Dato: 5. feb. 2010
Lejr / dag: 34 / 40
Pos (google) N 55.04157 E 12.28131
Distance roet: 39,6 km
Rotid:  8 timer og 20 min
Vejr: omkring 0 grader. Skyer morgen 8/8 lave, middag 4/8 sol, aften 6/8 mellem. Vind 6-8 m/s, fra middag 10 m/s, fra sydøst. Bølger morgen 1 meter fra Sydøst, middag 0,5 meter, slut 1 meter, rulle bølger.

Sikke en dag, kan jeg sige, når jeg sidder her foran X-faktor, med en kop the, efter en dejlig gang mad, her ved Marlon. Men min krop er blevet ramt af en damptrommel.

Stod op 0630, fik pakket, fik mad, m.v. Tak til Justin og familie, for opholdet, dejligt at få sejlet med Justin, nu når vi har talt så længe om det.

Men jeg kom af sted, pæne bølger, men fine at sejle i. Måtte desværre vække en masse Svaner og ænder, på min vej. Fik fint ind til Lund, så kom der mere og mere is. Ved Fakse Ladeplads, var der meget grødis, som jeg måtte sejle i, tænke flere gange på at vende, men regne med der ville komme et sted, uden is. Men det gjorder der ikke, det skulle blæse op klokke 12 det gjorder det også men blev sol, samtidigt blev bølgerne mindre, så var ok. Måtte følge iskanten hele vejen, og den var langt ude. Det var benhårdt arbejde, i modvind, modbølger og modstrøm, igen igen. Så endnu en dag med jernsmag i munden. Kunne ikke se andre muligheder end at gå mod Møn til Ulvehøje, så det var bare at arbejde på. Blev en lang dag, men kunne kikke på isen og de mange fugle, en del Havlit, samt så omkring 2.000 Svaner, var hele vejen i kæmpe flokke.

Da jeg kom til revet ned mod Møn, var der en fast ismur, her var lav vandet, så bølgerne rulle meget, og blev større. Så de sidste 9 km, måtte der arbejdes. Kunne lige så godt ro fremad, end bruge lang tid, ind igennem isen.

Da jeg kom til Ulvehøje, viste jeg at Marlon ville hente mig, jeg kunne ikke se på min GPS da bølgerne gav nok arbejde. Jeg så to komme ud på stranden lægger frem, de gik op igen, så en bil køre, kort tid efter kom to personer og et barn ud på stranden nærmere mig, de stod og så på mig og gik ud på isen. Når det må være Marlon tænkte jeg og sejlede ind af, så ikke godt ud, stod en ismur, og bølgerne slog mod den. Når jeg måtte ind, sejlede ind til kanten, sprang ud af kajakken, var lavvandet, gik fint, men så kom bølgerne + refleks bølger. Jeg væltede rundt, mens jeg kastede min ting op over kanten, personer kom ikke nærmere underligt. Ismur viste sig var en grødis mur, så jeg kunne grave en rampe, fik en snor foran, og råbte om de ville hjælpe, de kom og trak og jeg skubbe kajak op. Sikke en vaske tur. Mistede en uldluffe, samt en nødraket. Viste sig bare at være en far, datter og barnebarn der var ude og går tur, jeg havde taget fejl. Fordi kort efter kom Marlon, samt et par fra Vordingborg, for at hilse på. Jeg fik pakket alt sammen og vi kørte hjem til Marlon, her var en journalstik på besøg, for at snakke med mig. Ellers har jeg invaderet hjemmet med alle min ting. Vejret er ikke for godt i morgen, så ikke sikker på jeg sejler i morgen, da der komme mange gode dag efter, så jeg kan giv den gas igen.

For øvrigt har jeg fået min første lille ro vabel, i venstre hånd.

Ellers har Familie Journal, meldt fra, da Se & Hør kom først. De mener de har samme målgruppe. Tænkte de skulle få nogle nye reklame folk, fordi jeg har aldrig set et sted, med Familie Journalen og Se & Hør. For mig er det lige som Femina og Bådnyt. Lidt sjovt.

God aften

Erik

Indlægget er opdateret: 7. februar 2021