Arkhet Bazar til Lapubesi, sti i bjergene

Det har været en varm første dage – meget varme, når vi går i vores lange tykke vandre bukser og havde forventet danske forårs temperaturer.

Vi nyder landskabet, som her i starten ligger lavt og varmt, et rigtigt landbrugsområde. Det er også sjovt at gå og se bananpalmer, kaktuser og andre planter vi ikke er van til. For tiden vrimler der med høns og kyllinger, der er lige årstiden. I et område var der også mange grise i små buer eller bag stengærde.

Vi startede fladt og på vej. Gik stille og roligt mere og mere op. Terræn skiftede meget fra tropisk til bjerg og stejle sider, over i skov med store træer.

Guide og os skal lige finde hinanden, han er over flink, står klar ved bestilling af mad, går og passer på Tine, går hurtigt ned til hende, hvis hun stopper det mindste. Skal vende mig til ikke at bestemme selv 100%. Bærer klarede det fint, er sød og høflig.

Næsten kun børn hilser på os, når de går forbi. Namaste og tikker slik, kuglepen og balloner. Kan godt lide Kiplings tilgang om ikke at give noget, så der ikke opvokser en generation af tikkere.

Der er mange af de lokale, der er i gang med at gøre byggematerialer klar. Det gør stort indtryk at se hvor mange der sidder/squatter på toppen af deres egen bunke af itu slåede små sten på 1-2-4 cm og arbejder med hammer og rå håndkraft på mindre klippe stykker. Der er næsten kun kvinder.
Vi kan se, at småstenene bliver brugt til at blande op med cement og bygge huse.
Nede ved flodbredden så vi en gruppe på 6 mænd, der stod og flækkede de store sten – nok til brug som tagsten/plader.

Tine og Erik

Dag 1
Fredag 3. April 2015
Vandre tid 07.40-16.15 ialt 8t 35min. Med små pauser og to timers frokost
Start: Arkhet Bazar
Slut: Lapubesi
Via: Arkhet Basar, Kuerepani, Soti Khola (mål), 11.30 Liding 13.30 til Lapubesi, Hotel Laxmi
Vejr: ca. 18-25 grader. En del skyer, 1/8 høje, mod 4/8 middag. Pludselig 8/8 lave og regnvejr ca. 30 min. Opklaring, skyet til aften. Svag vind.

Arkhet Bazar til Lapubesi, grønthandler

Arkhet Bazar til Lapubesi, mange hakkede sten

Arkhet Bazar til Lapubesi, okserArkhet Bazar til Lapubesi, drenge på vej med muldyr

Arkhet Bazar til Lapubesi, vores guide Phurpa på stien

 

Indlægget er opdateret: 23. december 2017