En eventyreres outdoor ur, Casio SDB-500w

en-eventyreres-outdoor-ur-casio-sdb-500w

Jeg får ofte et spørgsmål om hvilke ur jeg bruger på mine ture. Hvad jeg går op i og hvilke modeller jeg anbefaler? Især fordi mange forventer jeg også her tester en masse ure, lige som jeg gør med udstyr.

Det har jeg ikke gjort i mange år. Fordi jeg har ikke mødt noget ur der har udkonkurreret mit elskede ur.

Ved Slædepatruljen Sirius havde vi et ur udleveret, men det var stor. Det sammen ved Jægerkorpset, havde jeg en føles af jeg havde en kæmpe klods på armen, når jeg brugte det.

Senere prøve jeg også Polar pulsur og Suunto sportsur, men de røg af igen, så snart jeg ikke trænede. Bruger heller ikke pulsur i min træning mere.

De sidste mange år, har jeg ”bare” haft mit elskede Casio ur, min tro følgende sved siden jeg var ca. 17 år. Men små pauser ind i mellem, hvor jeg har prøvet nogle andre ure.

Jeg er så glad for det ur og det har holdt så utroligt godt. Hvilke ur er det så?

 

Anmeldelse af, Casio SDB-500w

en-eventyreres-outdoor-ur-casio-sdb-500w-efter-2010

Casio SDB-500w er et af Casio sporture, det var et ur jeg købte/fik igennem et Svensk løbeblad, da jeg var teenager. Det kom først gang på markedet i 199, hvor jeg også fik det.

Det har holdt til brug i alle de år, det har haft lidt pauser, men jeg vil sige det har været brugt, samlet i over 20 år. Det har kostet en masse nu urremme og masser af batteriskift.

Jeg elsker det fordi det er simpelt, og lille. Jeg har det svært med ure, det er kæmpe på håndledet og det har holdt til utroligt meget.

De funktioner jeg altid har sat pris på er

 • Lys, det er et meget simpelt og svagt lys der er i det. Så jeg ikke lyser hele natten op, for at se hvad klokken er. Noget jeg satte meget pris på som soldat og når jeg ser hvad klokken er om natten.
 • Nedtællings ur. Jeg har brugt nedtælles ur, rigtig meget til intervaltræning og styrketræning. Den kan tælle ned og forsætter en ny nedtælling gang på gang. Jeg har oplevet mange ur, der skal startes igen, efter hver nedtælling.
 • Stop ur, til min træning.

Data, på Casio SDB-500w

 • Tid/klokken, vise i 12 eller 24 timer format
 • Dato, ugedag og år
 • Alarm
 • Lyd til og fra for ny time
 • Stopur
 • Nedtælling
 • Kan huske 30 omgangs/mellemtider
 • Vandtæt til 100 meter
 • Kom på markedet i 1992
 • Batteri type: CR2016

Jeg har ikke brug for ret meget andet. Hvis jeg skulle sige noget jeg kan savne, er det højde-/barometermåler, det er fedt at følge med i på ture. Kompas vil være ok, men jeg har og bruger altid et rigtig kompas, når det er.

Desværre har over 20 års brug, sat sinde spor, sidst skade, kræve en del lim. Så jeg må forvente, at mit ur ikke kommer til at følge mig resten af mine dage.

Mit elskede ur, Casio SDB-500w før sidst reparation

Mit elskede ur, Casio SDB-500w før sidst reparation

Hvilke ur til du forslå?

Skulle du unævnelige ske, at jeg skal have/teste et andet ur. Hvilke ur ville du forslå?

Jeg har lidt krav. Som er

 • Tal og ikke viser
 • Ikke for stor
 • Stopur
 • Nedtælling
 • Lys, der ikke lyser hele jorden op
 • Batteri til et godt stykke tid, gerne år.

Måske du kan give mig lidt inspiration. Noget du har prøvet, noget du gerne så testet, eller du kender dem der har det ”perfekte” ur.

Ind til da og forhåbentlig længe endnu, sidder mit elskede Casio SDB-500w trofast på min hånd, ved hjælp af en kærlighånd og masse af lim.

Tak til Casio for et så vildt ur, gid man forsat lavede sådan noget.

Erik

en-eventyreres-outdoor-ur-casio-sdb-500w-foer-2010

8 Comments on “En eventyreres outdoor ur, Casio SDB-500w”

 1. Hej Erik

  Det er nok for sent, men jeg faldt over din blok, da jeg Googlede mit Casio.
  Mit har også virket i ca 20 år, men tog pludselig vand ind da jeg vaskede det.
  Jeg har valgt Casio STL-S300H-1HAEF da det kan det samme og kører på solenergi.

  Venlig hilsen
  Gert Nielsen

 2. Hej Erik. hvad med et tissot T touch solar, syntes det er et godt men måske lidt dyrt ur. bare et forslag. har selv et men savner hvordan det agerer i kulde.

 3. Hej Erik

  I forhold til dine behov, kan jeg anbefale dig at prøve et CASIO af denne slags http://www.superstar.dk/casio-ure/gw-m5610-1er/ som er med solceller og derfor ikke skal have nyt batteri og det er også radiostyret hved ang. tiden. og fylder ikke meget på håndledet. Eller CASIO G-SHOCK DW-5600E-1VER som er med batteri og holder i omkring 2 år. Minder meget om det første, men altså med batteri. Forfærdeligt når ens bedste ur dør. 🙂

  Mvh René

 4. Hej Lene
  Det er vandtæt. Jeg har dykket med det til 12 meter og brugt det på stort set alle mine ekspeditioner. Jeg har også haft det på i svømmehalen flere gange.
  Så mit er vandtæt 🙂
  Mvh
  Erik

 5. Hej Erik
  Jeg er den heldige ejer af et ur magen til, men jeg har afholdt mig fra at have det på når jeg vidste, at jeg skulle i vandet fx kajakrul og redninger ol. da der står i brugsforvirringen, at urene, hvor der foran står 100meter Waterresist kun er til regnvejr og ikke tåler man svømmer med dem (der står at de skal være mærket med minimum 5 bar). Hvad er din erfaring? Har du kunne have dit ur på under vandgang?
  Mvh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *