Hjortronbær, Alaska

Det var ikke kønt da jeg skulle ud af teltet til morgen, jeg var lidt stivbenet. Det var lunt med overskyet.

Jeg drog af sted, jeg havde besluttet at gå lidt op, men efter 20 meter stødte jeg på hjulsporet ind midt i buskadset. Et rigtig fint spor, så det fuldt jeg mod syd langs floden.
Det vat jeg ikke den eneste der havde, var spor fra elg, bjørn og mange ulvespor.

Der var også mange ryper her langs floden. Efter en lille time, skulle jeg ind over et vådeområde, hvor der også var nogle enkelt spor. En våd omgang og hård at gå i mosse og tuer igen.

Efter en tur i mossen og over en lille bakke, kom jeg ned til en lille flod, jeg måtte vade over. Her var mange gamle lejrpladser. Desværre også en del gamle dåser der har været forsøgt brændt af. Må være en af jagt lejrene.

Uanset hvad vej så så, ligger der ren hoveder med gevir, fra de mange jagter. Hjulsporet kom igen, men forsvandt hurtigt igen, da jeg kom ned til en del mindre søer og vådområder igen.

Jeg klarede mig stille og roligt igennem området. Igen super flot og storslået.

Da jeg nærmede mig den næste dal jeg skal følge, ramte jeg et nyt hjuspor jeg kunne følge. Der er nogle gode strækninger, men også utroligt mange områder der er vand, tuer og meget blødt, som jeg må sigzake mig igennem.

Stille og roligt døde hjulsporerne ud og der kom mere og mere buskads jeg skulle igennem. Pludselig stod der en elg ko lidt over mig. Vi brugte den næste halvetime med at se hinanden an. Først løb elg koen fremad, men hun holdt øje med mig og da jeg holdt mig laver. Ventede hun og lod mig passere 100 meter fra hende. Så forsvandt hun bag ud. Det var super dejligt at se et stort dyr igen.

Ellers blev jeg beriget af en flot natur, til den våde side. Jeg så 4 fisk på ca 20 cm i et lille vandløb, første rigtige spise fisk jeg ser. Så rigtig mange hjortronbær, spise også en del. Det sjove ved dem er de går fra rød til at være lyse når de er modne. Dejligt med lidt friske bær. Dog gav jeg mig ikke tid til at gå på den store jagt. Så der var liv og glade dage.

Sidst på dagen endte jeg ned i tæt buskads på gode dyreveksler. Da jeg slog lejr kunne jeg se et godt stykke frem i dalen, som er super flot. Desværre ser det noget vådt ud og virker som om det næste stykke vil tager krafter. Jeg får se i morgen.

Lejrlivet køre bare. Desværre er der virkelig mange myg igen, som begrænser lysten til at være ude.

En ok dag, med nye oplevelser. Kan dog godt mærke det er anden dage, efter min lille pause.

Erik

Dag / Lejr: 48/45
Pos: 20 68 01.665 / 152 25.692
Km / Km i alt: 16,1 / 610,5?km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 696. Gik fra 570 meter
Tid gået: 08.00-15.05
Vejr: lunt 15-20 grader. Overskyet, lidt sol. Vindstille først på dagen til let vind fra sydøst.

 

fugleliv, Alaska

Andepar, Alaska

hjortronbær, Alaska

Moseområde, Alaska

Samarbejdspartner Alaska på tværs

 

 

Indlægget er opdateret: 10. december 2020