Dato: 24. aug. 2010, tirsdag
Dag 3 Rogen, fra Hån til Rogen Rovje
Lejr 2 ved nordlig kant af Rogen Rovje
Pos: N 62.329018°E 12.425268° (Google Earth)
Vejr: 13 grader, første på dagen 4/8 til 6/8 lave skyer, byger. Sidst på dagen, 6-8 grader og 8/8 lave skyer og en hel del regn.

Efter en dejlig nat med trommen af regn på teltdugen, var vi klar igen. Det var en kølig nat, omkring de 5 grader. Vi stod op, klokken 06.30 da datteren var i gang, fik mad. Så gik jeg ud og begyndte at bære kajakkerne over til næste sø, ca. 350 meter. Igennem sten fyldt terræn over en lille bro igennem sumpen og over en lille bakke. Jeg kunne tag kajakkerne op på hovedet, så sædet lå på hovedet og jeg hjalp med at holde med armene. Hårdt arbejde. Da jeg var gået, var der kommet rener helt tæt på teltet, Karen var ellevildt. Senere kom de op forbi mig og Tapper. Herefter var der 3 ture, med barnerygsækken fyldt med vores grej. Sidste tur gik Kirsten og Karen med, da vi havde taget telt ned.

Det var en god opvarmning til dagen. Vi satte ud i den lille sø, Hån, en tur på 1 km ind til næste overbæring. Vi nåede lige ud i kajakker, før Karen råbte ”Kiks” så måtte jeg frem med mariekiksene igen. Vi roede ned i den sydlige del af søen, alle i regntøj og flydeveste (Tapper dog kun flydevest). I bunde af søgen, prøve at se på en elv, der løb ud mod øst, som vi havde hørt fra nogle nordmænd, at det skulle være ok med 5 små overbæringer, undervejs. Men den første så ikke nemt ud når jeg selv skal bære alt, men turen der ind var ikke spildt, da der var rener, der kom helt tæt på 20 meter, som om de er lige glad med vi ligger ude i vandet. Tapper var ved at gå ud af sit gode skind, når han skulle side der stille. Alle renerne har halsbånd på, med ejernes farver, så de kan kendes når de skal fanges ind. Vi gik i land ved overgangsstedet. Regn var taget til, så humøret var ikke stort ved Kirsten og Karen. Jeg læssede barnerygsækken, med første læs, telt, soverposer, mad, så vi kunne slå lejer. Overbæring er den længst på turen 800 meter. De første 400 meter gik ok, igen i sten over en bakke. Men de sidste 400 meter var over en marsk / sump. Der var meget vådt. Pludselig råbte Kirsten, der stod hun med en lille rygsæk og Karen i armen, sunket i til knæerne. Jeg lag rygsæk og gik hen og hjalp hende op, kunne se på hendes ansigt at jeg ikke lige skulle spørge ”hvad er der”. Vi gik en bue rundt om det mest våde og kom ned til den store sø, Rogen Rovje, her skulle telte op, det lykkes at finde et sted der var mindre vådt. Vi fik telt op og pigerne smidt ind. Jeg gik to ture til og fik alt vores grej ned. Tapper hygge sig rigtigt, men til slut gad han heller ikke sumpen mere og ville heller i telt. Da jeg kikkede ind i telt, kunne jeg lige som fornemme, at der var NU jeg skulle ind i telt og starte brænder og få lavet noget varmt at drikke og få ryddet op i alle de våde ting (kun udvendigt, da alt er pakke i vandtættet poser). Kajakkerne måtte jeg vente med til i morgen.

Eftermiddagen og aften, gik med at hænge ting til tørre og hygge, der var noget vådt og ikke mere end en 5-8 grader. Måtte lige drille Kirsten lidt, tror det var lige ved at være for meget. Men Karen hygge sig, sprang rundt i ligge underlag og soveposer, så det var sent før hun sov.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022