Vi får nogle oplevelser her oppe, endda nogen jeg aldrig har haft. 

Vi har alle brug for vores søvn, så alle prøver at komme så tidligt i seng som muligt. Vanen tro kom vinden før vi skulle op, og da jeg stod op og gik ud, var det ikke sne der ramte teltet men regn. Det måtte være nogle dryp, men da vi skulle til og ud af teltene, stod regnen ned. Så var der dømt vejrfast, vi måtte sidde og vente, fordi styrt regn skulle vi ikke ud i og få alt vådt. Efter en time holdt det op og vi kunne pakke sammen, kun en time forsinket. Jeg har aldrig selv haft regn på isen, men styrt regn som det her først i april, har jeg ikke hørt om. Vi gik afsted i den sædvanlige friske til hårde vind. Det nye var, at det var 6 plus grader. Heldigvis klampede sneen ikke fast under vores ski, fordi sneen var mættet af vand. Det var faktisk ok at gå i. 

De 8 effektive timer vi gik, bød på lidt af hvert. Terrænet ændrede sig meget, fra rimelig fladt og glat, til gode skavler. Vi slap dog for de helt store. Selv om vi ikke stiger meget, kan det tydeligt mærkes når vi går op ad hele dagen. Vejret skiftede en masse, vinden var hård, men der kommer mange forskellige slags skyer ind, både lave og høje og i alle former. 

Efter middag var vi heldige at vinden aftog lidt og solen så lidt frem. Den helt nye oplevelse og vejrfænomenet i dag var, at vi kom ned i en lille gryde/dal i isen, her var en sø. Ja en rigtig sø, ca 200×50 meter i bunden var sneen helt vandmættet og der lå vand oven på. Det har jeg aldrig oplevet om vinteren. Det er så vildt vejr i år. 

 8 timers effektiv arbejde er lang tid, og vi har alle omgange, der er mindre sjove. Men alle var friske i dag og trak til. Vi alle er meget glade for dagen, fedt at komme videre og alle er friske. Till aften omfordelte jeg lidt kg, så vi er mere ens i vægt ud fra hvad vi vejer. Jeg deler kg ud fra mig, fordi de ekstra kg jeg trak igennem bræfaldet, kan min teknik opveje, men det går ikke mere at have så mange procent over min egen kropsvægt. Det er vigtigt, at vi alle har nogenlunde lige belastning, så der ikke er nogen, får for mange tæsk. Så kan vi selvfølgelig hjælpe hinanden, hvis en er træt en dag eller bare nogle timer. 

Nu knokler vi i lejren for at få lavet vand, så vi kan komme i seng. Vi kan godt mærke vi er en time senere fremme, og vi skal forhåbentlig ud og gå lige så langt i morgen. 

Erik 

 Dato: 11 april 

Dag/lejr: 10/9 

Km/km i alt: 21,9/102,8 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1576 

Vejr: Plus 6 grader. Overskyet. Formiddag frisk til hård vind. Eftermiddag let til frisk vind, lidt sol. 

P.S: •

Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ •

Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022