Grizzlybjørn, svømmer, Noatak River

Efter en dejlig nats søvn, var jeg bare klar. Længe siden jeg har sovet så godt.

Jeg fik pakket alt ned. Alle lapperne i bunden sad fint. I dag lagde jeg mit liggeunderlag i bunden af raften, samt den pressening fra depotet. Det ville give lidt ekstra beskyttelse. Jeg havde også flyttet kamera og de andre ting jeg gerne ville kunne tage let fra kassen, jeg sidder på, til en tønde mellem benene.

Det var en smuk morgen at padle af sted i. Der var masser af skyer i alle højder. De her mange skyer, bjergene og lyset der gav skygger og liv i det hele, var meget storslået at se på.

Kroppen havde det overraskende godt. Jeg havde også lavet sæde af nogle pakkeposer med tøj, så jeg sad meget bedre i dag.

Allerede efter 30 min passerede jeg lejren med ægteparret fra Finland, der var helt dødt, så de sov nok.

Jeg nød det hele, der var lidt små fos og tempoet var fint. Pludselig var der noget meget sort nede ved vandet længere fremme. Mine øjne klisterede sig til det, den var god nok der var bevægelse.

Det lignede ikke en bjørn, heller ikke ren eller elg, men var stort. Arh ja det var turens første moskusokse der stod der på breden og så usikker ud. Dejligt syn, noget før end jeg havde forventet.

Her stoppede det ikke, efter to timer, stod jeg og strækte ben. Der kom en grizzlybjørn frem på den anden siden en 200 meter oppe ad floden. Den gik i vandet og svømmende over mod min side.

Jeg nød synet, men for langt væk til gode billeder. Næsten over blev bjørnen i vandet og den lod sig drive ned mod mig, smart bjørn. Jeg fik kamerat frem, så ud til at være en stor flot han bjørn.

Jeg valgt at lade vær med at råbe, alt var klar til nærkontakt. Ca. 30 meter fra mig gik bjørnen i land. Var så flot og da den rystede sig, var der ikke øje tørt. Vi kikkede på hinanden og han gik mod mig. Jeg sagde hej, mens jeg tog billeder.

Jeg besluttede at ville gå i raften og padle mod strømmen, så jeg kunne kom helt tæt på. Det nåede jeg ikke fordi den helt rolige bjørn, gik totalt i panik da jeg skubbe raften ud og gummiet sagde en pip lyd. Væk var han.
Lidt øv, men et super smukt og dejligt roligt møde.

Det levede jeg højt på længe. Mødte lidt måger, ænder og lappedykkere. Samt endnu en ørn. Jeg ved, at jeg er god til at se ting langt væk, jeg opdager meget hurtigt bevægelser. Men det er lidt sjovt de mennesker jeg har mødt indtil nu, snakker vi altid dyr og hver gang jeg siger jeg har set ørne, er der ingen der har set dem. Jeg har set ti nu.
Tilgengæld ser de ræve og ulve. Jeg har ikke set en ræv.

Dagen forløb godt og roligt. Var lange forløb, med meget lidt fald. Til slut lidt foss, men klarede det i fin stil. Tog kun en sten i dag og ingen huller.

Terrænet flader lidt ud for tiden og er forholdsvis ens. Men der er altid et eller andet at studere og nyde. Dejligt at padle lidt efter alt den vandring.

Tog et godt stykke igen, krafterne var brugt til slut. Har også klaret et godt stykke igen.

Nu kan jeg nyde endnu en aften i det her herlige land, mens regnen trommer hyggeligt på teltdugen. Jeg kom i telt lige til tiden.

Erik

Dag / Lejr: 62/53
Pos: 20 67 55.889 / 157 30.773
Km / Km i alt: 57,5 / 115,3 km padlet, tracket med GPS.
Vandret 785,3 fra grænsen til Noatak River (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, gik i praksis noget mere.
Højde: ligger i 365. Startet i 434.
Tid padlet: 08.15-17.00
Vejr: 8-20 grader. Lidt sol. En del skyer, store og flotte i alle højder. Vindstille til let vind fra skiftende retninger. Regn til aften.

 

 

 

 

Lejrer, Noatak River

Moskusokse, Noatak River

Landskab, Noatak Riber, Alaska

Erik B. Jørgensen, packraft, Noatak River

Grizzlybjørn, Noatak River

Grizzlybjørn, Noatak River, Alaska

Noatak River

Erik B. Jørgensen, lejr, Noatak River, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020