Dato: 9. april 2011
Lejr / dag: Lejr 5 / Dag 5
Pos (google):   70 43 12.3 / 29 38 16.6(kan sætte diretke ind i Google Earth)
Distance roet:  50,0 km (i alt 185,5 km)
Rotid: 8t35m (08.20 til 16.55)
Vejr: flot vejr, 3/8 til 5/8 lave skyer, men med sol i dag, så meget flotte kontraster. Lidt små regn. Vindstille, 3 til 6 grader.
Bølger havblik, få strøm bølger ved kap.

Blev til en aften i Hamningberg, hvor der kom flere og flere snescooter kan godt se det er weekend, jeg ville gå en tur, men sne var så blød at jeg sank alt for langt i. Så jeg kom ikke op i byen og ingen kom ned til mig.

Jeg må indrømme at itunes driller mig, vil ikke lægge alt musik over på min iPod igen, så tog alt for lang tid. Men fik læst lidt og kom i seng kl. 21.30 uden musik på min iPod. Sov som en drøm indtil jeg skulle op kl. 6, ting tager tid om morgen, men det skal der også være plads til, stadig ikke musik på iPod, så tog min iPhone der er heldigvis også lidt musik på ;-).

Igen var  det højvande, så kunne pakke på sneen og så var der kun 5 meter sandstrand til vandet. Nemt at komme i, herligt med sandstrande når man skal op og i, men ikke i telt, er sand over alt når tingene er fugtige.

Men klokken 08.20 kunne jeg ro af sted, til sol og havblik, er stadig imponeret over hvor flot Hamningberg er holdt da jeg roede ud og rundt om kappet. Min krop virkede perfekt, vejret perfekt, musik og en masse fugle og sæler, herligt. Vandet er også fyldt med små fisk på en 15 cm, ligger døde i overfaldet i tusindvis, fuglene er ligeglad med dem, må være normalt når der er så mange, nogen der ved hvad det er?

Kom til dages første kryds Syltefjorden, som jeg har hørt kan have meget dårligt vejr, men ikke i dag. Krydset blev herligt på grund af solen og landskabet er så smukt.  Kort tid efter krydsede jeg Makkaursandfjorden på samme måde.  Det skal sige det hjælper en del at strømmen forsvinder i fjorden så jeg kan ro 8 km/t i stedet for 6 km/t så føles det super at krydse.

Ved Makkaur fyret til lod jeg mig en landgang, selv om det regnede, var der kun 12 min blev alt for kold. Ellers er det kun blevet til pauser i kajakken også tissepauser.

Så en lille fiskebåd komme ud fra Båtsfjord og en stor gå ind, lige før jeg krydsede. Havde lidt krise var godt træt efter min landgang og over Båtsfjord, lokkede mig selv at jeg lige skulle over når vejret var perfekt. Blev frisk igen så ville ind i Kongsfjorden. Da jeg runde rundt til Kongsfjorden, startede det vildeste fjeld, var så flot, et rigtigt fuglefjeld. Var så flot og vildt at se på, allerede en del fugle her og så en ørn langt ude, må være fiskeørn.

Fik så meget energi af det, solen stod lige på nu, vandet var stille, helt perfekt oplevelse. Så den fik lige 40 min ned langs det, før der kom landgangs muligheder. Så var det også nok for mig i dag, en super dag.

Kom i land på en lille perlesten strand, let landgang, fik slået lejer.

Nu sidder jeg igen i mit telt og hygger / arbejder. Vejret ser lovende ud den næste uges tid, måske lidt dårligt søndag til mandag, så bliver nok til en hviledag i Berlevåg, men lad os nu se. Jeg kan ikke klage over vejret, gad vide om den munk der velsignede min kajak, har de rigtige kontakter, men skulle tro det! Hvis vejret holder en uge til efter mandag, så ser det rigtig godt ud for mig. Men fremtiden kan jeg intet gør ved. Der er ved at komme styr på mine ting og rutiner, så nyder det mere og mere.

Ellers ser jeg forsat et hav af fugle helt flov over jeg ikke ved hvad de hedder, men så nogle kæmpe måge lignende fugle i dag, spidse vinger, gulligt hoved, spids hale, kæmpe fugle, når de lå i vandet lignende de næsten en svane, lidt mindre. Dykænderne er ligeglade med mig, kan ro ganske tæt, meget sjovt.

Alle de oplevelser ;-)

Erik

P.S. takket være Per er der nu kommet samlet km på også.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!