Dato: 11. sep. 2011
Lejr / dag: Lejr 125  / Dag 160
Finland Lejr 15 / Dag 16
Pos (google):  61 32 20.2 / 21 26 49.7 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  41,6 km (i alt 5642,7 km)
Distance roet i Finland: 659,7 km (i alt)
Rotid: 9t40m (07.40 til 17.20)(Finsk tid +1 time til DK tid)
Vejr: 2/8 lave og sol til 8/8 mellem. 2-8 m/s syd til sydvest. 12-15 grader
Bølger 10 til 100 cm fra syd til sydvest
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften forsvandt lyn hurtig når jeg er sent i land og rende rundt og snakker. Så først lidt over 22 kunne jeg gå op og sætte alt min elektronisk ting til ladning. Først kl. 22.40 kunne jeg sige tak for i dag og lægge mig til at sove på mit herlige underlag. Var helt væk indtil vækkeuret ringe, det er er noget nyt. Følte mig helt snydt, men klokke var 6 = at jeg er klar til en ny dag, som starter i mørke. Samt en gå tur på efter computer, osv. skulle lige afslutte en masse synkroniseringer, osv. så det tog tid, faktisk gik der 30 min fra jeg stod op til jeg var tilbage og begynde dagen. Det gjorder selvfølgelig jeg var lidt senere på vandet. Direktør tid 07.40. Roede ud af den lille kanal, og var spændt på hvad er ventede mig. Solen var oppe og der var kun 2/8 lave skyer, så solen havde allerede magt, der var kun lidt vind, herlig start. Det tog så kun 1,5 timer for vejret at ødelægge det, der kom mellem høje vind skyer ind og vinden tog til og lå snart på 5-6 m/s fra syd lige i hovedet. Men så var der også god tid til at nyde naturen da hastigheden faldt en del. Jeg roede blandt en masse øer og sten. Så som de sidste dag var der et hav af fugle i sær mange svaner i dag og som altid to havørne. Har godt nok set mange havørne på den her tur. Det gik hurtigt op for mig at det her ikke ville føre mig så langt som jeg havde troet, det dårlig vejr fik hurtigt fat. Lå på en 4,5 km/t ikke imponerede. Så efter 6 timer nærmede jeg mig Pori havn området, var stadig en 6 km der hen. Men jeg måtte have fat i Niels igen, det er længe siden, jeg har trukket på vejr. Men jeg havde set at i morgen skulle blive op til 12 m/s, men ville være sikker på det holdt og hvordan de næste mange dag så ud. Jeg roede videre ind til Pori havn, som ligger en 15 km fra selve Pori by. Her ringede Niels tilbage, ser ud til at komme en masse vind de næste dag, men mandag skulle jeg ikke få mere en op til 9 m/s ser dårligere ud de følgende dage. Det gjorder at jeg ikke ville lægge mig her, var ellers en campingplads og indkøbs muligheder i morgen, men det bliver ikke til en vejrfast, jeg ville holde på, når udsigterne ser dårlig ud, så kan jeg hurtigt få de vejrfast jeg skal have. Så snart jeg kom fri af Pori havn, efter 7,5 time, kom bølgerne og vinden, lå i bølger på mellem 60 og 100 cm fra syd til sydvest, samt vind fra samme retning på en 8 m/s. Heldigvis var bølgerne rimelig bløde så var ikke så våde, men hastigheden var omkring de 3 km/t, men jeg krydsede bare syd over, desværre fik jeg ikke tisset af, så knoklede på for at komme i læg af nogle øer. Var helt glad da jeg endelig var der efter 2 timer. Da vandet var sunket fra øjne og jeg kunne tænke igen, roede jeg ned langs øen, her kom de dejligst sandstrande men fin åben skov bag ved, kunne se mange bålpladser, virkelig dejlige pladser. Men min regel med 10 timer før jeg må stoppe manglede 20 min, ak. Roede videre ganske kort. Det er for dumt at lade sådan en lejrplads glibe for 20 min, ville ende med ca. en time roning mere og med usikker muligheder for at finde en plads. Så efter 9t40 min sprang jeg i land efter kun 41,6 km. Slog lejr og knæk sagde det, da en af de nye stænger splinters, ak skiftede til den ekstra jeg havde.

Det leder mig ind på et andet spørgsmål jeg har fået, om jeg har taget mine nye tænger i brug. JA det har jeg det er 3 sæt på turen. På nær hovedstange det er kun nummer 2. Sidste gang jeg fik nye stænger tog jeg dem i brug med det sammen, fordi de gamle var tabet sammen med pløkker. Den kortest stang var den nye type som er to tykkelser, den har været super, indtil i dag, det er første skade på den. Det er normalt den mellemst stang den der går over indgangen der knækker i samleledene. De knækker ager til som I kan læse. Men der er ingen tvivl om de nye stænger som de fleste telte er forsynet med, er stærkere. Dog er jeg slet ikke tilfreds med alle de problemer jeg har haft. Ved de kommer med ny type samleled nu her. Selv teltet er jeg super glad for.

Kom i telte, fik ordnet alt og kan se vejret bliver en 7-9 m/s syd til sydøst i morgen. Ser ud til jo længere jeg kan nå, jo mindre dårligt vejr vil jeg få de næste dag. Så spændt på hvor langt jeg kan ro i morgen eller der er for slemt. Det er blæst meget op her til aften.

Erik

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!