Eske Willerslev, han gør det døde levende

En bog om at finde en passion, eventyret og forstå vores verden på en ny måde. I denne samtale bog af Kristoffer Frøkjær, køre han en tur med Eske Willerslev til Sverige, hvor Eske også er vokset på familiens ødegård.

Nu køre de op for at dykke ned i barndommen og se hvor det hele startede for Eske.

Det er en bog der har den lille tur til Sverige som rødtråd. Det er et smart træk for at få Eske ud af sin travle hverdag. Det giver tid til samtale, eftertænksomhed og refleksion over livet til nu, selv om Eske kun er i 40’erne.

Bog giver et indblik i Eske barndom, men en hård opdragelse, men også en frihed til at begive sig på eventyr. Til Eske senere begiver sig ud på hans mange eventyr, bl.a. til Lapland og Sibirien som pelsjæger og senere ud til Aboriginals og Indianer, i forbindelse med forskningsprojekter.

Eske forskningsprojekter har givet banebrydende resulter og overskrifter rundt i verden.

Det er sjovt for mig at høre om hvordan Eske er opdraget og hvordan han bliver så målrettet og eventyrlysten. Det ekstra krydderi er at høre om Eske DNA forskning, hvordan teknologien og gode ide hele tiden flytter vores billede af hvordan mennesket er opstået og udvandret.

Jeg sætter stor pris på at blive klogere på den måde, både på DNA forskning og på Eske som person. Det er inspirerede og høre hvor passion og det målrettet arbejde kommer fra.

Der er mange sjove historier undervejs, især møderen med Aborignals og Indianer, der trækker ham ind i forskellige ceremonier.

Jeg får stor sympati for Eske åbne syn på verden og selv som forsker ser han på tro, som noget lige så naturligt som naturvidenskab. Det åbnesind føre Eske til at sige ja til at undersøge et påstået ”rumvæsen”. Dejligt med en bog om eventyr og forskning i en god sammenblanding.

En god bog, der er hurtigt læst. Dog efterlader den mig med lyst til at vide mere om Eske og mere om forskningen, selv om jeg har hørt en del længere interview med Eske før jeg læste bogen. Der kunne godt være flere historier efter min mening, men en bog skal også slutte på et tidspunkt.

Et godt indblik i en mand der har nået mange store resultater og en ærlighed om hvad det koster og vigtigst giver ham selv.

Data

  • Bognavn: Eske Willerslev, han gør det døde levende
  • Forfatter: Kristoffer Frøkjær
  • Forlag: Gyldendal
  • Årstal: 2015
  • Sider: 347 e-bog, 256 sider bog
  • ISBN: 978-87-02-16084-0
  • Du kan købe dem her hos:

Forfatter, Kristoffer Frøkjær (født 1973). Uddannet biolog. Videnskabsjournalist på DR. Er medvært på DR2 programmet ”Viden Om” og P1-radioprogrammet ’Videnskabens Verden’ (er desværre lukket nu).

Erik

P.S: Se alle Boganmeldelser her

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.