Dato: 24. aug. 2011
Lejr / dag: Lejr 109  / Dag 142
Sverige Lejr 46 / Dag 57
Pos (google):  65 44 38.8 / 23 29 20.4 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet: 59,0 km (i alt 4929,4 km)
Distance roet i Sverige: 2151,4 km (i alt)
Rotid: 10t35m (06.20 til 16.55)
Vejr: 8/8 lave og tåge til 2/8 mellem og sol. Vindstille til 2 m/s nord til syd. 14-17 grader
Bølger, havblik til 15 cm fra syd
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Blev en virkelig stille og behagelig aften. Solen skinnede og der var god tid, dog må jeg ikke klage over netforbindelsen skulle igen over iPhonen. Men alt det gjorder at jeg lage mig kl. 20, den første time var jeg lidt uroligt og måtte ud og lade vandet underligt, havde lige tyllet 2 liter væske. Så sov jeg super til kl. 5, da jeg morgenfrisk sprang ud af telt, blev jeg fuldstændig paf, skulle lige kikke en ekstra gang, fordi der var så tæt tåge, at jeg ikke kunne se forskelle på stranden og havet 10 meter borte, hold da op.

Fik lavet mad og pakket ned, tågen var lettet lidt, da der kom en båd kunne vi se ca. 1 km. Igen presser vi nok hinanden lidt og Peter kom på vandet først. Så vi kunne ro allerede kl. 06.20. Der var vindstille og når tågen ligger så tæt, så bliver der også meget stille og dæmpet, en flot oplevelse. Vi roede direkte ud i et 8 km kryds til nogle nye øer. Det gik lidt zig-zag fordi når vi snakkede fik jeg ikke set helt så meget på kompas, men vi kom over og så først land ca. 1 km før. Så gik den ind mellem en del små øer, hver var virkelig lavvandet og en del store sten stak op alle vejende. Her var også en del forskellige fugle der nød morgen. Sigten var ikke blevet meget bedre men det var en flot oplevelse, alt var gråt og sort og meget stille. Vi kom fri af øerne og stod for et større kryds på ca. 15 km, men en del små øer undervejs. Men så snart vi begyndt, åbnede det lidt og kort efter var der 5 km sigt, passede lige men en af de små øer, hurtigt åbnede det mere op mere op, 8 km, 15 km, så kom solen bag skyerne og begyndte at brænde skyerne og tågen væk. Så pludselig var det næsten skyfrit og solen bragede frem. Fra at være lidt kølig var der to der fik det varmt, så vi måtte begge havde jakkerne af. Peter roede i T-shirt og jeg i min tynde langærmet Sandiline trøje. Det var helt sommer igen. Pludselig fik alt farver igen, træerne var grønne og som Peter udbrød vandet er så blåt her, vores farve syn havde været helt borte i 4 timer, før solen fik magt. Tempoet var igen højt og vi kørt mine rutiner med pause en gang i timen, osv. Vi fik også lidt medvind fra at have haft lidt modvind kort, samt medbølger, så det var super. Så det var kontrasternes dag.

Igen gik snakken i dag om tur ideer, planer, osv. samt perioder hvor vi var i vores egne tanker. Dagen gik hurtigt og vi holdt lidt mere på så efter 10t35 min kunne vi gå i land efter 59 km. Vi havde lidt svært ved at finde en super lejrplads på nær en der kun var ca. 70 meter fra en hytte men med træer i mellem. Vi valgt at lægge os på den lille strand og fik teltene op og gik i gang med hver vores rutiner. Selvfølgelig kom hytte ejeren i båd for at jage Gæs, men Peter talte med ham og der var ingen problem vi var velkommen.

Så ringer Sverige ud, en store det af Eventyret nærmere sig sin afslutning. Er ca. 35 km til grænsestenen i morgen. Så skal jeg finde et sted og slå lejr, gerne et bad og lidt strøm og holde en hviledag, skal have Finsk telekort, osv. Men kan godt være det bliver flere dage, da der er noget dårligt vejr der spørger i vejrudsigten.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!