Dato: 10. juni 2011
Lejr / dag:  Lejr 50 / Dag 66 Bergen
Pos (google): 60 23 33.2 / 05 13 51.8 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  0 km (i alt 2117,2 km)
Rotid: 0
Vejr: 8/8 høje tynde. 2-4 m/s. 9-12 grader.
Bølger, ?
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Det lyder efterhånden som en kliche, men jeg var på computeren hele aften, ordne billeder, hente podcasts, se på netbank, opdatere og lade forskellige ting. Men jeg nyder det, hjælper at sidde på en stol, med cola, the og Discovery. Jeg er faktisk dybt taknemlig hverdag på sådan en tur over dette er mit arbejde, sådan set, ikke at jeg tjener nogle penge nu, men jeg glæder mig til at jeg forhåbentlig kommer igennem og kan holde foredrag og skrive endnu en bog. Så uanset hvor meget jeg tuder over 10-11 timer i kajakken, osv. Så jeg virkelig glad for den beslutning jeg tog for 3 år siden og begyndte på det her. Mit lille drømme job.

Nu venter jeg bare på familien, det den eneste lille ulempe, at vi må undvære hinanden.

Kom i seng kl. 24. Op lidt før 8, bad og ned og spise morgenmad. Så tilbage og arbejde.

Fik også talt i telefon med en masse venner. Men kl. 12 skulle jeg tjekke ud, indtil vores værelse de næste dage er klar. Jeg gik en tur rundt i byen og så på kajakbutikker, byen generelt, endte på Peppes Pizza til tag selv bord.

Klokken 15 gik jeg tilbage og fik vores nye rum. Så kan jeg hygge mig med min computer, familien lander først kl. 22 i aften. Nu roder jeg med alt mit grej over alt, ufatteligt så mange gang man skal over tingene på sådan en tur.

Jeg har fået et spørgsmål om hvordan jeg navigere. Aften før, ser jeg nogle gange næste dags etape på Google Earth, når jeg sætte dags position ind. Ellers ser jeg på mit landkort i 1:400.000 her er færge ruter, byer, turist sted, osv. på. Samt jeg har søkort jeg ser på, det er god kombination men at se land linen præcist og hvad der er inde i landet. Så jeg klar, når jeg ro, er det lidt forskelligt om det er landkort eller søkort jeg ser på, mest søkort, men ofte er det rat at kunne se færgeruter, byer, inde i landet, osv. Jeg har aldrig lagt en rute på GPS en det gider jeg ikke, hvis jeg er i tvivl om næste del stræk, så tager jeg GPS og zoomer ind på kortet og se om det er muligt at ro inden om, osv. Så kan jeg finde på at tage en pos på et punkt længer frem så jeg har en afstand og retning. Hvis jeg er inde mellem en masse små øer, lader jeg GPSen stå på kortet, så kan jeg navigere efter det. Ellers roer jeg bare på grov retninger og fornemmelser, der er mange sømærker, gamle huse, osv. som hjælper på logisk navigation. Ofte er det simpelt men nogle gange går øer og land i et, meget længe, men pludselig lukker det op og jeg kan se i dybden, så det bare om at tro på ens retninger og så skal det nok gå.

Jeg ser ikke langt frem særligt ofte, kun som nu her kikker jeg en til to uger frem. Men jeg kan faktisk bedst lide at ro lidt ”naivt” fordi alle steder kan være farlige, så jeg skal altid tænke mig om og tage den efter forholdene. Som jeg så mange gange har nævnt, så har jeg altid en eller to reserve planer, når jeg roer der ud af.

Nu skal aften nydes. Skal klippes siger min kæreste, Joanna og andre jeg spurgt her på det sidste.

Erik

P.S. Har sendt nyhedsbrev ud, jeg har lidt teknisk problemer som jeg først kan løs når jeg er hjem, det er derfor det kommer fra en mærkelig e-mail adresse. Hvis du har bedt om mit nyhedsbrev og ikke har fået det, så skrive til mig på erik@komud.dk så sender jeg det til dig og beklager ulejligheden. Skal nok får styr på det.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!