Anmeldelse Primus OmniFuel™ Multibrænder

 

Under min tur Danmark rundt og under Skandinavien rundt i kajak, har jeg brugt Primus OmniFuel™. En multibrænder jeg er blevet virkelig glad for, den køre bare uden bøvl. Den har et minus som mange andre brænder at den larmer, men den lyd elsker jeg for det betyder varme og mad.

Brænderen er meget simpel, der er tre ben der kan drejes ud og et lille forlænger håndtag til at lukke op og ned for fuelen. Man kan juster brændstof tilføjelse ned ved flasken og oppe ved brænder. Jeg justere kun oppe ved brænderen og den anden er helt åben. Jeg justere altid min brænder meget fint, det spare brandstof.

Grunden til jeg bruger den er at den, kan brænde med stort set alt slags brændstof, gas, diesel, pentrolum, benzin, osv. Jeg bruger stort set kun benzin. Det eneste der måske skal skiftes er dysen, men det er sjældent det er nødvendigt.

Under 175 dage med hårdt brug og udsat for saltvand til tider, har jeg kun skulle rense min dyse en gang i mellem, meget sjældent, ellers har der intet været med mine to brænder. Brugt kun en af gangen, den anden var reserve, men skiftet mellem dem, så de var i gang.

I en lang periode brændte jeg 98 oktan benzin, lige når den varmede op, gav det lidt røg / sod, men når den var varm, brændte den helt rent. Den er utrolig hurtigt til at blive varm.

Pumpen der følger med er også virkelig god, den er solid og det er sjældent der er noget med pumpen. Få gange kan man opleve at man ikke kan pumpe tryk i flasken, så er det ofte pumpelærredet der er frosent eller blevet slapt, så kan man let skrue toppe af pumpe, mens den forsat brænder, og tage pumpestangen ud og udvide pumpelærredet lidt så det bedre skaber modstand og tryk. Det gælder alle brænder.

Kan ikke sige andet end det er en solid og stabil brænder, jeg med glæde bruger på mine ture.

Når jeg bruger den inde i mit telt, står den i et tragia låg, så hvis der er brændstof udslip, især under opvarmning, brænder det i låget og ingen skade er sket. Jeg bruger ikke folie rundt om brænderen fordi jeg er i læg og jeg bruger spildvarmen til at tørre tøj, bruger jeg den ude, har jeg folie rundt om.

Jeg har også altid godt med reservedel og værktøj med, selv om jeg ikke skulle bruge det, men vil være surt at mangle og det vejr ikke noget.

Se en gennemgang her:

Er du til en mere teknisk gennemgang har Friluftslageret en længer gennemgang her

Erik

Relateret link

 

7 Comments on “Anmeldelse Primus OmniFuel™ Multibrænder”

 1. Hej Søren
  Jeg har pakket dem ned i en lille pose, jeg har syet. I den har jeg også lægskærm, reservedele og tændstikker. Den har jeg så i en lille vandtætpose. Ofte har jeg to med, de ligger ofte nede ved finneboksen.
  Jeg har den aldrig en kasse, fordi så fylder de for meget og jeg synes ikke de tager skade af at lille i en posen.
  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik
  Når du er på vandet hvordan har du så pakket din brænder ned. Jeg mener et de pakket vandtæt er de i en kasse elle noget andet så man har lidt styr på stumperne.

 3. Hej Christian
  Ja det gør vi ved Sirius og på min ture. Jeg har udluftingerne åben i hver ende af teltet. Men jeg lufter ikke specielt ekstra ud. Jeg er bare meget opmærksom på at hvis brænderne brænder dårligt, er det ofte luftmangel, så skal der luftes ud. Samt hvis det sviger i øjnene.
  Men jeg er meget over min brænder at de brænder rent og pænt. Så der er med omtanke. Men så har man også god og dejlig varme til at tørre tøj, osv.
  Mvh
  Erik

 4. Hej det ser godt ud…. Når du bruger brænderen inden i teltet, har du da noget ud luftning. Jeg tænker på mest på kulilte forgiftning. Når man ser film fra sirius patruljen ser man altid at de bruger primuserne inden i deres telte. Hvad er instrukserne på dette område?

 5. Hej Søren
  Det er korrekt jeg kunne ikke få andet end 95 og 98 oktan mange steder. Synes ikke der var noget at lugte eller jeg kunne mærke noget når den var varme og kørte.
  Men vil klart fortrække renset benzin.
  Jeg er glad for den ekstra justerings mulighed 😉
  Velbekomme
  Mvh
  Erik

 6. Hej Erik !
  Du skriver at du brugte almindelig oktan 98 en del. Antager det skyldes manglende tilgængelighed af rense-bensin og “miljø-bensin” mere end prisen. Bortset fra den ekstra sod, var der så ingen ubehag (lugt, osv) ved brug af almindelig bensin i teltet ? Tænker her på, at der jo efter sigende er en del tilsætningsstoffer i almindelig bensin.

  Bruger selv en Multifuel EX fra Primus, som jeg egentligt er godt tilfreds med, lige bortset fra, at den kun kan justeres på flasken. Bare kr 200 i forskel, så Ikke altid en fordel at være en nærig Jyde 🙂

  Ellers tak for endnu en god produkt anmeldelse.

  Bedste hilsner
  Søren Jerne
  Silkeborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *