Abisko Eco-Shell Jacket, fra Fjällräven [Anmeldelse] af Erik B. Jørgensen

Jeg har i mange år haft mange forskellige Fjällräven jakker. Fra 2012 og helt frem til 2021 har jeg mest brugt min gamle Eco-Trail Jacket, fra Fjällräven (der desværre også er udgået, som så mange andre gode ting). Se min anmeldelse af den her: Eco-Trail Jacket og Eco-Trek Trousers, fra Fjällräven, anmeldelse (jakke og bukser)

I flere år har afløseren ligget klar i skuffen og været brugt lidt til dagligt brug og enkelte ture. Det er netop min Abisko Eco-Shell Jacket, fra Fjällräven, som der er tale om. Jeg har længe taget tilløb til at endeligt pensionere min Eco-Trail Jacket, det er nu sket. Så det sidste lille år, har det været min Abisko Eco-Shell Jacket, der er ny fast partner på vandre- og kanoture. Det er også en dejlig jakke, men jeg må allerede nu nævne at denne jakke er også udgået, da jeg har haft den længe (forstå ikke så mange modeller udgår).

Abisko Eco-Shell Jacket er lavet i et virkelig dejligt og blødt materiale, som er genbrugspolyester behandlet med fluorcarbonfri imprægnering. Den har en større brystlomme, og to stiklommer, alle med lynlås. Brystlomme, har også indvendig, høretelefon hul. Stiklommerne har net indvendigt, så lommerne kan bruges som udluftning. Jeg kan godt lide store lommer til at lægge handsker og andet væk, men jeg må også indrømme at jeg ikke bruger lommerne ret meget når jeg vandre, så lægger jeg ting væk i bukser eller min kamerataske foran på brystet.

Noget af det vigtigst på jakke er hætten, den sidder godt og er let at justere, bag på med en elastik. Hætten har også en skygge, med ståltråd i, så den kan virkelig forms og dækker godt i regnvejr.

Jeg har ikke lynlåse under armene, det er ellers fedt, men jeg har faktisk ikke manglede det. Havde heller ikke lynlåse under armene i min gammel jakke. Men det har min cykel regnjakke, her vil jeg aldrig undvære det.

Jeg bruger kun min Abisko Eco-Shell Jacket, når det er regnvejr eller meget koldt. Ellers bruger jeg en tyndjakke/løbejakke. Det kan du læse om mere om her:

Abisko Eco-Shell Jacket er en 2,5 lags skaljakke, jeg synes den har haft en fin åndbarhed og den har været fin vandtæt

Jakken har ok lange ærmer med velcro luk ved håndleden. Jeg kan også juster jakke i bunden, via en elastik i begge sider.

På fronten har jeg jakke en stor tovejs lynlås, som er vandtæt. Jakken har også en indvendig lynlås flap, det kan jeg godt lide. Hvis der skulle være små utætheder.

 

Data på Abisko Eco-Shell Jacket, fra Fjällräven

Abisko Eco-Shell Jacket, fra Fjällräven [Anmeldelse] Data af Erik B. Jørgensen

 • Mærke: Fjällräven
 • Model: Abisko Eco-Shell Jacket
 • Vægt: 421 gram i str. XL
 • Materiale:
  • Genbrugspolyester behandlet med fluorcarbonfri imprægnering
   • Vandtæthed: 20.000 mm
   • Åndbarhed: 15.000 mm
  • Hætte
   • Stor hætte med let justering, bag på med elastik
   • Skygge med ståltråd i hætten, så den kan sættes godt
    2-vejs vandafvisende lynlås med indvendig beskyttelsesklap
  • Lommer
   • Brystlomme med lynlås og høretelefons hul.
   • Sidelommer til hænderne med lynlås og net indvendigt til ventilation
  • Ærmer med velcro-luk ved håndleddene

 


Endnu en god Fjällräven jakke, som nok skal holde godt. Men jeg må på jagt efter en afløser, når den skal udskiftes.

Vil du se hvad jeg lægger vægt på når jeg vælger skaljakke, kan du se meget mere her: Valg af regntøj/skaltøj, til friluftsliv og udeliv [Fif og råd]

Erik

 

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 1. februar 2023