Firmaet er gået konkurs!! Aug. 2018

Når jeg er på tur eller ekspedition, så synes jeg overordnet set, at jeg altid bliver behandlet godt og jeg har ikke været udsat for tyveri. Men jeg stoller heller ikke altid på det gode i folk, så ofte passer jeg meget godt på mine ting.

På de fleste ture, kommer jeg på et tidspunkt til steder der er andre mennesker rundt om mig/os, hvor jeg har lyst til at have et ekstra øje på vores ting.

Det kan både være kajak-, kano-, vandre- og cykelture, hvor jeg bliver nød til at efterlade mit udstyr lidt.

Under vores ekspedition ned af hele Yukon River “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, havde flere rådet os til aldrig at efterlade vores dobbeltkajak i byerne. Så der gik vi på skift en tur. Eller når min kæreste og jeg har været på cykeltur, har vi også handlet på skift.

Men ofte har jeg/vi også lejr tæt på andre mennesker. Her har jeg ofte låst min kajak eller cykel, men en tynd wirelås og en lille kodehængelås, godt skjult. Så hvis der var nogen der lige tog noget, ville de nok ikke se den simple lås og ikke komme langt.

Ofte har jeg været ude for at ville handle eller spise noget og har mine cykel, rygsæk eller kajak liggende lige uden for, hvor jeg bare kaster et blik over på det ind i mellem.

I forbindelse med min kæreste og jeg var på cykeltur i Norge, opdagede jeg en lille dims kaldt en ”GuardPeanuts”, fra Sen.se, som er en lille aflang flad plastik peanuts, hvor i der er en trykknap et lille rundt batterier, lidt elektronik og en højtaler.

Den kan man starte med et lille tryk, eller via en app. Når man starter den bliver giver den en alarm hvis den flyttes.

Den har en lille højtaler i ”Peanuts” og app’en giver besked. Det smarte ved den er den vejer næsten intet, har batteri til 3 måneder siger de (Det har jeg ikke nået at teste endnu). Den rækker ca. 30 meter, det er ikke meget men rigtig fint, for lige at påkalde min opmærksomhed og jeg kan reagere.

Det var super fedt at have dem på cyklerne, når de var uden for teltet. Vi havde den lille wirelås på, men vi ville kun høre hvis nogen bevæger dem.

Det er helt klart en jeg vil have i min kajak eller rygsæk på kommende ture. Fordi er den nogen der prøver at tag min ting, eller min kajak begynder at blive taget var bølger eller vejr, bliver jeg vækket.

”Peanutsen” sender via bluetooth, og det er omgivelserne der er afgørende for hvor langt den rækker, jeg har været positivt overrasket. Men for mig er det lige den lille trykhed, når jeg er tæt på mine ting, men ikke lige kan se dem hele tiden. Hvis der er bevægelse kommer det lyd alarm på enheden og app’en, har du et smart-ur, så kommer der også alarm på uret.

Den er ikke vandtæt, men den er let at lægge i en lille pose. Vores den ene fik en del vand og klarede det efter lidt tørring.

 

Hjemmelavet wirelås og kodelås.

Her er et billede af den lange wirelås jeg har lavet, den har været brugt til min store dobbeltkajak og vores cykler på cykeltur. Den er let at sætte et skjult sted (Her sat synligt for billedet skyld). Hvis nogen de klipper den, så høre jeg ikke noget. Men den vejer ikke meget og giver en lille trykhed. Men med “GuardPenanuts” oven i, så har jeg en virkelig god løsning.

Jeg ved godt mange aldrig har oplevet noget og det har jeg heller ikke selv, men jeg kan godt lide at vide jeg har styr på mine ting.

Lige som jeg altid binder min kano og kajak fast i mit telt på tur, fordi hvis bølgerne eller vinden tager min kajak eller kano så høre jeg det og mærker jeg det i teltet.

 

Data på ”GuardPeanuts”, Bluetooth alarm fra Sen.se

 • Bluetooth
 • Batteri CR2032, op til 3 måneder levetid.
 • Bevægelsesensor
 • Rækkevide 30 meter
 • Højtaler, op til 90 db
 • App kræver
  • iOS 9.3.5+ eller
  • Android 4.3+
 • Vægt 7,5 gram
 • Ikke vandtæt
 • Pris 29 Euro (Set til 200 kr. og billigere i dobbelt pakke)

Der findes også andre mærke og tilsvarende produkter, men dem har jeg ikke prøvet.

Erik

P.S: Firmaet er gået konkurs!! Aug. 2018 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022