20110509-192202.jpg

Dato: 9. maj 2011
Lejr / dag: Lejr 27 / Dag 35
Pos (google): 67 39 34.9 / 14 43 18.3 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet: 46,0 km (i alt 1027,7 km)
Rotid: 9t (07.45 til 16.45)
Vejr: Ikke som vejrudsigt. Morgen 3-5 m/s fra syd 8/8 mellem, regn. Middag og frem 6/8 mellem, lidt. Vindstille til 2 m/s fra syd. 5 til 9 grader.
Bølger, morgen 30 til 50 cm bølger fra syd. Fra middag havblik. En del lokal strøm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Blev i går færdig med e-bog Donnedag Als, 29 juni 1964 af Tom Buk-Swienty fra Gyldendal. En fantastik godt skrevet historie bog, som er spændende som en krimi og nations skæbne da Danmark tabt krige og tabte alt syd for Konge åen. Fik også set lidt Gintberg, smurt madpakke og lavet saft. I seng kl 21.30 god nat altid dejligt at vågnede op på et fladt underlag. Må være den ventil, har netop denne gang taget et test underlag med der har taget halvdel af DK rundt og mange ture, men nej nu gider det ikke mere. Fik alt klaret, kan virkelig mærke det er blevet varmer. Da jeg havde alt ud af telte, begyndte det selvfølgelig at regne, samt det sagde knæk da endnu et samle led på en tang knækkede, ak. Tager aldrig af sted uden ting er i orden, så i gang med at lave det, har ikke flere reservedel før Bodø, så tog et led nederst fra stangen og satte det sammen med to pløkker og tab. Så var de ting våde. Kunne rolle kajakken ud over sandstranden og tage af sted kl. 07.45. Kom lige fri af klipperne så stod der 3-5 m/s lige i hovedet, hvad var det? Skulle kunne være 1-2 m/s i dag = vindstille. Vinden havde taget familien med i form af 30 til 50 cm bølger lige i mod, går fint i dem, tager bare farten af feltet. Samt regnen faldt forsat. Det kunne jeg hygge mig med de næste par timer. Men det er utroligt flot her med alle de øer. Regne og vinden tog af og sø lage sig hurtigt. Jeg kunne blive helt høj af alle de små øer, kunne max ser 10 km frem i dag og mange steder kun 500 meter. Mange fugle på øerne, vadefugle, havlit (havelle), tejst, samt så for første gang Bramgæs på træk, en flok på 11 og en på omkring 50, samt mange par rundt omkring. Bunder kunne jeg se de fleste steder, vandet er klart, så jeg vil skyde på man kan se bunde selv om der er 20 meter dybt. Det var en masse lokal strøm rundt om øerne, i alle retninger. Så hastighed var ikke stor 5-6 km/t have små perioder med lidt mere, bytte lidt rundt med pagajer, men wing pagajen blev for tung, så Avannaq fik lov til at tage det meste af dagen. Kom til at ro i kanaler, kom forbi en gård, hvor der lugter af penge som min far siger, da de spredte gylle, men et spredblad, ud i luften med det hele. Der ville gå 10 min i DK, så var landmanden meldt til Politiet. Men det var en græsmark, så tror nu ikke der sket noget, lugtet bare som det nu gør.
Så fin dag, skulle selvfølgelig lige igennem mine trælse timer. Hørt lige et podcasts med Martin Thorborg og Jesper Buch (Håber stavet rigtigt, kan ikke komme på net) fra Justeat, det er et super podcasts kommer så mange kloge ord, så et levende interview. Kan lyttes på www.thorbrog.tv nr. 72.
Jeg kom fremad, men målet var omkring til kl. 17 men jeg løb tør for land og der var ikke flere øer. Normalt slår jeg ikke lejr på små øer hvis man bliver vejrfast længe, men jeg har mad nok, samt vil gerne ligge så langt ud til i morgen, samt der var en lille ting til, fordi jeg skulle i land, flåde forreste dæksluge op, fandt toilet papir og lave et spor af kajak udrustning på vej hen til et egnet sted og få bukserne ned, så fik jeg fred. Fandt lige et fald sted på klipperne og fik slået telt op og alt ind.
Så er min pakke kommet til Tromsø, med lidt små ting, skulle tage maks 6 arbejdsdage har taget 12, flot. Men nogle flinke mennesker sender det til Bodø med hurtigt ruten. Skulle være frem onsdag morgen tidligt.
Så skal der slappes af, ordens ting og sager. Håber at nå til Bodø i morgen, men lad os nu se.
Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!