dokumentere starten med billeder og film.

 

🌜 Jeg fandt stranden i mørket kl 23.20 i aftes, og kom forbi øvelses terrænet ved Vejers der ville være lukket for passage hele dagen i dag ⛔️
Der blev hældt på med et par poser frysetørret mad og snacks, jeg fik gjort klar til morgendagen og nåede ikke at nyde mange minutter i posen, inden jeg var i drømmeland – tiltrængt 😴
Tidligt op og på vandet igen kl 6.45 til endnu en lang dag langs vestkysten. Og dagen hvor oplevelse af “røvtur” også har været på besøg flere gange. Den mentale rutchebane er sat i bevægelse 🎢 med opture, nedture og solid træthed 👎 Så det er lige som det skal være, når man kaster sig ud i sådan et projekt 🙄
🌊 Vesterhavet bød på en ganske fin dag med mange vejrskifte med både sol og byger, og fint besøg af sæler og TV Midtvest undervejs 🎤📸
🙏 Tak til jer der var søde at komme til stranden og tage billeder – endelig send dem til min mail.
Nu kalder stranden igen (og regnbygerne), jeg skal hente nye vandforsyninger, have noget varmt mad, og glæder mig til lidt hvile.
🔢 Dagens tal er 75 km på de 14 timer.
Hvis du vil se lidt om min forberedelse til turen, har jeg tidligere i dag lagt blogindlæg op med en masse videoer fra de sidste 8 måneder 🎥
Tak til Claus & Tine for at lægge dette indlæg op 👍

Kajakken, Panthera fra Struer Boats – “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”
Jeg padler i en Panthera, kajak fra Struer Boats, under min tur “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt”. Du kan læse meget mere om den her!

Man ligger som man har redt…🤨
Der var varslet regnvejr i aftes, så jeg skulle have en tør og god nats søvn i teltet ⛺️ Troede jeg 🙄 Underlaget var sandet, så teltpløkkernes stabilitet i kombination med lidt støttende sand (der var selvfølgelig ingen sten at finde) kom hurtigt på prøve i det voldsomme blæse/regn/tordenvejr, der kom ind over det jyske i nat, jeg var oppe og rette op tidligt på natten, men da mit ly for natten helt kolapsede kl 04, gav jeg for tabt på den gode søvn. Jeg pakkede sammen og jeg var på vandet kl 4.30 😴
🎢 Den mentale rutchebane fulgte vejrets luner, solide regnbyger og pænt blæsende…ikke helt som forventet 🤥
Men ok fremdrift ift forholdene 👍
Dejligt opmuntrende at se nogle af jer inde på stranden 🤗
Jeg fik nye besøgende i dag, et marsvin og en masse brandmænd 😀
Jeg var på vej i lejr efter 13 timer 🥱, da jeg talte med Tine for et par timer siden. Men (Tine siger)…her 2 timer senere plasker han stadig rundt ude i Vesterhavet, og der er ikke netdækning🤷‍♀‍
🌧 Det ser ud til at der er nogle heftige byger over ham og det samtidig er kommet lidt mere gang i kajakken 🛶💨
Så dagens tal – ind til videre… 15 timer og 76km 👍
Tusind tak for de gode billeder, I har sendt 🙏
Her er det er billede fra Marianne Maler fanget ved Hvide Sande

 

🛌 Jeg fik lavet mig en god “lejr” på stranden i aftes med mit regnslag over mig, og fik nogle tiltrængte gode timers søvn 💤 selvom regnen trommede på regnslaget flere gange.
Af sted det gik kl 5.15 i morges, hvor jeg snart passerede det legendariske Klitmøller 🏄‍♂‍🌊 uden en eneste surfer… eller bølge, men fint var det 😊
At runde hjørnet ved Hanstholm med kajakken skal gøres med stor respekt – vind og strømforhold kan være lumske.
Men i dag viste Hanstholm sig fra sin dejligste side og jeg blev budt “velkommen til Hanstholm” med lækker kage i kajakken.
Tusind tak til Jesper Tilsted for besøg 🤩
🥵 Derfra gik det bare op ad bakke…næsten i bogstavelig forstand 😤 Krap bølger og modstrøm resten af tiden – forsøgte jeg med en lille pause, blev jeg skubbet rundt og drev baglæns 😩
Det drænede godt nok både på kræfter og humør.
Ivrige fisk under vandoverfladen 🐟 og mit gode team omkring mig, gjorde alt for at skrue lidt på motivationen, tak 🤗
Jeg har nu passeret Thorup strand og forventer at gå i land inden længe – så skal der fyldes i depoterne med mad og Hanstholm kage 🤪
🇩🇰 Tak for i dag 🛶
PS. GPS Tracker har drillet i dag. Vi arbejder på at få det til at fungerer igen. Ellers laver vi et opslag/en tråd, hvor vi melder løbende ind, hvor Erik er.

 

☀️ Så kom sommeren ind over det nordjyske 🇩🇰 Flot dag med masser af liv langs de imponerende hvide Vesterhavs strande 🩳👙
🛏 Jeg røg i land i aftes mellem Thorup og Slettestrand. Jeg nåede at nyde den fantastisk flotte solnedgang sammen med et par poser frysetørret mad, og det sidste stykke af Hanstholm Kringlen fra Jesper Tilsted. Ja, den er god nok – sådan en halv meter kringle kan sagtens holde i flere timer, men så heller ikke længere 🤪 Det blev en vejrmæssigt stille og tilpas lun nat under åben himmel.
Kl. 05.18 stak jeg igen pagajen i Vesterhavet, hvor morgenen ved kysten viste sig fra sin flotteste side, mens jeg passerede Svinkløv Badehotel, Slettestrand og sendte de bedste tanker til de gode folk på Feriecenter Slettestrand, hvor jeg havde drømt om at nå til i aftes.
Som timerne gik steg antallet af mennesker langs kysten, og det samme gjorde temperaturen 🌡 mens min egen nedsmeltning blev større jo længere op ad dagen vi kom 🥵 Bøllehatten blev gjort våd for at køle knolden konstant og vandslangen blev der suget flittigt på 🚰
Jeg måtte lige kigge en ekstra gang, da der stod nogle mennesker ude i vandet og holdt nogle skilte op med tekst på 🪧🪧 Jo, den var god nok – det var til mig. Det var Vildmarks-Jon, vinderen fra ”Alene i Vildmarken 2017” og hans kæreste der var gået i vandet for at hilse på mig, da jeg kom forbi. Tak for den gode opmuntring 🤗
Ved Løkken havde jeg et Formel 1-værdigt pitstop 🏎 hvor jeg i vandet mødte to fiskere 🎣 der kunne udpege toiletter og forsyninger, så jeg nemt kunne komme i land, tanke op og komme på vandet igen.
🥵 27 (SYVOGTYVE) grader syd for Hirtshals sidst på eftermiddagen – hvad skal det da til for? Jeg har det klart bedst mellem -30 og +20 grader. Jeg blev da totalt stegt i dag både indvendigt og udvendigt.
👍 Det går fornuftigt, men kroppen kan selvfølgelig mærkes. Det er en hårdfin balance mellem intensitet, hastig og timer – suk!!
Kl. 18.30 og efter 72 km, rundede jeg Hirtshals til opmuntrende hilsner fra molen – tusind tak for det 🤩 Jeg bevæger mig lidt videre, hvor jeg finder et sted på stranden og hvile for natten.
🔢 Dagens tal 15,5 time og ca. 80 km.
🧮Turens samlede (cirka) tal efter 5 dage: 75 timer og 390 km

 

🇩🇰 Wow for et vejr, endnu en smuk dansk sommerdag (selvom det er lidt for varmt til mig) 🥵
⏰ Jeg nød den tidlige start på dagen, var på vandet kl. 5 og havde en tilpas temperatur til at starte dagen på 🌡 Temperaturen steg og det samme gjorde humøret…medstrøm – juhuu. Så er det ingen sag at gå 7 km/t. Det er vildt, men ikke overraskende hvor meget strømforholdene har betydning for fremdriften (og humøret) 😁
De sidste timer og kilometer langs Vestkysten blev tilbagelagt i dejligt tempo mens tusindvis af småfisk legede og brød vandoverfladen.
Grenen/spidsen af Skagen blev rundet kl. 12 i det flotteste vejr.
☀️ Det fantastiske danske sommervejr trak fotografer til 📸 Både Rene Schütze og Claus dukkede op i aftes på forskellige steder efter Hirtshals, og mødte mig igen i dag, da jeg kom til Grenen. Der blev taget masser af billeder og droneoptagelse. Tusind tak for det 🙏
Jeg padlede lidt ned ad østkysten, hvor jeg gik i land allerede kl. 13.
Dagen i dag blev lidt kortere. Det gav mig god tid til at få skyllet mit stive saltholdige tøj, få det tørret i solen, få provianteret og ikke mindst få lidt tiltrængt hvile.
Og så var det måske også tid til at skille mig af med resterne af tunsalat og andet let fordærveligt mad, jeg havde med hjemmefra Lyngby og ikke havde fået spist 🙄 Tine ville havde været stolt af mig 😇
🍔🍟🍔🥤 Hvis du er i tvivl, så er burger+frites+cola iøvrigt en kongespise, når der i mange dage er kørt et stort antal frysetørrede mad ned 😝
🧭 I morgen er det planen med en tidlig start, og kursen sættes mod Sjælland. Første stop på vejen bliver Læsø, et stræk på ca. 55 km.
🔢 Dagens tal: 41 km og 7 timer
Tak for hjælpen med dagens hilsen til Claus og Tine 👍

 

🚣‍♂️ Skagen – Læsø, Erik er godt på vej 😀 Men…Garmin tracker/gps visning på de eksterne skærme driller (igen) i dag 🤯
Han padlede fra Skagen kl. 02.23 i nat, og I kan se seneste position kl. 8 her på billedet.
Når vi zoomer ind på hans spor er det tydeligt at se, at der er en nordgående hovedstrøm, der skubber til ham hver gang at han holder pause. Men godt at se, at han alligevel holder fast i sine timehvil 🧃🍫
Erik har hele natten ligget med ca. 4-5 km/t, så mon ikke vi skal forvente et kryds på 11-12 timer.
Han sigter mod den østlige side af Læsø, da strømforhold “over” Læsø skulle være lidt mere gunstige eller mindre genstridige.
I Facebook tråden lægger vi skærmbilleder op med et par timers mellemrum, så I kan følge med 🧐
Hilsen Tine

 

🛌 Uha det var godt med nogle timers ekstra hvile ved Skagen i går 😊
⏰ Jeg stod op igen sent (eller tidligt) i nat og lagde godt fra land kl. 2.30, men …det var alt for mørkt, jeg kunne ikke rigtig se bølgerne. Min pandelampe gav fint lys, men det store overblik, havde jeg ikke. Der gik en times tid, før jeg havde det gode lys, og så kom udsigten
🌊 I mange timer havde jeg udsigt til en havfyldt horisont, GPS retning, bølger, hav, GPS tal, bølger…måske en enkelt and og en fiskerkutter der ude på vandet. Det oplevedes ubeskriveligt langsomt 🐌 som at have en dag i total slowmotion uanset, hvor meget jeg knoklede.
Slowmotion var også hvad GPS tallene gav udtryk for, jeg arbejdede mig (delvis sideværts) mod strømmen, der i nat bevægede vandmasserne op langs den jyske østkyst, jeg lå i mange timer på 4 km/h, gab. Det blev krydret med bølger på 60cm til 2 meters fine dønninger. Og kirsebærret på toppen var, at hver gang jeg holdt pause blev jeg skubbet op til 3-400 m baglæns. Men pause skulle der til, hvis jeg skulle holde hele dagen, dog med en hånd på pagajen. Så…det var ikke vand, der skvulpede rundt nede i kajakken i dag 🙈
🧐 Efter ca. 30 km og en masse timer skete der ting og sager, modstrømmen forsvandt og næsten lige så godt var det, at jeg nu kunne skimte dagens mål i horisonten. Så var var det bare at holde kursen…de næste 6 timer.
Velankommet til Læsø efter 14 timer i kajakken, fandt jeg en skøn plads for natten ☀️ Vejret er fantastisk, jeg fik varmet vand til første omgang frysetørret aftensmad, jeg har fået tørret mit tøj, og jeg har endda chips til overs fra den anden dag. Vingummer hitter i disse dage, chokoladen smelter sammen til store klumper, men selvfølgelig ryger det ned.
Planen er at komme tidligt i soveposen, stå liiidt senere op i nat, og komme af sted mod Anholt med det første lys.
🙏 Tusind tak for jeres mange hilsner, det var så godt et boost at høre mange af dem fra Tine, da jeg godt brugt nærmede mig Læsø og igen havde telefondækning.
🔢 Dagens tal: 64km og 14 timer.
🧭 Garmins Live tracking kunne ikke vises på eksterne skærme i dag, men vi håber, at vi kan få det til at lykkes i morgen 🤞 Jeg kunne forstå, at Tine havde lagt min position op i en Facebook tråd med nogle timers mellemrum. Tak 😘
📸 tak til fotograf Rene schütze for det flotte billede 👍

 

😃 Det var godt nok dejligt at komme i land i ”ørkenen” på Anholts østside efter en lang dag.
Sælerne ude i reservatet gav mig et hurtigt velkomst nik og jeg fandt mig til rette i nærheden af fyret.
En dag som bekræfter at sådan et projekt er mere røvtur end fornøjelse og eventyr 🤥 En ting er at vide det under planlægningen, noget andet er at være i det og mærke det på egen krop og psyke 🥵 Det er altså kedeligt ikke at se andet end bølger, GPS tal og ind i mellem en håndfuld vingummier eller chokolader der ligger på spray-skirtet penslet med dagens saltvand 😳
👍 Det er gået ok i dag, men et farvand der krævede meget koncentration. Jeg kom rigtig fint fra Læsø i nat, og strømmen var med mig de første timer. Jeg vidste, at det ville ændre sig hen på formiddagen – og det fik jeg også at mærke. Jeg kom forventeligt ind i den ”strømhvirvl”/”strømcirkel” 🌪 der lå mellem Læsø og Anholt, som gav ustabil sø (en del krapsø/bølger).
I kortere perioder er det ok, men det det blev bare ved, så der var fuld koncentration i mange timer, hvor pauserne kun var halvhjertede, da jeg ikke kunne lægge pagajen fra mig 🤯
Alt skulle en-hånds-betjenes, og det var bestemt ikke det bedste fra kostpyramiden, jeg fik ind – det er vist generelt ikke, når jeg er på tur 🙄 Dagens bølger var omkring 60 cm og dønninger på op til 2,5 meter.
Jeg så på et tidspunkt et stort brunt punkt et stykke fra mig, det viste sig at være ca. 20 bramgæs, der lå tæt sammen og hvilede. Det blev de så ikke ved med, beklager 😬
Jeg har fået gjort klar til det lange kryds mod Sjælland i morgen, og nu glæder jeg mig til at kunne lægge mig til ro.
God nat fra Anholt 😴
🔢 Dagens tal: 63 km og knap 13 timer.
Billedet er fra “lejeren” søndag ved Skagen.
Vi har desværre ikke et billede fra i dag. Erik havde travlt med at holde kursen og få noget søvn da han kom til Anholt 😀

 

03:44 startede dagens kryds fra Anholt mod Sjælland. Han var ved godt mod, men glæder sig til at nå Sjælland.
Planen var fra morgenstunden, at kursen i første omgang går mod Kullen i nogle timer, derefter mod Gilleleje’ish. Der ligger noget “strømhvirvl” syd for Anholt, hvor han gerne skal holde sig i medstrøms-retning, og så er der selvfølgelig også den trafikerede sejlrende, han har planer om at holde sig på vestsiden af.
Der sker nogle ændringer i strøm- og vindforhold i løbet af dagen, og det kommer nok til at påvirke fremdriften senere.
Men…virkeligheden vinder, og Erik må vurdere forholdene, når han er i dem, og justere dagsplan og kurs undervejs. Vi forventer ikke at have kontakt til ham igen, før han er i telefondækning i nærheden af land.
Erik har selvfølgelig medbragt sikkerheds- og kommunikations udstyr, der forventes på en sådan padling, og relevante parter er orienteret om hans færd.
Vi har prøvet at fixe feedet nogen gange i nat, men uden held. Så live tracking virker ikke offentligt pt. Backend kører, og vi skal nok holde jer opdateret i løbet af dagen.
Hilsen
Claus & Tine

 

👍 så blev jeg landfast med Sjælland efter turens længste kryds.
Et kryds jeg havde set frem til at få overstået. Det gik godt, men selv i rigtig godt vejr, byder Kattegat på bølger mellem 60cm op til 2,5 m. Det giver oplevelser, der kan være lidt for spændende 🙈
Dejligt at blive mødt af Tine på stranden her i Nordsjælland efter 9 dage hver for sig 😊
🕺🏻 Jeg har fået et rigtigt bad 🛁 fået skyllet mit saltfyldte tøj. Der var selvhenter pizza mm., Tine mente jeg havde godt af at bevæge benene lidt 😃
Nu er jeg ved at pakke til i morgen.
Jeg prioriterer at få lidt søvn i nat, og starter nok lidt “senere” i morgen.
I morgen går turen til Helsingør, og jeg forventer at runde Kronborg 3,5 time efter start. Og så går turen ned langs kysten mod København.
Suk, Garmin gps deling på eksterne skærme drillede igen i dag. Jeg genstartede ellers 3 gange ved Anholt.
Vi håber, det lykkes i morgen, ellers vil Tine/Claus hjemme fra kontorerne nok hjælpe med at lægge lidt op. Link til tracking: https://komud.dk/gps-kort/
Tusind tak for de mange hilsner 🙏 Det er meget overvældende.
God nat fra Nordsjælland 😴

 

Sikke en smuk morgen ☀️
🚣‍♂️ Erik padlede fra Nordsjælland, Dronningmølle kl. 04.30 i den flotte solopgang, og ser ud til at runde Kronborg om en times tid, ca. 7.15.
Og så går turen mod Købenavn.
Jo, han og kroppen var en smule mærket af de sidste tre hårde dage, men humøret var fint 🙂
Dagens tal fra i går, kom vist ikke med: Ca. 88km og 14 timer.
Garmin tracker virker med deling i dag 👍
Tine

 

🛌 Skønt, jeg fik nogle gode timers søvn på Dronning Mølle Strandcamping. Det var ikke vildt mange timer, men dem jeg fik, var gode – jeg sov dog lidt længere, helt til kl. 03.30. Det er første gang på turen, at jeg sover et ikke-offentligt sted, og at har er et andet menneske. Jeg tror, at det ubevidst har givet noget ro at vide, at jeg ikke i samme grad behøvedes at være opmærksom på, hvad der skete omkring mig.
Fedt at se Tine 😍 selvom om jeg var ret kvæstet, ynkelig og ikke var særligt godt selskab. Og dejligt at få et bad, få handlet og bare for en kort stund være i normale omgivelser.
☀️ Jeg tog på vandet igen kl. 04.30 til den smukkeste solopgang i det flotteste vejr, og kunne nogle timer senere runde Kronborg i helt stille vejr – fantastisk. Det er på sådan en dag, at der er tydeligt forskel på eventyr og rekordforsøg.
Det var den flotteste dag på vandet, og jeg sad bare ynkelig og slidt i min kajak, og skulle tænke på fremdrift. Det jeg elsker ved at tage på eventyr, måtte jeg spejde forgæves efter. Jeg nyder normalt at stoppe op, være nysgerrig på de steder jeg passerer, tage en masse billeder, snakke med de mennesker jeg møder. Og jeg glæder mig afsindigt meget til at skulle i kajak på rigtigt eventyr om bare få uger, når jeg tager 45 dage til Grønland med min datter 🇬🇱
Det blev også dagen, hvor kroppen åbenbart tillod at give lyd fra sig – nuij, jeg har ondt i røven. Noget af det, der er mest smertefuldt er min underlæbe, den er fuldstændigt forbrændt, betændt og såret (jo jeg smører hver time). Det er så slemt, at Tine ikke ville kysse mig i går. Men forestil dig, når jeg nyser – så sprækker den igen igen. AV AV 🥺
Sikke en tur jeg fik ned langs kysten – endnu en gang tusind tak til alle jer, der var kommet ud til kysten, og jer der kom ud og hilste på mig i kajakken 🤩 Det gav et godt boost til humøret hele dagen. Jeg følte næsten, at det var helt ”snyd” i dag – jeg kunne holde rigtige pauser. Altså pauser hvor jeg kunne lægge pagajen fra mig og nyde min mad, snacks eller kort hilse på jer undervejs.
Jeg står nu ved Dragør Søbad og er ved at gøre klar til et lille aften cool-down kryds. Jeg har besluttet at fortsætte her i det fantastiske vejr, og sætter kurs mod Stevns ⏱
(Tine) 20.00 opdatering: Erik padler fortsat retning Stevns. Det ser ud til at han skyder en ok fart og mangler knap 15 km før han er fremme. Mon ikke han er i land omkring 22.30.
(Tine) 22.15 opdatering: Ja tak, så ser det på tracker’en ud til at han er landfast i

 

☀ God morgen her fra “gps kontoret” i Lyngby 🧐
Erik er igen på vandet, og på Tracker’en ser det ud til at han har kæmpet en brav kamp med at få tingene til at fungere – der er i hvert fald lavet flere genstarter. Nu virker den eksterne GPS visning 🥳
Så fedt, at der er mange af jer, der følger med 🤩 Tak for de mange hilsner og gode spørgsmål.
Der er mange, der spørger til rute og tidsplan lidt længere frem. Jeg beklager, men jeg ved det ikke 🤷‍♀️
Jeg kan se, at han nærmer sig Faxe bugt nu, og tænker at han tager den lige linje og planen er at tage syd om Sjælland, gennem Storstrøm. Men hvor lang tid det tager, og hvad han gør derfra må han vurdere ift. forholdene, efterhånden som han kommer frem.
Det samme gør sig gældende ift. Langeland og det sydfynske. Det er vejr/vind, der afgør ruten – der er kraftig vind på vej, og det får helt sikkert betydning både for rutevalg og evt. afventning af bedre vejr. Han er den eneste, der kan vurdere, hvad der er det rigtige at gøre.
Følg med på live trackeren: https://komud.dk/gps-kort/
📸. Der var endnu en sød følger, der fandt Erik i aftes tæt ved Stevns, tak til Bo Andersen for de flotte drone optagelser – de ligger i tråden fra i aftes.
God dag, Tine 😀

 

Den er god nok, jeg sidder i kajakken endnu på 16. time…efter nok turens største mentale røvturs dag 🤥 Det var total optur i går med fantastisk vejr, god fremdrift og en god dag i kajakken.
Fra Stevns gik turen til Rødvig over Faxe Bugt, Kalvehave, nord om Farø, og netop nu padler jeg dagens sidste km langs den nordlige del af Falster. En dag med modstrøm, modvind, træg fremdrift og ikke mindst en vejrudsigt, der kan få selv den mest ihærdige kajakroer i havn.
Jeg er – nok lige som alle andre – mentalt påvirkelig, når der er nedtur. Det er interessant og også skræmmende, hvad der foregår og kører rundt i hovedet, og hvordan det påvirker oplevelsen af dagen. Faktorer som strøm og vejr, jeg bare er tilskuer til, og ingen indflydelse har på. Du kan forberede dig på meget, men naturens kræfter kan der ikke forhandles med. Men nuij, hvor kan det dræne mentalt 🤯
På dage som denne, er jeg så taknemmelig for de fine besøg, jeg har haft 🤗. Der er drukket cola og spist kage 😋
Jeg skulle gerne nærme mig land, når du læser dette her, og jeg glæder mig til at få lidt mad og hvile – og så må jeg se, hvad morgendagen bringer 🤷‍♂️
📸 Tusind tak for de mange flotte billeder i dag. Det har været billeder fra bro, vand og land. Dagens billede er taget ved smukke Højerup Gamle Kirke af Flemming Engelbrechtsen, mens dagen endnu viste sig fra sin bedste side.
Dagens tal: Forventet ca. 74 km og 16, 5 time

 

God morgen fra “GPS kontoret” 😀. Ekstern GPS visning driller (igen igen).
🙈 Erik er taget på vandet igen…i nat. Der har ikke været kontakt til ham siden i går, men tænker at GPS tracker’en fortæller sin egen historie.
Han kan ikke have fået meget mere end 3 timers søvn 😯 for han er gået på vandet kl. 03.35 og har sneglet sig afsted med ca. 3 km/t 😬 På 5,5 time har han tilbagelagt ca. 16 km. Noget kunne tyde på en lidt for frisk vind og lidt udfordrende forhold 🤨
Vi lægger nogle GPS billeder op i løbet af dagen. Beklager, at de er lidt forvirrende, da der ligger tidligere ruter inde over.
📸 Billedet er taget ved Bøget Strandvej i går af Peter Bak Hovmand, tak for det 🙏
Hilsen Tine

 

🤯 Vejrudsiger, fremdrift, kilometerberegninger, restitution, søvn…det kværner konstant rundt i knolden på mig. Og de trælse vejrudsigter med lovning på meget mere vind, de drænede godt nok i går. Hvilken strategi skulle jeg vælge? 🤔
Jeg gik i land på den nordvestlige del af Falster, da lyset forsvandt og blev budt velkommen af en masse små væsener – troede først det var tanglopper, men…det var myg, og de var virkelig glade for at se mig.
Med ekspresfart og vanlig ekspeditionssnilde fik jeg hældt noget mad ind, gjort klar til næste afgang, rullet underlag ud og pakket mig godt ind i mit regnslag 🛏
⏰ Og så skulle den svære beslutning tages søvn eller fremdrift. Det blev fremdrift der vandt, så der skulle mentalt forhandles om, hvor lidt søvn jeg skulle have. Deal’en blev på 3,5 times søvn 😬
Afgang med morgenlyset og besluttede mig til at tage en hyggelig dag i lavt tempo, så jeg rigtig kunne nyde omgivelserne… NOT 🤥
Det lave tempo, ja – det blev til 2, 3 og enkelte gange 4 km/t, og der skulle virkelig slides for her en kilomet. Modvind, modstrøm og bølger, der krævede konstant arbejde, hvis man ikke ville spules tilbage 🥵
Det var en rigtig hård dag, men faktisk en opturs dag 🕺 Jeg havde slet ikke turde håbe på at få km i bogen, men jeg endte med at nå 32 km i bogen…som jeg godt nok skulle bruge 12 timers slid på at få i hus.
Fra Falster passerede jeg indsejlingen til Guldborg Sund, så mod Askø, Lindholm og mod Lolland. Jeg padlede til Kragenæs Havn og tankede op, og fortsatte en kort forblæst stund videre, men så blev blæsten alligevel for voldsom og jeg for træt.
Beklager at jeg ikke så jer på tur i Kragenæs Havn 🚣 kom endelig hen og sig hej en anden gang.
Som flere af jer bemærkede, så stoppede trackeren i eftermiddags – sammen med mig. Jeg håber at få en masse søvn, og venter spændt på, hvordan vind og vejr arter sig de næste 12 timer.
Og ekstern visning af tracker…suk, den virkede åbenbart ikke fra morgenstunden, og der gik mange timer før, jeg havde telefondækning. Men Tine var på pletten på “GPS kontoret”.
God nat fra forblæste Lolland 😴
📸 Billedet er fra i går og taget af Elsa Ranzau ved Petersværft – tusind tak for det 🙏

 

God morgen fra “GPS-kontoret” 😀
🚣‍♂️ Erik har efter en laaang nats søvn og lidt luren på vinden nu givet besked om, at han tager på vandet og sniger sig videre langs Lollands kyst 🐌
💨 Det blæser fortsat en del (modvind), men skulle blive bedre i eftermiddag 🤞
Med sig fik han også en lille hilsen, der var stillet til ham i kajakken 🤩 Tak for sodavand, chokolade og slik til Carsten 🙏
Hvad dagen bringer afhænger af vejret. Erik er den eneste, der kan vurdere, hvad der giver mening at gøre.
Jeg ved derfor ikke, om han kommer til at krydse til Langeland i dag. Hvis han gør det i dag, bliver det syd om.
🥳 Tracker og ekstern live tracking…DET VIRKER i dag 👍
Rigtig god søndag, Tine

 

Efter 14 timers søvn var det et helt nyt menneske, der padlede afsted op ad formiddagen tidligere i dag. Jeg valgte af tage afsted i kraftig vind, men vidste at jeg padlede mod lidt mindre vind.
🐢 I meget behersket tempo fik jeg padlet mig rundt om Lollands NV hjørne.
😱 Derfra ventede det berømte, berygtede og til tider tungt trafikerede Langelandsbælt. Et kryds der var noget af en oplevelse på min sidste “Danmark Rundt” tur i 2009-10 i minus 5-10 grader og høje bølger 🥶
Dagens kryds blev også en oplevelse af de større 🙄. Der var en god blæst, gode bølger, fik hilst på begge færger og vinket til en masse (Spodsbjerg-Tårs). Og så fik jeg den blandede fornøjelse af at havne i en sandwich 🥪mellem to (faktisk 3) kæmpestore (fragt) skibe, der kom blæsende overraskende hurtigt fra både nord og syd. Der skulle tages nogle hurtige beslutninger, og jeg valgte at lægge mig midt i sejlrenden, så de kunne blæse forbi på hver side af mig 🙈
Stor tak til Jakob & co. på færgerne for opmærksomhed – også da de så de store skibe komme i min retning med høj fart. Og også tak til JRCC/SOK for dialog, sparring ved mine store kryds i denne uge, og også for at advare over Lyngby Radio i dag, når en stor klaphat som mig i et lille fartøj kaster mig ud i så tosset et projekt. TAK 🙏
Der er flere af jer følgere, der har undret jer over min hastighed, og kommet med kommentarer som “Han padler godt nok langsomt!” og “Hvordan kan man padle så langsomt?” 🐌
I har ret, jeg er ikke hurtig. Jeg er generelt en “langsom” sportsudøver, det gælder eks. kajak, løb og cykling (men der kan jeg ligge i læ/trækkes af Tine 😍 ). Men jeg er samtidig stabil, meget udholdende og kan blive ved i mange timer dag efter dag – også når der er modstrøm, modvind og krævende forhold 🥵 For mig er det en hårfin balancegang mellem hastighed, aktive timer, belastning af min krop, mad, restitution og søvn. Jeg kender min krop og min psyke. Jeg kender min for-ever-going intensitet – det er den, jeg sigter efter.
Nå…men jeg sidder i skrivende stund fortsat i kajakken og nærmer mig Langelandssydspids, hvor jeg finder et sted for natten 🛌
Dagens tal: Forventet ca. 55 km og 12,5 timer
Tak for i dag 🚣‍♂
📸. Dagens billede er taget af Per Michael Jensen, tak for det 😃

 

God morgen fra “gps-kontoret” 😊
Det kan nok ikke overraske, at Erik forlængst har sat pagajen i vandet – også førend solen stod op.
GPS’en fortæller at han gik i land kl. 22.07 og var på vandet her til morgen kl. 03.53 😴
Kursen er sat mod Ærøs sydlige spids. Da jeg talte med ham i aftes (da han ramte Langeland efter kryds), var planen at padle langs Ærøs kyst et godt stykke, og derefter pege snuden mod Als.
Han forventede både en frisk modstrøm og lidt modvind. Gps viser dog en rigtig fin fremdrift fra morgenstunden. Om intensiteten er øget eller forholdene er bedre end ventet…aner det ikke (endnu).
Fra Sydspidsen af Langeland havde Erik knap 100 km til Grænsesten nr. 1, som er målet for ruten på Danmark Rundt.
Om han når det i dag…vi ved det ikke, men ved at han helt sikkert vil holde på det bedste han har lært 💪
Jeg skal nok lægge opdatering i tråden, når der er nyt.
📸 Billedet er fra i aftes, da Erik nåede kysten efter krydsning af Langelandsbæltet. Tak til Lau Finn Pedersen 🙏
God dag til jer alle og tak for den store opbakning, Tine

 

23.10: Erik har lige passeret Strand Kohage. Signe har snakket med ham. Hvis der står nogen i Grænsestenen, må I gerne tænde et lys. Ca. 4 km igen 🤞
22.15: Har lige snakket med Erik, han knokler på. Og ja heldigvis virker GPS visning f22.15: Har lige snakket med Erik, han knokler på. Og ja heldigvis virker GPS visning f#struerboatsint igen 👍
21.30: Det lader til, at der kommer lidt ud fra GPS’en med lidt forsinkelse. Han er tæt på B21.30: Det lader til, at der kommer lidt ud fra GPS’en med lidt forsinkelse. Han er tæt på B#struerboatsrunsnæs nu.
21.00: Opdatering fra “GPS-kontoret” – hvor der ikke er meget GPS lige nu – hverken til deling eller her bagOpdatering fra “GPS-kontoret” – hvor der ikke er meget GPS lige nu – hverken til deling eller her bag#struerboats ved 🤬 🤯
Men…Erik sidder i kajakken snart på 18. time, og han lader ikke til at stoppe, før han er i mål ved Grænsesten nr. 1 i bunden af fjorden/Skomagerhus.
Han rundede Kragesand ca. 20.30.
Som flere af jer havde set var der en redningshelikopter forbi for nogle timer siden – lyder til at de var forbi og vinke til ham ✋
Krydsene i dag har vist været ret vindfyldte og begrænset fremdrift. Intensiteten lyder til at være gået fra “forever – going” til “wanna-go-home…soon”.
Jeg burde kunne tracke ham på min mobil, men lader ikke til at der er dækning lige nu. Jeg lægger positioner op her i tråden, så snart jeg har kontakt.
📸. Billedet er fra i går aftes ved ankomst til Langeland, tak igen til Lau Finn Pedersen.
Hilsen Tine

 

🤩 Han gjorde det! Grænsesten nr. 1 er klappet kl. 23.47 💪
🚣‍♂️ Erik har padlet Danmark rundt i kajak på 14 dage 🇩🇰
Dagen i dag (dag 14) har, efter 4 timers søvn, budt på 20 timers stort set uafbrudt padling i masser af vind og bølger. De sidste 4 timer bød på intensiv intervaltræning, for at nå i mål inden midnat. Ca. 93 km er padlet i dag.
Den vildeste slutspurt som har holdt os alle klistret til skærmen hele aftenen 💻
Missionen var at padle Danmark Rundt så hurtigt som muligt. Og samtidig gøre det hurtigere end den nuværende rekord på 18 dage. Det lykkedes 💪
Tak til jer har været med langs ruten i dag, og til jer der var mødt op for at tage i mod Erik 🙏
God nat fra GPS-kontoret i Lyngby, Tine

 

🚣‍♂️ Sikke en afslutning på min tur Danmark Rundt i kajak 🇩🇰
🤬 Jeg lå i aftes i Flensborg Fjord syd for Sønderborg og bandede højlydt over den kraftige vind, bølgerne, modstrømmen og den håbløse fremdrift 🐢 Jeg var helt klar over, at sandsynligheden for at komme i mål på 14 dage stort set var forduftet i vestenvinden.
Kl. 19.30, efter 15,5 time undervejs var der 24 km til Grænsestenen og vinden og bølgerne aftog en smule. Jeg vidste, at det skulle være nu eller aldrig. Jeg besluttede at gi det chancen – den skulle ha’ fuld gas, bare de sidste timer. Jeg gav alt, hvad jeg kunne. Hastigheden kom op. Da klokken var 22 havde jeg 13 km til mål – jeg begyndte virkelig at tro på at det faktisk var muligt. De sidste kræfter blev fundet frem.
Det var en kæmpe lettelse at ro de sidste km i mørke og vide, at jeg havde gjort hvad jeg kunne. Jeg blev taget godt i mod både på vandet og på land og kl. 23.47 kunne jeg lægge hånden på Grænsestenen. Skønt!
📅 Jeg padlede fra Højer Sluse tirsdag d. 1. juni fra morgenstuden og jeg nåede mål før midnat i aftes d. 14. juni, og kunne sætte hånden på Grænsesten nr. 1 ved Skomagerhus.
🧮 Jeg har på turen siddet i kajakken i ca. 202 timer og har tilbagelagt ca. 1000 km på de 14 dage. Det svarer til dags snit på 72 km, 14,5 timer i kajakken dagligt og en gennemsnitshastighed på 5 km/t.
🙏 Tusind tak for jeres opbakning både langs ruten, på vandet og den overvældende opbakning her på de sociale medier. Tine har fortalt om mange af dem, jeg glæder mig dog til selv at læse alle de mange hilsner og kommentarer – hav dog lidt tålmodighed med mig.
📸 Jer der har taget billeder og lagt ind i Facebook opslagene må – hvis I har lyst – meget gerne sende billederne til mig på erik@komud.dk
Flere af jer har spurgt, hvad jeg gjorde derefter i aftes, hvad mine restitutionsplaner er og hvad der er af ekspeditionsplaner.
Jeg blev hentet af min ven Claus, kørte til Odense, og købte lidt natmad på vejen. Velankommet til civilicerede forhold fik jeg et tiltrængt bad og tre timers søvn, inden Claus kørte mig hjem til Lyngby.
Her er dagen gået med at pakke ud, vaske tøj…og pakke sammen igen. For i morgen onsdag bliver jeg samlet op af Anne fra TV2 Lorry kl. 9. Så har vi sammen 3 dages tv optagelse, hvor vi skal på micro eventyr i naturen vores egen (Lorrys) baghave. Og gæt hvilken aktivitet, vi starter med…🚣‍♂️🚣‍♀️ 😄
På tirsdag tager jeg sammen med min datter Karen på 12 år til det sydlige Grønland. Her har vi vores tilbagevendende “Far & Datter – 45 dage i Vildmarken” sommer tur. Og ja, det skal selvfølgelig være i kajak. Vi skal padle i en dobbelt kajak, den som Tine og jeg padlede i på vores 3.200 km lange ekspedition på Yukon River (Canada/Alaska) tilbage i 2016.
Allerførst venter der en god lang nats søvn i min egen seng…jeg sover faktisk allerede og har gjort det et stykke tid. Hende min søde kæreste sendte mig i seng tidligere, da jeg tågede rundt. Hun lovede …for sidste gang …at sende jer en opdatering.
God nat fra Lyngby,
Erik (& Tine)
📸 Billedet er taget af Hans Kjær Olsen ved Farøbroen for nogle dage siden. Tak for det!

Indlægget er opdateret: 31. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.