20120616-224155.jpg

Dag 11
Lejr 9
17 km 1025-1450
Igen kom vi godt videre. Først en lille til ståelse. Min SPOT som sender positioner og min kort beskeder. Sender desværre ikke alle dem jeg sender, selv om jeg få en klar melding. Det er noget l… Så ved du det.
Vi sov godt nat igen op og sætte min batterier til solcellerne når de er færdig med at lade vores ting.
Op kl 0830 gik ud og pakkede lidt mens Karen vågner helt. Lidt rå koldt igen ser ikke ud til solen kom frem. Kom stille gang i Karen der altid prøver at få en fri dag. Men så snart hun er vågen vil hun gerne videre. Fik pakket alt vores grej. Afgang kl 1025. Godt klædt på, der var meget stille elven er godt bred og stille her, der er kommet lidt bjerge på siderne inde i land med sne på toppen. Havde en fos jeg havde hørt var slem rundt efter et sving men var let klaret fik kun lidt vand ind. Men selvfølgelig var en af Karen’s støvler ikke dækket af hendes regnbukser så fik våde sokker. Måtte tag en af dem fra den anden fod og en pose uden om, da støvlen var våde blev til 3 andre pause hvor vi gik en god tur i den ene. Ind i skoven, var vildt hyggeligt men var for tidligt at slå lejr der. Da vi skulle i vandet satte jeg Karen i, Dino ville springe i, i den anden end. Men fik kun forpoterne på så han kom til at skubbe kanoen ud så han stod i bro mellem land og kanoen. Jeg kunne intet køre i den anden end. Så plans sagde der da han ikke var længere. Men så virkelig sjovt ud.
Kl 14 kom solen endelig. Vi kom var ind i et meget mere bebygget område mange hytter, små både, osv. Kan tydeligt se vi nærmere os Ivalo. Men stadig en masse natur. Så lidt rener, mange slags ænder og fugle. En god dag med 17 km. Vi slog lejr på en lille ø, med sandstand. Så stormer Karen altid rundt og rå sandkasse, herligt da var blevet varmt og solen bagte. Vi fik slået lejr, hængt tøj til tørre, spist mader, hente brænde, fisker Dino kække de spidsen på Karen stang da han løb over den, øv.
Lavede bål først varmt vand så lavede vi pandekager. Blev meget bedre den her gang. Kl 1830 var det i telt blev vasket i fugtservietter, leget, læst pixi bog, før Karen forsvandt til drømme land 2130. Kan høre fly fra lufthavnen, folk der er kære motorcykel, osv. Glæder mig til lidt øde egne igen om et par dage.
Lidt om grej jeg er glad for vil prøve at tage midt hverdag.
Tørbukser, Gore tex, Kokatat
Dem har jeg på hver dag. De er super åndbar og lette. Det er så fedt jeg bare kan stå ud af kanonen i vandet uden at tænke på om jeg får våde tær. En god sikkerhed også. De er så stramme i livet at de stort ser er tætte. Men så dybt har jeg været endnu. Jeg ligger på knæ hele dagen, ikke en gang af det kommer der vand igennem.
På fødderne har jeg neoprensko.
En helt perfekt løsning til Kano. Selv Karen snakker om hun ønsker sig er par til jul. Desværre laves de ikke til hendes størrelse.
Mvh
Erik

20120616-224249.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen