Krydsning af Grønlands Indlandsis 2016, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Deltager fra v mod h, Carsten Lund, Tom Andersen, Monica Nielsen, Nadja Albertsen, Josefine Kern Jensen, Erik B. Jørgensen.

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2016, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Deltager fra v mod h, Carsten Lund, Tom Andersen, Monica Nielsen, Nadja Albertsen, Josefine Kern Jensen, Erik B. Jørgensen.

Det var en speciel nat på den ”lille” sø, der var helt vindstille og ikke en lyd. Flere af os sove ikke for godt, kroppen kørte og drømmene vækkede en.

Morgenen var super flot og så snart solen kom op over bjergene, blev det godt varmt. Vi begyndte at gå mod enden af søen, hvor vi skulle op over land. Det er specielt at være nede og have bjerge og farver omkring os. Søen er en speciel ting, fordi den ser så lille og fin ud, der er bare 6,2 km op i til enden. Så det tager lige 1,5 time at gå ”lige der op”, men søen var super fin, der var 2-3 cm sne på isen, så vi kunne bare gå og snakke og nyde turen.

I enden af sø, så slutter hyggen for en stund, da vi først går ind i en slugt for så at gå op over et lille bjerg. Der kommer et par rigtig gode bakker, så der blev knoklet igennem. Kan man trække fuld læs op over bakkerne, skal det da lige prøves, så det var en hård omgang, men i vældigt humør, alle ved det er slut, det var det dejligste vejr, selv om det var lunt og hvert sving, åbenbarede en udsigt der er helt fantastisk. Det hele slutter af med en god lang stigning, der tager en halvtimes tid, på fuld hammer, så kommer vi op til vandskellet og der foran os, ligger lille Isortoq by på en lille ø, omgivet af de vand, fyldt med is og kæmpe isbjerge, det er så betagende smukt. Der var ikke et øje tørt, humøret stiger lige endnu par grader.

Nu var vi der næsten, strabadserne var ved at være slut. Her holdt vi en god pause og fik taget et sejrs billede og bare nød det hele i fuld drag. Herfra tog vi lige et par gode bakker ned ad igen i fuld fart. Før vi gik over det sidste bump og ud på havisen. Der foran os lå det mål, vi har stræbt og slidt efter. En lille bitte bygd, med ca. 40 voksne og 30 børn, Isortoq.

På vej over isen og op igennem byen, var de fleste klar over vi var på vej ind. Da børne have frikvarter, kom de og hilste på, mange af de voksne kommer og siger ”Hej og velkommen til Isortoq”.

Vi parkerede pulkene foran beboerhuset/fælleshuset, hvor vi skal bo de næste 3 døgn. Heldigvis var der ikke andre. Vi pakkede ud og fandt ud af, at hvis vi skulle have vasket tøj, så var det klokken 13, altså 20 minutter efter, så det fik vi også klaret. Ellers har vi pakket ud, handlet, fået et tiltrængt bad. Der er købt ind til fællesaftensmad og der råhygges.

Jeg gik over så lidt på fællesgrej, men det endte med jeg måtte begynde at vedligeholde en masse, da en masse af børnene så gerne ville hjælpe med noget, så vi tog elastikker af pulke, brænder af træplader, og flere forskellige ting. Her til aften har vi ting til tørre over alt og vores vasketøj hænger på klatretorve spændt ud i gangen og værkstedet.

Nu skal vi fordøje indtrykene og nyde vi klarede det og i god tid, selv om vi fik noget modgang undervejs. De næste 3 dage har vi masser af tid, da der ikke sker så meget her i Isortoq. Men mere om det de næste dage. Vi er super glade og stolte.

Erik

Dato: 29 april

Dag/lejr: 28/slut

Km/km i alt: 12,7/563,6 (forventer i alt ca. 570 km)

Højde: 0 Vejr: minus 0-2 grader. Starten af dagen sky fri, blå himmel og en brise. Senere i mål, overskyet.

 

 

Indlægget er opdateret: 5. januar 2022