Lejer / dag: 1. Midt Rømø
Pos (google) N 55.12186 E 08.47445
Distance roet: 24.35 km
Rotid: 4 timer

Dejligt at være i gang, men sikke en start, håber det her er generalprøve fordi så bliver det en fantastik tur.

I morges da vække uret ringede 0540 var det ikke den stor lyst der drev mig ud af senge. Efter dagligdags tingene, mad, gå tur med hund, aflever ungen ved mormoren. Ku jeg og Kirsten køre mod Sønderjylland, vi så desværre en masse uheld grundet de glatte veje, men vi kom frem til Vidåslus kl. 0915. Så gik pakning i gang, tager altid lang tid, selv om man har gjort det før. Synes altid der er panik på starten af turen.

Men jeg kom i vandet kl. 1055 ved højvande, fik sagt farvel til Kirsten og tak for turen og hjælp indtil videre.

Så var turen i gang, jeg må indrømme jeg hader altid at starte, tingene har ikke sin faste plads, tinge føles ikke rigtige endnu. Men det kommer. Turen over mod Sylt (Sild), gik fint, jeg kunne ikke rigtig mærke strømmen endnu, men vejret var fantanstik, solen stod lave i syd, var 2/8 skyer, vandet var dejligt en 30-50 cm bølger, vinden gik fra 0 til 10 m/s, men meget flot. Edderfulgen fløj omkring mig og rytmen i pagaj tagen kom stille og roligt ind i kroppen. Jeg måtte synge nogle viser, da min radio ikke kunne modtage P3, bare synd jeg ikke kan huske tekster, så det måtte være om løs og fast jeg sang.

Da jeg passede imellem Sylt og Rømø, var det som at få et los bag i, strøm var virkelig kraftig og jeg gik fra 6 til 10 km/t, dejligt. Livet var godt, jeg rundede de 3 timer, med en lille pause i kajak.

Så kunne jeg ro op langs Rømø, mens jeg passerede bøj 6 tæt forbi. Svært at se hvor langt der er ind til land, med alt det sand.

Desværre begyndte der at komme dyninger og vind fra Nordvest, skråt på mig, øv. Dyningerne tog til var fra 1 til 1,5 meter høje. Ved revlerne knækkede det og var lidt spænende med refelks bølger og det hele, men det gik og jeg følte det gik godt med var koncentret, drømte om at nå ende af Rømø.

Pludselig kunne jeg se der kom en serie store bølger, ak. Fik reddet de første af, men den sidste måtte jeg overgive mig til efter en lang tur i lavt støtte tag. Velkommen i bølgen blå. Jeg kunne ikke rulle op, så jeg gik ud, men hvad var det, vand ned af ryggen?, fik styr på kajak, poser, pagaj, mens jeg drev indad, var kun 200 meter til stranden. Opdagde at min lynlås i tørdragten manglede 1 cm, PIS første gang jeg ikke lukker min tørdragt selv og så glemmer jeg at kontroler, får den lukket, mens bølgerne slå ned over mig. Kan mærke det kolde vand hele vejen ned. Mens jeg driver indad, rammer en stor bølge mig igen. KNÆK sage det, og min papaj der ligger skråt ned i kajak, knækker lige over bladet, NEJ min gamle ynglings karbon pagaj.

Jeg kommer i land men er våd, kajak er fyldt med vand og en knækket pagaj. ØV.Pakker ud bære min ting op i klitterne ca 200 meter, 3 ture før alt er oppe + kajak. Har alt med ind på nær mit først kort. Men min solcelle er revet af, min drikkedunk holder er også flået af, samt min holder til min reservepagaj havde fået nogle tæsk. Men fik ordnet alt. Hurtigt telt op, fik startet en primus. Så gik det store arbejde med at tage tøj af og få det vridet og hæng op i tørnet, alle pakkeposer, børst for sand og kontroleret for vand. Så nu her køre to primuser på fulde hammer og jeg har det ganske hyggeligt, men alt det våde tøj.

Vejret ser rigtigt godt ud i morgen så håber på at nå Fanø. Resten af aften skal gå med at tørre ting, lave mad og læse lidt. Når men modet er højt selv om første dagen blev lidt korter end beregnet.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022