Efterhånden som bøgerne faldt ned, gik vi alle til drømmeland. Jeg prøvede personligt at stå op efter 8 timers søvn, jeg stod op kl 12. Jeg sad og læste og spiste morgenmad imens jeg prøvede at være stille. Men lidt i kl 13 ville jeg på toilet, og væltede ud af teltet. Hvad var det ?. 150 meter herfra stranden, fyldt op med mennesker der stod og tog isbjerg billeder. Lige den vej jeg ville på toilet. Jeg vendte om og gik den anden vej ad stranden. Længere ude lå der en del kajakker, nu er verden af lave. Jeg måtte gå til fjelds og gemme mig. Deroppe kunne jeg se et krydstogtsskib. Alle måtte komme fra skibet. Jeg vendte tilbage til teltet og kunne vise de andre, de sjove turister. Der var ingen der kom forbi os, vi måtte lugte for meget. Vi kom stille og roligt igang, fik læst, ryddet op og spist noget mere. Kl 15 mødtes vi i hytten til knækbrød med videre. Her besluttede vi os at padle videre efter kl 16, når tidevandet vendte. Vi pakkede sammen, vi har alle vores rutiner og tingene går glat. Kl 16.32 begav vi os afsted, i godt og lummert vejr. Vi havde god medstrøm og det begyndte også at blæse op bagfra. Vi håbede ikke det ville blive for dårligt vejr. Vi nød dog de 7-9 km/t vi padlede afsted med. Det blev til et par pauser, en af dem i land. Efter 2,5 time kunne vi sige farvel til Antarctics sund. Vi fik en ordentlig hilsen i form af fortsat vind. Vi padlede syd med et kort hold ved nogle gamle køddepoter. Der var mange eskimo ruiner og det blæste lidt for meget til et kryds. Vi slog telt og spiste før vi gik ud og klogede os på eskimo ruinerne. Vi blev klogere hver gang og vi har vores teori om indretninger osv. Det var super hyggeligt og sjovt. Efter et par timer, var vi retur i teltet, til den flotteste solnedgang i røde farver. Vi kan virkelig mærke, at dagene bliver kortere nu.

Dato: 11 August
Dag/lejr: 19/19
Distance: 30,6 km
Position: 7300204 – 2459943
Vejr: 5-10 grader. En del skyer, sol bag tynde skyer. 2-12 m/s fra vest til nord.
Sigt: 30-50 km

Du kan her få fornøjelsen af søndagens blog indlæg oplæst og indtalt over satellittelefonen.

God fornøjelse

Erik

itemearcon Memo (9)

Indlægget er opdateret: 10. december 2020