Dato: 9. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 127  / Dag 158
Finland Lejr 13 / Dag 14
Pos (google):  62 21 19.6 / 21 15 07.0 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet: 49,8 km (i alt 5539,6 km)
Distance roet i Finland: 556,6 km (i alt)
Rotid: 10t10m igen (07.30 til 17.40)(Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 8/8 lave, og i forskellig højde til 2/8 lave og sol. 5-2 m/s sydøst til syd. 12-16 grader
Bølger 10 til 30 cm syd til sydvest
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Det blev en forholdsvis stille aften, nåede at slappe lidt af og strække ud. Samt komme i seng kl. 21.40 sov super vågnede kun to gange, desværre var sidste gang som altid 05.58 det var så mørkt jeg tænkt der må være en time eller mere til jeg skal op, så på uret, ak det er nu. Ud og letter trykket, mens jeg tænkte over at det var noget mørkt. Så mørkt jeg havde pandelanpe på her til morgen. Alt gik som det skulle med at gøre klar, dog tog det lidt længer tid at komme på vandet, da jeg først skulle have kajakken ud igennem sivene og alle de store sten. Men så kunne jeg også komme af sted, mens jeg jagede flere hundrede ændre på vingerne, god morgen til jer. Var helt lave mørke skyer og lidt mere vind end forvente ca. 5 m/s fra syd til sydøst = mod vind og mod strøm igen. Det var igen en flot tur syd over. Dog er det forsat meget lavvandet, men det gør at der forsat er mange fugle, så flere kæmpe flokke af ænder, tror endda der var en stor flok med Alk. En masse små fugle i store flokke tænker det er stenvender eller sandløber? Krager og råger, 4 fiskehejre og igen 4 forskellige havørne. Efter hånden steg skyerne og blev mere og mere opløst. Hele formiddagen var det køligt så mine luffer er på og jeg er godt lukket til, men så kom solen og det hele blev varmer. Desværre var jeg slidt i dag, en tung dag de første mange timer, først efter en 7 timer kom kræfterne tilbage.

Efter 8 timer bestemte jeg mig for at ro ind bag øerne ved byen Kaskinen, for at få læg og mindre modbølger og modstrøm det var en rigtig beslutning. Her blev vandet mere stille og solen fik mere magt.

Hel dagen har der forsat været hytter over alt, en ny iagttagelse er at der står utroligt mange gravmaskiner rundt omkring ved hytterne, ved ikke om man køre dem der ud over isen når man skal bygger, for så først at flytte dem et år senere. Har virkelig set mange hele vejen ned i Finland.

Jeg passerede nord om Kaskinen, så ingen grund til at bruge tid på at lægge mig ved byen har alt. Nåede lidt ned på den anden siden, ved en stor fabrik, tror de laver papir, lugter af varmt træ eller sauna.

Her fandt jeg en perfekt lille lejrplads, 10 min efter jeg begyndt at kikke. Min lille regel er at efter 10 timer begynder jeg seriøst og kikke og roer ikke forbi mulige lejrpladser, det er der simpelthen for få gode til.

Fik slået lejr og en tur i skoven, før jeg kunne hoppe i teltet.

Her begynder alle rutinerne igen igen.

Et spørgsmål jeg har fået er hvordan jeg klar afsavnet af familie. Når man har en benhård kæreste der holder en nede er det jo bare dejligt at være væk!

Når spøg til side, min mormor bliver altid sur på mig når jeg er efter min kæreste her på bloggen.

Jeg elsker mit liv og mine ture, så der er ikke noget jeg tænker ret meget på. Selvfølgelig kan jeg savne at dele min tur og oplevelser med min familie. Samt når det er surt kan jeg godt drømme mig hjem i stuen, men der er sjældent. Det er også hårdt når min datter straffer mig og ikke vil snakke i telefon med mig, det stoppede stort set efter hun havde været på besøg første gang. Dog siger min kæreste at hun ofte snakke i sin legetøjstelefon med mig, så går hun og sluder. Det skal også blive godt at komme hjem igen, men jeg kender også mig selv rigtig godt, så jeg ved at snart vil jeg længes ud igen. Jeg er heldig vi altid har haft klar liner og jeg kan tage af sted men fuld opbakning, samt på sådan en tur snakker vi hverdag. Jeg er måske heller ikke den mest sociale person, så det med at være alene har jeg ikke store problemer med, især i dag hvor jeg kan følge med i alt, via nettet. Hvis der er strøm nok.

Det eneste jeg kan savne er at min kæreste var mere aktiv i haven der hjemme, det er jo sjovt arbejde.

Erik

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!