Udvikling i Yogaen. Erik B. Jørgensen i stående stilling med bælte til foden, Indien

Aften endt tidligt og stille og roligt, med besøg på en ny netcafe, dejlig stille og lys. Men jeg var badet i  sved, fordi det var under den 30 min strøm afbrydelse, så ingen ventilation. Så en tur i bad før jeg var i seng kl. 22.30, sådan.

Efter en god nat, var det op og klar til gå tur som altid. Det sjove i dag var der var ikke en fisker at se. De sidste mange dage, har de været på vej ud hverdag. De eneste der var på vej ud, var de små kanoer / træstamme både, med muslingedykker. Da vi gik videre, var der stort set heller ikke nogle taxier, eller tuctuc. De plejer ikke at holde fridage, måske der er en helligdag, eller noget? Men sjov lille iagttagelse. Dem er der mange af, der er en restaurant som har fejet deres fortov hverdag, men også stranden 3 meter ud og i brede af restauranten, men her ligge der en hund hverdag, det er dens område. Hele vejen er der søde hunde, der har deres områder, kommer der andre hunde, så løber de efter dem og jagter dem væk. Vel fremme til en ny gang, horisont udvidelse i form af meditation. Var lektionen guidet i dag af Simon. Først side lidt, så vejrtrækning, en kort kropsscanning . Så skulle vi lege med at koncentrér os om et område i kroppen, vi havde tre valgmuligheder. Det fungere slet ikke for mig, blev en rundet omgang i dag. Men så var der time bagefter, med Simon, med fokus på bag over bøjninger, men også de undervisningsmæssige tanker i hans undervisning. Rigtigt fedt, så han underviste som han altid gør, men sagde så kort en gang i mellem, hvad han som lærer så efter, tegn på at vi elever var klar til at gå videre, osv. Fedt at komme lidt ind i tankerne. Men sikke nogle øvelser, der er flere af dem der er noget at øve på.

I pause var det morgenmad på hotellet, samt vi prøvede at få samlet og skrevet ned hvad der var sket i timen. Så 1,5 times pause der var røget lidt af i forvejen, gik super hurtigt. På vejen tilbage, bestilte vi middagsmad til kl. 1315 så vores pause kan være lidt mere effektiv. Næste time var med Soham, fra kl. 11, omhandlede ”Yoga for særlige behov” hvis folk kom med skavankler, angst, osv. Hvordan man kan hjælpe, hvordan yoga ser på det. En meget sjov time. Den eneste lille ting var, at Soham tog en 30 min ekstra, så vi først slap kl. 13. Uanset hvor spændende det var, kunne jeg ikke se bort fra at jeg brændte min aftale af med spisestedet, selv om det var koldmad. En aftale er en aftale. Så kunne jeg sidde og øve mig lidt i det. Men altid ordner sig, siger man. Så vi var dernede 13.35 og som altid, har de aldrig gjort noget klar. Så vi sad og hygge snakke, da jeg havde godt selvskab af 2 x Tine.

Næste time var udsat lidt, så der var tid til at nå forbi hotellet og lave lidt. Vi fik en 30 min udsættelse til næste time med Simon som så var fra 1530-1730. Igen handlede det om undervisnings teknik. Vi underviste hinanden to og to og i grupper af 3. Hvor vi skulle arbejde med ”retninger” at hjælp folk til at forstå hvor de skal hen som ”træd din højre fod, tilbage til bagkanten af måtten” , osv. Super simpelt, men kræver meget, for at det lyder godt og er kort. Så 2 timer forsvinder lynhurtigt. Fik lige tid til at lege lidt efter timen. Før det var tid til aftentur som altid med Tine. Jeg så frem til aftens dejlige køllige bad. Så skulle aften bare stå på hygge og lektielæsning, vi skal forberede en lille opgave, med stillinger og til en stilling ”Bakasana”. Samt næve de 3 udfordring de kan hjælpe med at sætte fokus på. Så skal vi se på sprogbrug i undervisning og havde skrevet nogle sætninger ned.

Kan mærke en super god udvikling i min yoga herned, jeg er blevet meget skarpere til detaljer, selv om jeg altid synes jeg har været godt med. Men det gør jeg bliver meget bedre, fordi detaljerne gør jeg kan lave svære og svære stillinger. De svære stillinger, giver mig en masse når jeg leger med det, det er selvfølgelig fedt, at kunne lave noget specielt. Men for mig handler det meget mere om at jeg bliver meget opmærksom på min mangler, hov jeg er ikke så bevægelig når jeg twister min overkrop mod venstre, som mod højre? Hov de detaljer jeg tror jeg kunne, som at holde muskulær energi i bene, glemmer jeg, når jeg går videre. Så det er så fedt at presse mig selv på den gode måde, og se og mærke flere og flere detaljer. Så håber jeg at jeg kan holde det flot og lækkert, det er nu en gang flotter at se på. Det glæder jeg mig til at arbejde videre med, hjemme. Samt jeg glæder mig også til at løfte jern igen, lave kondi træning og alt det jeg normalt laver.

Erik

Stemning billeder fra Indien og Yoga uddannelse

Indlægget er opdateret: 30. december 2020