Vilde dyr, bjergged

En af min helt store glæder ved at være på tur er at studere alle de dyr, jeg kan. Jeg elsker naturen, se årstiderne skifte. Her er mange af vores haveblomster som træer, f.eks. Rododendron, som er Nepals National blomst (i følge vores guide).
Dog er dyrene det ekstra krydderi, der bare gør dagene bedre. Landbrugsdyrene har vi nævnt lidt, de er også til stor glæde, men de vilde dyr er noget særligt.

For mig er mødet med den lille fugl, lige så godt som andet, bare det at opleve noget nyt.
Vi har set mange dyr, jeg ikke aner, hvad er. Små fuglene er der mange af, især længere nede har der været mange bitte små fugle, bl.a. helt skrig grønne. Der er nu her gråspurve, og noget der ligner solsorter i størrelse, dog lidt lysere.

De større fugle er primært duer, ørne og råger i stort tal, især omkring byerne. Jeg elsker Kragefugle, de er så kloge og sjove.

Vi har set skyggen af flere dyr, hvilke ikke tæller, eksempelvis Nepalesisk fasan.
Til gengæld har vi været heldig at se mange dyr. Vi har set noget der ligner en hermeliner, på jagt efter mus og rotter. Vi har mødt to slags aber, den ene gang var de på markerne og hyggede sig med gulerødder, de havde stjålet. Vi har set vilde geder på bjergskråningerne.

I dag var vi super heldige at se et mærkeligt dyr, endda flere styk. Det ligner et stort marsvin, med lang hale eller en bison rotte, ved ikke hvad det er. De er pænt store og graver gange de gemmer sig i. Hullet de laver er på størrelse med en fodbold.

Vilde dyr, ?

I dag så vi også 3 bjerggeder, store imponerende dyr, vi kom pænt tæt på den ene.

Mange dejlige oplevelse og jeg håber på mere. Det giver så meget at gå og spejde efter nye oplevelser.

Vi rykkede videre i dag, fra Sama, her var ellers til tænkt en hviledag, hvor vi kunne gå nogle ture for god akklimatisering. Vi var som nævnt i går lidt på tur, og var omkring de steder, vi kunne. De øvrige små ture er ikke mulige pga. de ekstraordinære snemængder og lavinefare. Vi aftalte derfor med vores guide at gå til byen et par hundrede højde meter længere op, hvor der var mulighed for at gå lidt småture. Det er gået rigtig fint for os begge med højden ind til videre. Når det går godt opad bliver vi lidt stakåndede, men ellers har kroppen det fint og appetitten er god, så det er dejligt.

Vejret var super skønt og køligt da vi gik mod Samdo. Vi skulle dog over floden, hvor broen forsvandt igår, kort efter start.
Vi var første hold der gik op ad. Det gik super godt, en lokal og jeg smed sten ud i vandet og fik lavet nogle fornuftige træde steder. Med et par solide hjælpende hænder, kom alle fint over.

Dagen gik op igennem en lang dal, hvor det steg stille og roligt. Det meste at turen forgik i sne, med den vildeste udsigt til de flotte sneklædte bjerge. Igen havde der været mange nye lavine steder i vinter. En del af lavinekeglerne er smeltet her, og de lokale har allerede brugt mange timer og dage på at kløve og stable de alt for mange væltede træer. En super flot tur, på 3 timer.

Her har vi hygget os med lidt snak med andre turister og en god gå tur ind mod Tibet på nogle timer, hvor vi så dagens vilde dyr. En dejlig tur og godt at komme lidt højre op.
Til eftermiddag blev det overskyet og sne i luften, så vi har læst og slappet af. Vores hotel er ikke det bedste, da der er lidt uhumsk. Det har vi ikke oplevet på den måde før.

Vilde dyr, lokalt køkken

Tine fik også shoppet strik vanter. Da vi gik ind i de bitte små gader, så vi en kvinde der sad foran et lille hus og kartede og spant uld helt fra bunden. Vi spurgte om hun også lavede noget af det, og blev inviteret ind i det lille hjem og se hendes ting. En dejlig oplevelse.

Tine og Erik

Dag 8
Fredag 10. April
Vandretid: 0740-1040, små hvil
Start: Sama
Slut: Samdo
Rute: Sama til Samdo
Vejr: minus 3 til plus 8 grader. I Solen og læ 15-20 grader. Ikke en sky, før over middag. Til eftermiddag overskyet, let sne og råkold.

Vilde dyr, Bjerge i morgensol

Vilde dyr, Bjergged horn

Vilde dyr, frost i vandet

Vilde dyr, Tine på vej

Indlægget er opdateret: 23. december 2017