Dato: 10. maj 2011
Lejr / dag:  Lejr 28 / Dag 36
Pos (google):  67 16 28.7 / 1 21 07.3 (kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  49,3 km (i alt  1077,0km)
Rotid:  8t30m (07.40 til 16.10)
Vejr: God blanding. 4/8 mellem til høje, masse sol. Vindstile til 7-10 m/s nv og v. Stød på 12-14 m/s v. 4-14 grader.
Bølger havblik til 70 cm, fra mange retninger.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften gik som altid med at få noget input, læse Jan’s beretning om hans tur, DK rundt i 2010, super god læsning, sjovt og meget anderledes. Mange tak til Jan for hans beretning. Fik også et endnu engang Gintberg, slut for denne gang, god serie. Så kunne jeg sove. Synes godt nok det blæste hele natten, mere end de 3-4 m/s det skulle. Samt mit underlag sank endnu hurtigere ned mod klipperne, selv om jeg pustet en gang i nat.

Op kl. 6 var noget i tvivl om jeg kommer af sted i dag blæser godt nok mellem 5-7 m/s hvad gør det så længere ude? Men gjorder klar og var ude og skue ud over havet. Ser ud til der er godt med strøm, men bølgerne ser ikke høje ud. Kan se der kun er 5 km over til en masse øer jeg kan ro imellem. Samt solen skinner, så det er af sted.

Kunne skubbe fra min lille ø kl. 07.40 (og nej jeg har ikke sovet ude i havet), kom fri af øen og vinden tog til der var faktisk ikke meget strøm det er vindbølger. Med de kom skråt ind forfra så jeg kunne holde en god hastighed og på en time var i jeg læg af øerne. Men her var meget lokal strøm, vind og bølger, så det var at hoppe fra ø til ø og holde så tæt op af dem så jeg var i læg.  Stadig smukt men ikke så mange fugle, lidt blandet. Så skulle der krydset fra øerne over til land hvor Bodø ligger, gjorder klar i læg af en ø. Jeg gør det jeg ligger mig helt ind til en ø og spiser, tisser, sov. Så jeg har ro. Gik direkte mod land 6 km, vinden virkede mere rolig nu, men det var falsk, fordi den kom igen omkring 7 m/s fra nø. Så jeg fik bølgerne skråt ind bagfra steg til 50 til 70 cm. Det er faktisk de bølger jeg synes er mest træls fordi de igen var tætte, men jeg kunne holde omkring de 6 km/t så jeg kom over og kom i læg, bølgerne lag sig og wing-pagajen kom frem. Roede 30 min så blev jeg ellers ramt af 7-10 m/s fra vest, med kraftige stød på 12-14 m/s. Ak fik skiftet tilbage til min Avannaq pagaj, heldigvis var søen ikke så stor. Så hele dagen blev katten efter musen, via vinden efter mig. Skiftede hele tiden kom i læg, så kom vinden pludselig med kraftige stød. Det gjorder jeg var godt kystnært fordi vinden var ud fra land.

Så overveje om jeg kunne nå til Bodø men det gik faktisk fint, så forsatte, selv om jeg lå lidt stille i vindstødende. Jeg fik vand i øjnene der er så meget salt i det sviger. Jeg kom rundt i Bodø og byen lå i læg, dejligt, tog over havne indløber og lige efter kom en hurtig færge ud, der var en masse mennesker ind på molen, kunne høre et mumlende og pas på fra dem, kan god høre de ikke er van til kajak, fordi katamaran færgerne laver næsten ingen bølger og jeg var langt borte inden bølgerne kom, men godt folk passer på hinanden. Så er jeg igen i en stor by, det er altid svært at finde en lejr. Jeg skal hente en pakke, så skal finde et sted. Hotel er ikke aktuelt med alt mit grej, men fandt en gamle grund, hvor der var lavet nogle stenvolde hvor jeg kunne gemme mig bag, ikke verdens bedste lejrplads, men en lejrplads, gemt væk, fik telt op og ind, solen bager løs, ved at sved ihjel i teltet. Får skiftet tøj og vasket mig i fugtservietter. Fik hurtigt noget at spise og pænt tøj på, så gik jeg op mod byen. Her mødes jeg med de flinke Nordmænd der havde fået min pakke. Så gik jeg hurtigt ned i byen og fandt en friluftbutik og købet et nyt underlag, Termorest. Juhu godt nok dyrt men gider ikke ligge på jorden mere og ventilen er færdig i det gamle, ikke Termorest.

Så ville jeg have noget godt at spise gik på Peppis Pizza og spiste burger og Appel pie med is, samt cola. De havde net og strøm. Nu håber jeg ikke jeg lugter for meget ;-)

Nu det tid til at finde et supermarkede og gå tilbage til teltet. Håber vejret er til at komme videre i morgen, selv om her er flot. Men storby og kajaktur hænger ikke så godt sammen.

Har været varmt i dag, så jeg tænker jeg skal have en trøje af, men når solen er væk er det stadig køligt. Har taget min luffer med åbne håndfalder i brug i dag, helt perfekte nu.

Ligger lige til højre for højhussende på billedet. Gemt godt væk.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!