Det var en flot morgen jeg stod op til. Fødderne var kommet sig ok. Så det var bare afsted. Jeg prøvede virkelig at holde forventningerne nede til dagens distance, da terrænet hele tiden ændrer sig. De første timer lovede godt, det var ok føre, selvfølgelig med vådområder, bakker og tæt buskads engang imellem. Men i det store hele, var der gode stykker i åben skov.

Der var tydlige tegn på, jeg nærmede mig civilisation, fordi der var mange steder, der var fældet træer, ser ud til de kører ud på snescooter og henter brænde. Men de tager træer rundt omkring, så de ikke fælder et helt område.

Som dagen skred frem, så det ud til jeg ville nå Arctic Village, hvis kroppen holdt. Fødderne var rimelige, og der er et par skrabesår på siden af ballerne, fra det våde tøj igår, det kan mærkes.

Pludselig var dagen gået, og jeg kunne se bliktagene fra husene i Arctic Village give genskin i solen. Jeg holdt retning direkte mod byen, nu var der kun den store flod mellem mig og byen. Der var som forventet ikke nogen bro.

Jeg gik nord på langs floden, så jeg kom så tæt på byen som muligt. Da jeg var ud for skolen og den gamle kirke, gik jeg ned til flodkanten. Der var ingen mennesker at se.

Klokken var 15 så jeg ville give det lidt tid, jeg fløjtede løs i min fløjte, fordi overfor mig lå 4 små dejlige både, der kunne bringe mig over floden. Jeg ringede jeg Holger, der altid er frisk på at hjælpe. Han sad på Grønland og fandt nummer på butikker, mv. i Arctic Village, men ingen tog telefonen. Efter en god time opgav jeg, jeg var dog sikker på, at nogle børn havde set mig.

Jeg gik igang med at pakke til en svømme tur på 100 meter. Pludselig holdt der to ATV’er med en del folk. De råbte jeg skulle vente, de ville komme.

Super godt, så ventede jeg yderligere 45 min, jeg var tæt på at svømme over. Jeg var sulten, tørstig og det var dræbende varmt i solen. Endelig kom der en ATV i syne igen og 4 gutter sejlede over til mig. Det var 4 indianere. Grunden til, at det havde taget noget tid, var, at de havde balloner med til en skydebane. Der er kæmpe fest i byen grundet 4. Juli og uafhængigheds dag.

Der skulle simpelthen være skydebane, der hvor jeg stod, godt jeg kom nu. Da vi havde sat 20 balloner op i vandkanten, sejlede vi over.

De spurgte en masse til hvor jeg var fra, og hvor jeg kom fra. Jeg blev sat på ATV og kørt op i “byen” skulle sætte min ting ved et hus, og så blev jeg kørt op til butikken.

Her hilste jeg på høvdingen, han snakkede om, at jeg skal betale for at være i byen og noget om betaling for at gå på deres land, men han var ikke særlig klar. Det skulle være en anden dag.

Jeg handlede lidt i øst og vest. Der er ikke nogen steder jeg kan bo, så er lidt svært at vide, hvad mine muligheder er.

Der var virkelig fest i byen, country musik og aktiviteter. Masser af børn og voksne, mest indianere. Jeg gik tilbage til det hus min ting stod ved, de var fint lagt ind under et tæppe. Jeg viste ikke helt, hvad jeg skulle, først kunne jeg skifte sokker.

Så kom ham der havde hente mig og stod for skydebane, det var hans hus, jeg var ved.
Jeg skulle bare lade som om jeg var hjemme, og gå ind og ud som det passede mig. Jeg kunne oplade min USB ting på PlayStaion, og jeg kunne slå telt bag huset, herligt nu var der lidt styr på det.

Jeg fik slået min lejr op og spiste lidt. I mens var skydekonkurrencen gået i gang lige ved siden af. Jeg var i fuld gang med at oplade mine ting, manglede bare at finde lader til min satellit telefon wifi og det store kamera. Dejligt at blive taget godt i mod. Her er meget fattigt, beskidt og rodet. Der er ikke vand eller bad i husene. Fuldstændigt som de indianer byer, man ser på tv. Men de er så hjertlige og flinke. I dag er der fest, og hos de lokale ryger der lidt øl, hash og cigaretter ind. Jeg er her til på mandag, fordi Posthuset åbner først på mandag, hvor min solcelle forhåbentlig ligger klar til mig, så jeg har to igen. Nu skal jeg slappe af, have vasket mine sår og lære nogle nye folk at kende.

Spørgsmål:
Peter D:
Hej. Først er du en kæmpe inspiration kan ikke vente med selv at komme ud! Og så et lille spørgsmål: jeg kan se du skriver noget om stave. Hvilke stave bruger du og bruger du altid 2? De bedste hilsner Peter.
Ja, jeg bruger altid to stave, de hjælper mig så meget, især i det ujævne terræn. Jeg synes også, at jeg går mere optimalt med stave. På denne her tur bruger jeg Black Diamont, Flicklock, Alpin Carbon Cork. De er mega fede indtil videre.

Erik

Dag / Lejr: 22/18
Pos: 20 68 07.730 / 145 32.338
Km / Km i alt: 15,5 / 262,8 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftliner, går rendt fysik lidt mere.
Højde: ligger i 635, gået ned fra 663
Tid gået: 08.25-15.00 ventede på nogle så mig 15.00-16.30. Vente på båd 16.30-17.15.
Vejr: høj sol, 25 grader i solen, en svag brise, næsten skyfrit.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020