Dato:  29. juli 2011
Lejr / dag: Lejr 84  / Dag 116
Sverige Lejr 21 / Dag 31
Pos (google):  58 06 04.8 / 16 51 12.2 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  33,5 km (i alt 3804,7 km)
Distance roet i Sverige: 1024,7 km (i alt)
Rotid: 7t45m (10.22 til 18.07)
Vejr:  8/8 høje og 4/8 til 8/8 lave, regn til middag. 2-8 m/s nord, stød på 10 m/s. 18-20 grader
Bølger, 10 til 30 cm, enkelt steder 50 cm
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Den sidste aften på ferien stod i hyggens tegn, stod på filmen ”Sherk” og Sherk 2”sammen med Karen der holdt ud til midt i ”Sherk 2” helt pænt for en pige på snart 3 år. Kunne læg os ved midnat, lod Dino ligge ude, da han har prøvet at komme ud de andre dagen. Men måtte så op kl. 5 og hente Dino da han sagde vuf, så kunne der soves til kl. 7. Kirsten og Dino gik tur og vi skulle sove videre, men kort tid efter hoppede der en lille pige rundt på mig og der var gang i den. Da vi alle var samlet spiste vi morgenmad og begyndte at pakke sammen, jeg bar kajakken ned til vandet, desværre i regnvejr, omkring kl. 7 begyndte det at regne. Herefter kørte jeg alt mit udrustning ned til vandet og pakkede kajakken. Ikke den bedste starte og pakke i regnvejr og sand, nu når alt lige var 100% tørt og klart. Jeg efterlod kajakken ved vandet og kørte op og vi pakkede det store telt og alt i bilen. Fik afregnet for de 7 dage på campingpladsen. Så kunne jeg gør klar mens familie så på, Karen ville som altid ikke sige farvel men grinede bare når jeg ville sige farvel. Kunne sætte fra land kl. 10.22 roede 50 meter tæt på land mens familien gik på stranden, Dino var helt tosset. Så var det afgang og jeg var på tur igen, ferien var slut.

Vejrudsigten havde selvfølgelig ændret sig, da jeg lage mig og sov i går sagde den 2-3 m/s i dag, men nu sagde den 6-8 m/s, men måtte heller se at komme videre, dårligt vejr skal jeg nok få mange gang endnu.

Den første halv time, var fint, roede i læg og i regn. Her efter kom jeg mere fri og kunne dreje mod nord. Fik modvind lå på mellem 4-8 m/s med små modbølger, så hastighed var ikke stor.

De næste 3 timer var rigtig hårdere, vind var på hele tiden og hastighed lå for det meste under 4 km/t, skal åbenbart være sådan, sådan sluttede jeg op til ferien og sådan starter det. Når jeg var i det åbne, var der vind stød på 10 m/s og bølger fra nø, de blev drejet af når på grund af alle øerne.

Var tæt på at stoppe efter 4 timer, men så holdt regnen op og vind tog lidt af. Så det var lidt bedre.

Så en helt del ænder af forskellige slags, fiskehejre, lidt gæs og to havørne, men ikke så meget liv. Det blev mere og mere skærgård. Øerne hjalp mig blev mere læg og mindre bølger, så kom lidt op i hastighed. Måtte have pandebånd på for at kunne høre podcasts fordi vinden suste sådan i ørene.

Kroppen havde det fint, den første time skulle jeg lige i gang, men så kørte det bare. Ellers var der utroligt mange sejlbåde og motorbåde på vandt i dag, da jeg fulgte sejlrende stort set, de fleste på vej syd på, med fulde sejl. Så en enkelt Dansker.

Ved 18 tiden begyndte jeg at se efter en lejrplads, har virkelig ikke set ret mange gode i dag, her er mange sten på kysten. Men lykkes at finde en lille klippe der var flad og gik helt ud i vandet, jeg lige kunne komme op på, her var en lille platform jeg kunne slå lejr, var dog en helt del myg. Måtte dog lige skifte et led i min hoved stang, da det 19 samleled knækkede, men det ok, fordi det er meget sjældent den knækker og det er den gamle stang, de nye holder endnu.

Fik skiftet tøj og vasket mig i fugtservietter, lavet mad, kylling og pasta med grønsager, cola og kanalsnegle.

Så skal jeg tilbage i rutinen, med at gøre klar og se podcasts.

Tak til familien for en god og stille ferie, i forhold til hvad vi plejer, men godt for min krop. Nu glæder jeg mig til komme videre på nye eventyr og se resten af Sverige og Finlands kyst.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!