Dagen startede alt for tidligt for mig, da jeg ikke havde opdaget det var tid til at skifte til sommertid. Godt at se at flere af deltagerne også sov længere nu.

Morgen startede igen , igen med det store morgenbord, med friskbagte boller og alt hvad der skal til. Det gælder om at nyde det mens vi kan. Resten af formiddagen og eftermiddagen gik med at øve igen og igen. Vi var nede og slå telt op tog gange, den sidste gang med soveposer og brænder i teltet. Så kunne alle høre hvordan rutinerne er i telt og alle de små gode råd jeg har skrabet sammen. Vi fik også øve at starte brænder ind i telt, altid lidt specielt for folk første gang.

Vi øve de forskellige procedure der er når vi går, med varmeregulere af tøj, pauser og når vi skal gøre klar til at slå lejrer. Al ting er bare meget nemmere når alt bliver gjort på samme måde.

Vi øvede redning i spalter igen, fik pakket det sidste mad, øve nødsituationer, hvis det bliver storm, nødbivuak og alt der skal til for at overleve hvis det skulle gå galt. Alt sammen i det dejligt vejr, super varmt.

Næste punkt var optælling af alt personligt mad til 31 dage, uden aftensmad har hver person 34 kg mad og drikke. Alt blev talt op, så vi er 100% sikker på alle har hvad de skal have.

Efter en kaffepause, startede det helt store puslespil, alt grej og udstyr skulle fordels. Det er svært at holde et overblik, så alle var flinke til at hente grej, veje det af, fordel det ud efter mine anvisninger og have god tålmodighed, mens det hele går op.

Da alt var fordelt tog vi alt vores udstyr ud og veje alt af. Det var store lister med en masse tal der skulle gå op. Jeg skal være sikker på alt er med, hvem der har hvad og vægten skal fordeles efter kropsvægt og styrke. Vi lægge alle ud med mere end vores kropsvægt, så vi skal alle arbejde og være klar til at hjælpe hinanden, fordi det her kræver en hold indsats, vi alle får dårlige dag, hvor vi får brug for en hjælpen hånd, andre dage kan vi så hjælpe igen.

For at holde rutinen, sluttede vi af det vildeste måltid igen. Birthe og holder kom ved den lækreste moskusokse steg og kage til dessert. Det er noget vi vil drømme om ude på isen.

Igen skaber det ro efter sådan en omgang. For mit vedkommende, går turen ind til Birthe og Holger med gryder, osv. Samt skrive det her. Så klokken bliver mange.

Det er igen gået super godt, vi når alt det vi skal, vi har styr på grejet. Vi har dog været ramt af varme igen i dag, men det skulle vende nu. Så det har været fint, især når vi har været så meget ude i dag.

Vi oplevede endda en ren, der lige kom forbi vores lille vandrehjem.

En herlig dag, hvor folk har lært at spørg om de må gå på toilet eller bare lade som om de gør. Humøret er højt, dog vil alle gerne af sted. Vi håber vejret vil gør vi kan komme ud til isen og gå nogle depoter op på tirsdag.

Erik

Dato: 30/3

Dag / Lejr: Forberedelses dag 3

Pos: Kangerlussuaq

Distance / Højde: 0

Føre: –

Vejr: 0 til 8 grader, en del sol. Vildt tøvejr. Sidst på dagen, minus grader og frisk vind fra øst og en del skyer.

Sigt: 20-80 km

Indlægget er opdateret: 10. december 2020