Efter et par hektiske dage i Whitehorse var det tid til at skulle videre. Det er ikke meget afslapnings tid vi har nået, men vi har hygget os.
Selv om vi stod tidligt op, så tager det lang tid at få pakket alt, klaret de sidste mails og få alt grej fra hotellet og fra Up North Adventures ned til Yukon floden. Heldigvis havde de en god vogn på nogle brede hjul, vi kunne bruge.
Det blev til en hjertelig afsked med alle folkene og især Mark fra Up North Adventures, de har været så flinke og imødekommende. Det er altid godt når en kammerat har arbejdet der, en god indgang til folk (Tak Morten).

Vi stod nede ved floden og gav os god tid til at få pakket alt, nu med 15 dages nyt mad. Selv om der er rigtig meget grej, var det dejligt at opleve at alt bare gled, fordi vi de seneste uger har fundet en rutine og ved hvor alt grej skal ligge.

Efter en gang frokost padlede vi ud og væk fra Whitehorse, dejligt at være på tur igen. Vi fik et ordentligt skub bag i, vi blev nærmest skudt af sted. Vi fløj der ned ad floden med 11-12 km/t, der senere faldt lidt. Vi holdt dog over 9 km/t i gennemsnit, dejligt med den strøm, efter alle de søer.

Det var en flot tur videre der ned ad. Der var lidt kanoer på floden, som var på halvdags tur til Takhini River. (Tine: Ja ja, vi så at der var nogle kanoer, der gik på floden et par timer før os – vi så dem ikke i kanoerne, mens vi var på floden selv. Vi så et par, der havde picnic, og en kano der lå ved en lejrplads) Ellers var der meget stille. Vi så 3 ørne og rigtig mange ravne. Det virkede som om det var ravneunger, de gik og op ad skrænterne ved floden, for så at svæve det de kunne ned igen, herligt at se på.

Efter et par timer så vi ikke mange dyr, der var lidt hytter og fortøjrede vandflyvere, ellers skete der ikke meget.
Efter små 5 timer var vi ved Lake Laberge, her slog vi lejr, herligt at være nået så langt.
Nu venter Lake Laberge, den sidst sø i lang tid, men den er dog kendt for sit dårlige vejr og meget pludselige storme, så vi skal passe ekstra på de næste 48 km.
Erik

Dag/lejr: 15/14
Km/km ialt: 37,1/332,1 km padlet (vandret af Chilkoot Trail 64,7 km)
Højde vi ligger i: 622 meter
Vejr: 14-18 grader. En masse skyer, over middag en del sol. Let til frisk vind fra nordøst.
Pos: Se under ”GPS-kort”, for at følge vores rute.

Samarbejdspartner, Yukon River

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen