Lejer / dag: 2 Skallingen

Pos (google) N 55.48393 E 08.28070
Distance roet: 45,9 km
Rotid:  7 timer og 50 min (fra start til slut)

Sikke en dag DEJLIGT at komme i gang og få hul. Jeg stod op kl. 6, nusede rundt i teltet for at pakke, mens jeg varmede mit tøj. Kl. 8 kunne jeg trække i tøjet og gå ud. Der var 200 meter til vandet, så der var ikke for at slæbe. Jeg har en stor 130 liter taske med så to læs med den og en tur med kajak. Så var alt ved vandet, på min rute lå en sæl 200 meter inde. Jeg troede den var syg, men da jeg kom hen til den, nappede den mig og hoppede mod vandet. Da jeg var klar kl 9 kom der en byg med islag og kraftig vind. Så jeg gik lidt frem og tilbage til den var forbi. Kl. 0917 kunne jeg gå i vandet. Brænding var ok, men jeg må indrømme at der gik 40 min, med at følge sig tryg igen efter styrte i går.

Solen bragede frem og det blev sky frit, det var så smukt vejr, næsten ingen vind og små dyninger på en 0,5 meter. Så Rømø lå hurtigt bag mig, i fuld sang igen gik den mod Fanø ret nord. Sælerne kikke ofte forbi for at se hvad det var, i alt 7 gange var de forbi i dag. Fugle i alle mulige slags var over alt i vandet, nogen fløj, andre lod mig passerede tæt forbi, så jeg kunne ikke klage. Jeg sad nettop og tænkt på hvor når det berømte vandehav, var, da jeg ramte på små øer efter 2 timer, så kunne jeg få ladet vandet. Kunne se nogle render, så prøve 2 af dem, efter 30 min kunne jeg se det var håbløs, så tilbage og så roede jeg uden om, efter ca. 2 km kunne jeg atter tage kurs mod Fanø. Solen bagte så meget at jeg kunne mærke det på huden, samt der var pænt varmt i min tørdragt, men hvor var det flot, at se Fanø komme til syne bag en let dis. Jeg passer flere øer, hvor sælerne lå og tog sol mens de holdt øje med mig. Jeg var heldig at komme fint uden om alle, og kunne passer Fanø lige så stille. Efter 7 timer stod jeg på nordspidsen af Fanø. Ville lige strække ben inden de sidste 5 km over til Skallingen. Jeg var lige komme ud i Grådybet, da det blev tåget på 5 min. Jeg havde kun 50 meter sigt. AK 4 km hver vej til en mulig lejer plads. Så fremad det var. Min arme gik som piske ris, hen over Grådybet, mens min øre var på stilke efter skibe. Det tog kun 20 min at ro over. Jeg var glad da jeg kunne høre dyningerne, og jeg kunne surfe i land. Igen sigt, så jeg måtte gå op for at se om jeg kunne sove her, 200 meter oppe var klitterne.

På vej tilbage kom et lys mod mig, det var en mand på cykel der samlede rav, vi fik en snak om hvor jeg var, samt så på et forlist skib fra 1800 talet der lige stak op af vandet.

Så gik lejer rutine i gang, så fra 1707 til 1830 gik med at slå telt, sætte primuser til og skifte tøj. Her efter mad. Nu køre en primus i fortelt, ved tørdragten og en i indertelt hvor alt min ro tøj hænger og tørre, så der er dejligt vamt. Så nu det tid til lidt hygge, samt tørre og børste sand væk.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022